Randi Gasztrohősöknek

2019.09.30. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

2019. 10.08-án újra találkozhatnak a termelők, környezetbarát terméket, szolgáltatást kínáló cégek és az éttermek. A Felelős Gasztrohős Alapítvány idén is megrendezi Gasztro Randiját a KIOSK Budapestben. A találkozóra várják a jó minőségű hazai alapanyagokat, környezetbarát termékeket kereső, zöldülni vágyó éttermeket.

A 2015-ben útjára indított eseményen a kezdetek óta körülbelül 180 vendéglátós találkozott 80 termelővel, céggel Budapest, a Balatonnál és Egerben. A Gasztrohősök célja az eseménnyel, hogy megkönnyítsék az étteremvezetők, séfek, valamint a termelők közti párbeszédet, segítse a beszállítói együttműködések kialakulását. 

“Egyre nagyobb az igény a felelősen működő éttermekre. Tavalyi kutatásunkból kiderült, hogy a megkérdezettek fele Fenntartható Vendéglátóhelyet választ inkább, ha étterem választásra kerül sor. A nemzetközi trendek is a fenntarthatóság irányába mutatnak: egy amerikai kutatás szerint a “zero-waste” konyha, a lokális, növényi alapokra épülő menüé a jövő. Tehát nem csak a bolygónak, de saját üzletének is jót tesz az az étterem, aki zöldre vált. A Gasztro Randin, valamint az Alapítványtól ehhez minden segítséget megkaphat.” - mondta el Szabó Eszter, az alapítvány kommunikációs vezetője.

A Gasztrohősök minden évben fejlesztik, alakítják a programot. Idén, a KIOSK Budapesttel közösen egy Green Table kerekasztal beszélgetés-sorozatot szerveznek, melynek első része a Gasztro Randi kiegészítő eseményeként valósul meg. A beszélgetésen a Michelin csillag és a fenntarthatóság kapcsolatát járják majd körbe többek között Varga Judittal, az alapítvány igazgatójával, Veres Istvánnal, a Babel séfjével, Hlatky-Schlichter Huberttel, a Babel tulajdonosával és Jókuti Andrással, a Világevő blog szerzőjével, a beszélgetés moderátorával. 

A Felelős Gasztrohős Alapítvány 2019. október 8-án, kedden, 15 órától várja tehát az érdeklődő vendéglátóhelyeket a KIOSK Budapestben. Az esemény regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi űrlap kitöltésével tehetnek meg: https://forms.gle/3GprUrjgxQ9GbVvTA


Cikkajánló
- 2020/21 az újramuzsikálás évada a Nemzeti Filharmonikusoknál
- Az online térbe költözik a Zöldülők Vására
- Beethovennel a szabadban a mester születésének 250. évfordulóján
- A Séf, aki két menüztetés között lett második a Bocuse d'Oron
- Tokaji Tavasz Tállyán

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing