Puskás Peti forgatta le Joni videoklipjét

2014.01.16. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A Waterfall című popszámmal Tóth Johanna „Joni” a Dal 2014 verseny egyik esélyese. A ma még szinte ismeretlen zeneszerző és énekesnő azért költözött haza Svédországból, hogy többet tudjon meg magyar gyökereiről.
Joni, aki korábban gyakornokként dolgozott az Universal Music lemezkiadónál úgy került be a Dal 2014 elődöntőjébe, hogy besétált a Magyar Televízió székházába és leadta nevezését. 

A zsűri a Waterfall (Húz az ár) című dalt mégis beválasztotta a legjobb 30 elődöntős közé, annak ellenére, hogy a tavalyi 250 után idén rekordszámú, 435 nevezés érkezett a versenyre.

„Rengeteg emberbe nevelik bele gyerekkorában, hogy nem tehetséges, hogy nem jó semmire. A Waterfall arról szól, hogy el kell ereszteni a félelmeinket, a rossz gondolatainkat és negatív élményeinket ahhoz, hogy továbbléphessünk, és elkezdjük élni a saját életünket” – mondja Joni, aki szeretne másokat is arra ösztönözni, hogy a pozitív dolgokat gondolatokat engedje be az életébe.

A videoklipet Puskás Péter és öccse, Puskás Dani forgatta le a Sín Kulturális Központ egy szabad próbatermében. A szereplők önkéntes rajongók voltak, akik Joni Facebook oldalán keresztül jelentkeztek statisztának. A végleges verzió várhatóan egy héten belül felkerül a YouTube-ra, ahol az énekesnő csatornáján lesz megtekinthető. A Waterfallt emellett hamarosan a nagyközönség is megismerheti az Eurovíziós Dalfesztivál előválogatójában, az M1 Dal 2014 műsorában, amelyben február 1-jén fog bemutatkozni.

Kapcsolódó weboldal:

http://www.joni-music.com/

A sajtóközleményhez tartozó illusztrációk az alábbi linkekről tölthetőek le:

Nyomdai felbontásban (205 MB): http://psprovocative.com/ftp/sajto/joni/Joni-print.zip

Webes felbontásban (5 MB): http://psprovocative.com/ftp/sajto/joni/Joni-online.zip

*******************************

Szabadon használható háttér-információk az énekesnőről

Tóth Johanna „Joni” Stockholmtól nyugatra, Hässelbyben, egy svéd kisvárosban nőtt fel, de tavaly október óta Budapesten él. Édesanyja, Tóth Mária Balatonfüredről, édesapja, Tóth István pedig Celldömölkről származik.

„Szüleim szerették volna, ha jól megtalálom a hangot az iskolatársaimmal, ezért a legtöbbször svédül beszéltek otthon. Magyarul leginkább a nagyimtól tanultam, Balatonfüreden” – meséli magáról az énekesnő, aki egyre jobban belejön a magyar nyelv használatába, miután tanár is segíti a fejlődését.

Négy évvel idősebb nővérével mindketten szeretik a macskákat, nővére jelenleg egy fehér cicát gondoz, amit Joni mentett meg egy budapesti parkolóházból.

A művészetekkel már 3 évesen megismerkedett, amikor elkezdett balettet tanulni. Saját bevallása szerint az iskola nem kötötte le, inkább a táncstúdióban töltötte az idejét. 8 év körüli volt, amikor végre valódi zeneiskolába került, ahol az első nagyobb szerepét a Rent című musicalben kapta. „A nővérem az előadás után feljött a színpadra, és sírva ölelt meg. Nagyon erőteljes pillanat volt számomra.”

Joni a tánctanulást egészen a főiskoláig folytatta, de már 9 évesen elkezdett zongoraleckéket venni, 10 évesen pedig már énekelni tanult. Később felvételizett a híres Adolf Fredrik zeneiskolába, ami akkor nem sikerült.

Gyermekkorában az ágya alatti szekrény tele volt Disney videokazettákkal, igazi zenebolondként nőtt fel. Amikor elkezdett órákat venni, hamar ráébredt, hogy az emberek pozitívan reagálnak, ha énekel. Első színpadi emléke, hogy az Aladdinból az Egy új élményt énekli, de Jázmin szerepe helyett csak a majomét kapta meg, ami rettenetes csalódás volt a számára.

14 évesen az éneklés már fontosabb volt a számára, mint a tánc, és felvételizett Stockholm legjobb zeneiskolájába. A Szivárvány felett című dalt énekelte, de nem bírta elviselni a meghallgatás feszültségét, így nem vették fel. Összetört szívvel úgy döntött, hogy más irányt ad életének, és informatikát, matematikát, honlaptervezést és programozást fog tanulni. Egy évig bírta, majd beiratkozott egy klasszikus zeneiskolába, ahol megtanulta mindazokat az alapokat, amiket ma is használ előadásai során. „Kívülállónak éreztem magam, mert egyáltalán nem szerettem a klasszikus zenét, sokkal szívesebben énekeltem popszámokat és musicaleket. Én akartam lenni a következő sztár a Broadwayn, ezért amikor végeztem a középiskolában, felvételiztem minden svéd zenei főiskolára, és bekerültem a Bjärnumbe. Ez az az iskola, ahol a legtöbb svéd musicalsztár végzett” – mondja erről az időszakról.

Joni nyaranta hazajött Balatonfüredre, hogy meglátogassa nagymamáját. Ilyenkor a Balaton-parti sétányon énekelt és gitározott. A pénzt, amit megkeresett, egy füredi család támogatására fordította, mely egy lebénult fiút nevelt.

A főiskola után a legjobb barátnőjével együtt Londonba utaztak, ahol Joni mindenféle állást vállalt. Volt eladó egy kávézóban és a Disney boltban is, közben pedig folyamatosan énekelt az utcán, kocsmákban és karaokebárokban. Barátnőjével mindketten részt vettek egy meghallgatáson, és Joni Ciprusra került, ahol egy svéd hotel show-műsorában kapott szerepet.

Járt még a Kanári-szigeteken és Törökországban, dolgozott énekesként, gitárosként és karakoe-műsorvezetőként.

„Egy idő után azonban elegem lett abból, hogy mások dalait énekelem hotelekben, és a saját zenémet szerettem volna előadni. Úgy éreztem, hogy már elég bátorságom van hozzá, hogy feladjam ezt az életet, és felvételiztem három stockholmi dalszerző iskolába. Hatalmas meglepetésemre mindháromba felvettek, és én a Musikmakarnát választottam. Először egyáltalán nem voltam sikeres. Úgy gondolták rólam, hogy elég jó az énekhangom, de a dallamaimból valami hiányzik.”

Akkor változott meg minden, amikor Anders Bagge, a híres producer és dalszerző, aki többek között Britney Spearsnek, Madonnának és Jenifer Lopeznek is írt dalokat, gyakornoknak választotta egy versenyen. Ekkor kezdett el dolgozni a Chain You és a Waterfall számokon GabriellaWilson-nal, Michael James Down-nal, Emanuel Abrahamsson-nal és Dimitri Stassos-szal együtt, majd úgy döntött, hogy Magyarországra költözik.

„Szerettem volna egy új otthont, ahol nem kell azzal foglalkoznom, hogy mások mit gondolnak az eddigi életemről, és önmagam lehetek. Hatalmas lehetőségnek érzem, hogy bekerültem a Dal 2014 elődöntőjébe, és remélem, hogy helyt fogok állni” – hangsúlyozza Joni, aki attól a legboldogabb, hogy végre a saját zenéjét adhatja elő.

 


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing