Rádpusztát kiemelt dél-balatoni turisztikai központtá fejlesztették

Európai és világszínvonalú turisztikai fejlesztés valósult meg Rádpusztán 656 millió forintból, 70 százalékos uniós támogatással - mondta Witzmann Mihány (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő szerdán a rádpusztai Gasztro Élménybirtok projektzáró rendezvényén.

A Balatonlelle és Balatonszemes közötti Rádpusztán családi vállalkozásban működtetett élménybirtokon egy lovaspálya és szabadtéri rendezvénytér, a Magyar Nemzeti Borok pincéje, valamint egy 400 férőhelyes rendezvényház épült meg az elmúlt két évben.

A másfél évtizede működő, 6,5 hektáron, egy természetvédelmi terület mentén lévő idegenforgalmi létesítmény elsősorban lovas szolgáltatásairól, gasztronómiai kínálatáról és szabadidős szolgáltatásairól ismert.

"A legnehezebb időkben is talpon maradó, és fejlesztő tulajdonos, valamint csapata előtti tisztelgésként vett részt három országgyűlési képviselő is a projektzáró rendezvényen" - fogalmazott Gelencsér Attila (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő. Szólt arról is, hogy Somogyban az elmúlt négy évben 14 százalékról 8,9 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta, de így is másfél százalékkal elmarad az országos átlagtól.

Móring József Attila (Fidesz-KDNP) is méltatta a családi vállalkozást, amely "a Balaton értékeinek bemutatását nemcsak szakmának, hanem hivatásnak tekinti, és ékkövévé tette Rádpusztát a dél-balatoni térségnek.

Az uniós projekt utolsó elemként a térségben egyedülálló nagyságú és adottságú rendezvényház épült meg, amit a projektzáró rendezvényen adtak át. Az épület földszintjén közel 350 négyzetméteres befogadóképességű terem létesült.

A projekt másik fontos elemeként egy évvel ezelőtt adták át a Magyar Borok Pincéjét, amelyben egy 180 éves borospince átalakításával létesült bemutatóhely 22 hazai és a határon túli magyar borvidék kiemelt borainak, az eredetvédett magyar pálinkáknak, valamint a hazai pezsgőknek.

 

MTI 2015. április 1., szerda 13:50


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing