Psycho-marathon a Paramount Channel-en

2014.10.30. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Kultúra

Alfred Hitchcock Psycho-ja 1960-ban új korszakot nyitott a thriller műfajon belül. Nem hiába mondták később, hogy a film megtekintése után már egy zuhanyzás sem olyan, mint annak előtte. Aki látta tudja, hogy miért. A történetben nincsenek pozitív figurák, a zene lúdbőrössé teszi az embert, az erőszakos, véres képsorok pedig letaglózóak. A hatás száz százalékos, szó szerint remekmű született.

Ebben a legfontosabb szerep Anthony Perkinsre hárult, aki a bomlott elméjű motelvezető, Norman Bates bőrébe bújva ördögi figurát keltett életre. Egyszerre szánni való, mégis ijesztő minden pillanatában. Bates alakjához a gyilkos – és hullarabló férfi Ed Gein adta a mintát, akit máig a legbetegebb sorozatgyilkosaként tartanak számon, sőt általában véve a sorozatgyilkosok prototípusának tekintik.

Alfred Hitchcock klasszikusa több mint két évtized múlva folytatást kapott. 1983-ban készült el a Psycho 2., majd rá három évre a Psycho 3-al trilógiává érett a sorozat. Mindhárom részben Anthony Perkins tért vissza az őt híressé tevő Norman Bates szerepében. A Paramount Channel Halloween alkalmából a Psycho-sorozat rajongóinak kedvezve műsorra tűzi mind a három részt.

A Psycho (1960) vetítési időpontja: október 31. 23:40 óra

A Psycho II. (1983) vetítési időpontja: november 1. 01:40 óra

A Psycho III. (1986) vetítési időpontja: november 1. 03:30 óra

 

Beharangozó innen: http://we.tl/515WeFwKSI 


Cikkajánló
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing