Randi Gasztrohős módra

2018.08.29. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

2018. 09. 06-án újra Gasztro Randit szerveznek a Gasztrohősök Budapesten, a Budapesti Gazdasági Egyetem Markó utcai épületében. A termelő-étterem találkozóra idén is várják a jó minőségű hazai alapanyagokat kereső séfeket, étteremtulajdonosokat. A 2015-ben életre hívott esemény célja, hogy elindítsa a párbeszédet, a beszállítóiegyüttműködések kialakulását a hazai termelők, környezetbarát szolgáltatást nyújtó cégek és a vendéglátóhelyek között.

“Sokszor hallottuk a vendéglátóhelyektől, hogy nagyon nehéz megtalálni a jó minőségű árut kínáló, megbízható termelőket, akikkel együtt tudnak dolgozni. A Gasztrohősök pedig ott segítenek, ahol tudnak, így elindítottuk a Gasztro Randit, hogy minél több helyi alapanyagból készült étel kerühessen a vendégek tányérjára.” - mondta el Vighné Boóc Judit az alapítvány fenntartható vendéglátóhely szakértője.
A tavalyi évben nem csak a fővárosban, hanem két vidéki helyszínen; Balatonszárszónés Egerben is randizhattak a termelők és az éttermesek, ahol szintén nagy érdeklődésövezte a kezdeményezést. Így az összes eddigi esemény során több, mint száz termelőés vendéglátóhely találkozott egymással és kialakult több együttműködés is.
A civil szervezet és a Budapesti Gazdasági Egyetem 2016 óta működnek együtt. Az oktatási intézmény Fenntarthatósági Stratégiájához jól illeszkedik a Felelős Gasztrohős célja - a felelős étkezés elterjesztése és a hazai vendéglátóhelyek környezetbarát törekvéseinek segítése- ezért a két szervezet a későbbiekben is tervez együttműködéseket.

A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet avendéglátóhelyek képviselői az alábbi űrlap kitöltésével tudnak megtenni.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing