Ragyogás kívül-belül, léböjtkúrával

A tavasz első napsugaraival nemcsak a természet ébredezik téli álmából, hanem az emberek gondolatai is a megújulás körül forognak. Jó lenne karcsúbbnak és energikusabbnak lenni, megelőzni vagy leküzdeni a tavaszi fáradtságot, feltölteni a szervezet vitaminraktárait. Fogyókúrás -diétás módszerek és intenzívebb mozgás jut azonnal eszünkbe, hogy formába hozzuk magunkat. Egy komplett léböjtkúra azonban még ennél is többet tud, különösen, ha a megfelelő környezetben, például egy gyógy-wellness szállodában végezzük.

Lemondani a szilárd ételekről és csak ásványvizet, gyógyteákat, gyümölcsleveket fogyasztani, azaz böjtölni otthon is lehet, de számtalan érv szól a szállodákban szervezett léböjt kúrák mellett. Otthoni körülmények között, a hétköznapok mókuskerekében nem lehet igazán elvonulni, márpedig a böjt intenzív testi-lelki odafigyeléssel jár együtt.

Egészségesen reggelizni. HOL Magazin 2015.

Értékes, saját magunkra fordított idő, melynek során megszabadulhatunk a szervezetben felgyűlt méreganyagoktól és néhány felesleges kilótól: kisimul a bőrünk, eltűnik a narancsbőr, csillogó lesz a szemünk. A böjt csodája látványosan hat a testre, miközben a lélek is megkönnyebbül. Lelassul, ellazul, csökkennek a feszültségek, messze tűnnek a gondok. Kihívásként éljük meg a belső nagytakarítást, és a siker hatalmas lelkierőt, elégedettséget ad. A helyesen végzett böjt energiabomba, biológiai megfiatalodás, belülről fakadó ragyogás, hatása hónapokig elkísér.

Léböjtkúra. HOL Magazin 2015. 


Társaságban könnyebb

A böjti folyamatok kellemes megéléséhez szép természeti környezetre, csendre, nyugalomra van szükség, ami a 10 hektáros sárvári arborétumban vagy a hévízi tündérrózsák birodalmában szinte karnyújtásnyira elérhető. Nem magányos a böjtölő, hiszen a szállodákban általában kisebb társaságok kúráznak együtt, akikkel meg lehet osztani a tapasztalatokat, könnyedén át lehet vészelni a mélypontokat. Hosszú beszélgetések, sok nevetés, receptcsere kíséri a közös teázásokat, sőt gyakran barátságok is szövődnek a léböjt alatt.

Egy szervezett böjtön nincs gond a hozzávalók beszerzésével, minden készen érkezik a közös asztalhoz – csábító színekben pompázó, frissen préselt zöldség- és gyümölcslevek, okosan összeválogatott gyógytea főzetek, fűszerekkel megbolondított böjtös levesek, vagy gondoljunk csak a ráhangoló és felvezető napok saláta költeményeire, zöldség kreációira.

Léböjtkúra. HOL Magazin 2015.

Kétségtelenül előny és persze megnyugvás, hogy a szállodákban mindig kéznél van egy orvos és a jól képzett munkatársak, akik szakértő válaszokat adnak a felmerülő kérdésekre. Vérnyomás- és testsúlymérés zajlik, akár naponta, sőt vércsepp analízis, biorezonancia vizsgálat és táplálkozási tanácsok is elérhetők.

 

Szenvedés helyett kényeztetés

Szauna és gőzfürdő, termál- és élményfürdő – kihagyhatatlan, fontos és hatékony elemei egy szállodai böjtnek, akár napjában többször is érdemes élni az izzasztó, méregtelenedést támogató wellness lehetőségekkel. Kéznél vannak a mozgásprogramok is, többek között reggeli tornák, zenés gimnasztikák, jóga, aqua jogging, nordic walking vagy autogén tréning, amelyeken szinte kötelező részt venni egy böjt során, hogy karban tartsuk az izmokat.

Szauna. HOL Magazin 2015.

A böjtös napirendet testkezelések is színesítik. Nyirok- és talpmasszázsok, váltófürdők mellett fontos szerep jut a masszázsoknak: a szárazkefe és a holt-tengeri sós masszázsok gondoskodnak a bőr megújulásáról, hévízi iszappal végzett pakolások méregtelenítenek és ápolnak. A termálvíz puhává, selymessé varázsolja a bőrt, a benne lévő ásványi anyagok jótékonyan hatnak az egész szervezetre.

Kényeztetés a testnek, balzsam a léleknek a léböjt minden pillanata. Érdemes rászánni az időt, megadni a módját. Fontos a megfelelő ráhangolás és még fontosabb a lé napokat követő felépítés. A Danubius sárvári és hévízi szállodáiban éppen ezért 7 és 9 éjszakás böjt kúrákat szerveznek, a Buchinger módszer szerint. Lehet csatlakozni szervezett csoportokhoz, de természetesen az egyéni böjtölés lehetősége is biztosított. www.danubiushotels.hu

Nordic Walking. HOL Magazin 2015.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing