Programok 2016. március

2016.02.25. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek, Turizmus

Kulturális, gasztronómiai, sport- és borrendezvények sokasága várja az érdeklődőket és a részt venni akarókat Budapesttől a Balatonig, Gyulától Ópusztaszeren át Miskolcig. Ne maradj otthon!

Balaton

Borbarangolás Badacsonyban

               2016. február 1. – június 1.

               Badacsony

               www.badacsony.com  

Télen is érdemes felkeresni a Badacsonyi Borvidéket!

A badacsonyi borászok szombat esténként mutatják be a pincék rejtekében őrzött legzamatosabb boraikat, melyeket ínycsiklandó falatokkal és kellemes dallamokkal tesznek még felejthetetlenebbé.

Februártól június végéig színes programokkal és tüzes borokkal várják a badacsonyi családi pincészetek és vendéglők a BorBarátokat!

 

50. Kodály Hangverseny

2016. március 5.              

Balatonfüred, Anna Grand Hotel

www.balatonfured.hu    

Szép hagyomány Balatonfüreden a városban működő, kórusok, iskolák, közreműködésével, immár 50. alkalommal megrendezésre kerülő Kodály Zoltán Emlékhangverseny.

 

Nők Hete

2016. március 7-12.        

Keszthely, Balaton Színház

www.balatonszinhaz.hu    

Március második hetében, a nemzetközi nőnaphoz kapcsolódva a Balaton Színház is megpróbál számos érdekes programmal kedveskedni a szebbik nemnek. Egy héten keresztül várják - leginkább hölgyek érdeklődésére számot tartó programokkal - a látogatókat. Női alkotóművészek kiállításai, közönségtalálkozók író- és költőnőkkel, szépségápolási tanácsadások, különböző női tornák bemutatója, ismeretterjesztő előadások, egészségügyi állapotfelmérések és „nőies” koncertek kínálnak napról napra érdekes és tartalmas kikapcsolódást 2016-ban is.

 

IV. Füredi Tavaszi Fesztivál

               2016. március 11-15.

               Balatonfüred, Jókai Villa, Anna Grand Hotel, Kisfaludy Színpad

               www.balatonfured.hu  

A március 15-éhez kapcsolódó tavaszi fesztivál sok kulturális programmal várja az ide látogatókat. Bütykölde várja a gyerekeket, amíg a Kisfaludy Színpadon néptánc és vásári bábjáték lesz.

 

Húsvéti készülődés vásár

               2016. március 19.

               Gyenesdiás, Községháza, Pásztorház

               www.gyenesdias.info.hu  

Állatsimogató, süteménysütés, kézműves játszóház Babavarázs: használt baba és gyerekruha vásár.

 

Téltemető túra a Szent Miklós forráshoz

               2016. március 19.

               Gyenesdiás, Természet Háza Látogatóközpont

               www.bakonyerdo.hu; www.gyenesdias.info.hu  

 

„Húsvéti készülődés” - családi nap

               2016. március 19.

               Keszthely, Balatoni Múzeum

               www.balatonimuzeum.hu

 

Víz Világnapja a Kis-Balatonon

               2016. március 19.

               Keszthely-Fenékpuszta, Vönöczky Schnek Jakab kutatóház

               www.bfnp.hu  

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket a Kis-Balatonra. A Kutatóházunkban tartott előadások keretein belül ismerkedhetnek meg látogatóink hazánk édesvizeinek világával, majd testközelből barátkozhatunk a Kis-Balaton a makrogerinctelen lakóival. Szitakötő- és bogárlárvák, poloskák és más vízi rovarok, puhatestűek, halak kerülhetnek a hálóba. Előzetes bejelentkezés szükséges! A programon való részvétel ingyenes. Helyszín: Keszthely, Fenékpuszta, Vönöczky Schenk Jakab Kutatóház

GPS: 46.700841, 17.23867

 

Ünnepváró játszóház

               2016. március 19.

               Tihany, Levendula Ház

               www.bfnp.hu; www.levendulahaz.eu   

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja kézműves foglalkozásra az érdeklődőket Tihanyba, a Levendula Ház Látogatóközpontba.  A húsvétváró foglakozáson a látogatók kifújt tojásokat díszíthetnek.  A foglalkozáson a látogatók részére a részvétel ingyenes.

 

Víz Világnapi túra

               2016. március 19.

               Zalaszántó, Turul parkoló

               www.bfnp.hu  

A Kovácsi-patakot kísérő túra során a résztvevők megismerkedhetnek a Kovácsi-hegy kialakulásával (egy felhagyott kőbányában), forrásokkal, lápokkal és azok élővilágával. Meglátogatják a Bazaltutca rejtélyes barlangját, körbenéznek a Hollókő sziklaormáról, körbesétálják a Békesztúpát végül a Kotsy-malomban ismerkednek régmúlt idők lisztporos emlékeivel. Időpont: 10.00 óra

Találkozás helye: Zalaszántó, Turul parkoló, GPS: 46,892876° 17,229670° A túra hossza 18 km, időtartam: 7-8 óra, szintkülönbség kb. 390 m. Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő öltözet és lábbeli, ennivaló, meleg ital. A részvétel térítésmentes. Felhívjuk figyelmüket, hogy a túrán mindenki saját felelősségére vesz részt!

 

Fekete-hegyi geobotanikai túra

               2016. március 20.

               Köveskál, Mosóház előtt

               www.bfnp.hu  

Köveskál felől mandulafákkal szegélyezett szőlők között vezet az út a bazaltfennsík csillogó tavainak világába. Egy vízmosás mentén haladva könnyű hólyagos, és pöttyös „kukoricásodott” bazaltdarabokat, bazaltban fakadó forrást láthatunk és felpillanthatunk a rejtélyes Vaskapu bazaltbordásfalára is. A vulkánmező tetőszintjén békák, virágok és tavacskák között érünk a Keleményes-kő rakott palacsintára emlékeztető szikláira, ahonnan a Balaton-felvidék legfiatalabb vulkánjának szinte tökéletesen ép kráterére nézhetünk le. Visszafelé az Eötvös Károly kilátóból egészben láthatjuk a Káli-medencét. Köveskálra visszaérve a mosóház megtekintésével zárul a program.

Túraútvonal: Köveskál–Vaskapu-árok–Keleményes-kő–Eötvös Károly-kilátó–Köveskál

Találkozás ideje: március 20. vasárnap 10.00 óra

Találkozás helye: Köveskál, mosóház előtt) GPS: 46.882408,17.604448

Geotúra hossza: 8 km

Időtartama: 5 óra

Térítéses: 850,-/felnőtt, 400,-/gyerek

Jelentkezés: szükséges, jelentkezési határidő: március 19. szombat 16.00 óráig!

 

Tavaszi Szünidei Matiné

2016. március 24-29.      

Keszthely, Balaton Színház

www.balatonszinhaz.hu    

A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódóan a kicsiket játszóházakba és olyan népszokásokat felelevenítő bemutatókra várják, mint a húsvéti tojásdobálás. Az ünnepkörhöz kapcsolódó ismeretterjesztő előadás, vagy a hagyományos húsvéti táncház inkább a felnőtt korosztályt célozza meg.

 

Húsvéti Vigadalom

               2016. március 25-28.

               Hévíz

               www.heviz.hu  

Szórakoztató programok, koncertek várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Minden nap 12 órától gasztronómiai- és kézműves vásárral is várjuk Vendégeinket!

 

Első Hajó Fogadása

               2016. március 26.

               Balatonfüred, hajóállomás

               www.vaszaryvilla.hu  

A Balaton immár hagyományos rendezvénye a minden év tavaszán megrendezett első hajó fogadása. Az esemény jelzi a magyar tenger ébredését és az idegenforgalmi idény kezdetét is.

 

Húsvéti tavaszvárás a Bivalyrezervátumban        

               2016. március 26-27.

               Kápolnapuszta, Bivalyrezervátum

               www.bfnp.hu  

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság húsvétkor is szeretettel várja az érdeklődőket a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumba. A kézműves játszóházban természetközeli, tavaszváró húsvéti dekorációk készülnek, húsvéthoz kötődő hagyományok elevenednek meg. Megtekinthetők lesznek a múlt évben készült tavaszi-húsvéti témájú gyermekrajzok. Tojásvadászatot hirdetünk gyermekeknek: az eredményes „vadászokat” lovaskocsizással jutalmazzuk!   Helyszín: Kápolnapuszta, Bivalyrezervátum GPS: 46.580862, 17.200438

Időpont: szombat - vasárnap 10.00 - 16 00 óra. A foglalkozáson való részvétel ingyenes! Előzetes jelentkezés szükséges!

 

Várkapunyitó

               2016. március 27.

               Szigliget, Vár

               www.szigliget.hu  

Várkapunyitó rendezvényünk nem hiába kapta nevét, hiszen ez a programunk tulajdonképpen a vár szezonnyitója, és most már évek óta színesíti a szigligeti programok sorát. Valamennyi korosztály számára tartogatunk különleges programot, melynek helyszínéül az alsó várban található színpad szolgál. Zenés előadások, bábjátékok, apródavatás várja a gyerekeket, de a felnőttek számára is remek kikapcsolódást biztosítunk. A rendezvényre meghívunk különböző hagyományőrző csoportokat, néptánc együtteseket, régizenei együtteseket, vásári komédiásokat, velük szeretnénk színvonalas szórakozást biztosítani kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 

Húsvéti Nyuszibuli

               2016. március 27.

               Tihany, Mádl Ferenc tér

               www.tihany.hu  

 

Húsvéti tavaszvárás

               2016. március 28.

               Vörs, Tájház

               www.bfnp.hu  

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság húsvétkor is szeretettel várja az érdeklődőket a Vörsre, a tájházba. Hétfőn kézműves játszóház, tavaszi-húsvéti témájú gyermekrajzok kiállítása várja a gyermekeket. A Tájház ezen a napon kedvezményes jeggyel látogatható. Helyszín: Vörs, Tájház GPS: 46°39,594'; 17°15,915' Időpont: 10.00 - 16.00 óra A foglalkozáson való részvétel ingyenes!

 

Borbarangolás Badacsonyban

               2016. február 1. – június 1.

               Badacsony

               www.badacsony.com  

Télen is érdemes felkeresni a Badacsonyi Borvidéket!

A badacsonyi borászok szombat esténként mutatják be a pincék rejtekében őrzött legzamatosabb boraikat, melyeket ínycsiklandó falatokkal és kellemes dallamokkal tesznek még felejthetetlenebbé.

Februártól június végéig színes programokkal és tüzes borokkal várják a badacsonyi családi pincészetek és vendéglők a BorBarátokat!

 

Budapest-Közép-Dunavidék

Orosz Bál 2016.

2016. március 5.

Budapest Marriott Hotel bálterme

 

Nyolcadik alkalommal rendezzük meg a Budapesti Orosz Bált, amelyet hagyományosan a Nőnap jegyében szervezünk.  Az elmúlt hét alkalom egyértelműen bebizonyította, hogy ez a rendezvény a legelegánsabb magyarországi orosz rendezvény – ezt a színvonalat meg kívánjuk tartani 2016-ben is. A Budapesti Orosz Bál szervezői egyértelműsíteni szeretnék: ez egy multikulturális művészeti esemény, ahol a tánc, az ének, a kulináris élvezetek alapján találkoznak egymással a vendégek.

2016-ban helyszínt váltunk, hogy a több mint 140 négyzetméteres üvegfalon keresztül a vendégek közvetlenül a bálteremből gyönyörködhessenek a kivilágított budai vár szépségében. Természetesen pezsgővel és kaviárral fogadjuk a vendégeket. Az előtérben harmonika szól, majd következik a Gálavacsora. Ezúttal kifejezetten orosz menüsort állít össze a szálloda főszakácsa. A program fénypontja az orosz balettművészek bemutatója: Maja Balasova (orosz és nemzetközi énekversenyek díjazott művésze és együttese), valamint az orosz néptáncosok előadása (Gzhel - Moszkvai Állami Táncszínház). A vacsorazenét és a vacsorát időnként egy-egy rövid program szakítja meg, majd a vendégek veszik birtokba a táncparkettet. Éjfélkor tombola, utána következik a vacsora következő fogása és hajnalig tánc.

 

http://oroszbal.hu/orosz-bal-2016/program-2016-2/

 

 

 

 

AMTS — Autó, Motor & Tuning Show

Nemzetközi Autó-Motoros Kiállítás, Fesztivál és Show

2016. március 18-20.

Budapest, Hungexpo

 

Carstyling.hu Tuning Show

 

A kezdetek óta töretlenül fejlődő Tuning Show 2006 óta kerül megrendezésre, 2008 óta a BudapestiVásárközpontban. A rendezvény nem csak hazánkban számít az ország legnagyobb autóseseményének, de mára a nemzetközi autós és tuning szféra is az év egyik jelentős szakmai ésszórakoztató kiállításaként tartja számon. Tematikájában, az átépített autók világát, valamint szintea teljes tuning- és háttéripart lefedő kiállítók mellett évről-évre nagyobb hangsúlyt kapnak a szalonok és gyári autóújdonságok is, a show jelleget pedig színvonalas színpadi programok, továbbá autós és motoros bemutatók, versenyek erősítik.

 

Budapest Motor Fesztivál

 

Budapest Motor Fesztivál Magyarország egyetlen, átfogó motoros tematikájú rendezvénye. A kiállítás a motorimportőröket és márkákat, a motorozáshoz szükséges felszereléseket és a háttéripart, valamint a sportszövetségeket és egyéb szervezeteket – lényegében a motoros társadalom keresztmetszetét – hozza egy fedél alá. A kiállítás hagyományszerűen a motorozás szezonnyitó eseménye, ahol bemutatásra kerülnek az új modellek, felszerelések is. A rendezvény nem csak a motoros társadalomnak szól. A motorozást új célcsoportoknak is bemutatjuk, mint új közlekedési alternatíva.

 

www.amts.hu

 

Sajtós elérhetőségek:

Szőke László

webes megjelenések, sajtó, club-scene, kommunikáció

Telefon: (36) 20 320 3399

E-mail: media@amts.hu

 

 

 

Húsvét a Skanzenben

Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum

2016. március 27-28.

 

A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum minden évben tavasszal nyitja meg kapuit a látogatók előtt. Első rendezvénye a Húsvét, amely hosszú idők óta a leglátogatottabb program és Magyarország legnépszerűbb tavaszköszöntő eseménye. Tavaly a két napos fesztivál alkalmával 17 ezer ember kereste fel a múzeumot. A nagyszámú érdeklődés egyrészt annak a színes programnak köszönhető, amellyel a múzeum várja vendégeit, másrészt igazolja, hogy a húsvéti hagyományok felelevenítésének hiteles helyszíne a Skanzen. A Húsvétot három tájegységben a tojásfestéssel, tavaszköszöntő és húsvéti népszokások bemutatásával, tavaszi dekorálással, tojásjátékokkal, locsolóversíró versennyel, ünnepelik. A kézműves foglalkozások elsőszámú kedvence várhatóan a vesszőnyuszi-készítés lesz, de biztosan sokan választják majd a vesszőkoszorú-fonást is, hogy szép húsvéti dekorációt vihessenek haza emlékbe. Romantikus beállítottságúak rozmaringból fonhatnak koszorút, és persze nem fognak hiányozni a palettáról a húsvéti locsolás kellékei sem; szagosvíz készül a boszorkánykonyhán, vidám menyecskék tojásberzselést és írókázást tanítanak, és a látogatók lélegzetüket visszafojtva figyelhetik a tojáspatkoló óvatos mozdulatait is.

A hosszú téli bezártság után a gyerekek végre kedvükre virgonckodhatnak a játékudvarokban és a szalmabála-ugrálóban, kiereszthetik a torkukat a népdaltanítás alatt, rophatják a táncot a táncházban, pöröghetnek a körhintán, hogy aztán a bábelőadásokon, és a meseházban megpihenjenek. A legapróbbak a bárányka-hívogatóban játszhatnak, anyukák pedig régi idők szépítőszereivel ismerkedhetnek. A rendezvényekre mindenkit szeretettel várnak március 27-én és 28-án - szombaton és vasárnap -, 9-től 17 óráig.          

 

http://skanzen.hu

 

 

34. Magyar Sajtófotó Kiállítás

Budapest, Robert Capa Kortárs Központ (tervezett helyszín!)

2015. március – (több héten át)

 

A kiállítás, amelyen 2015 legemlékezetesebb pillanatai elevenednek meg a legjobb magyar fotóriporterek objektívjén keresztül: a 34. Magyar Sajtófotó Pályázat pályaműveiből 2016 tavaszán ismét nyílik kiállítás a fővárosban. 2015-ben a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya Magyar Sajtófotó Pályázatára 243 fotográfus, 2738 pályázattal, összesen 7164 képpel pályázott. A kategóriák közül az Emberábrázolás-portré kategóriára érkezett a legtöbb pályamű, a zsűri összesen 506 egyedi és sorozat pályamű közül válogathatott. www.sajto-foto.hu

 

 

A művészet forradalma  — Orosz avantgárd az 1910–1920-as években

A Jekatyerinburgi Szépművészeti Múzeum avantgárd gyűjteménye a Magyar Nemzeti Galériában

2016. január 29. – május 1.

Magyar Nemzeti Galéria, C épület, 3. emelet

 

Kivételes alkalom, hogy az orosz avantgárd képzőművészet jelentős alkotói olyan múzeumi gyűjtemény keretében mutatkoznak be Budapesten, amely így egyben Oroszországon kívül még sosem volt látható. A Magyar Nemzeti Galériában negyven kiemelkedő mű kerül kiállításra a Jekatyerinburgi Szépművészeti Múzeum avantgárd kollekciójából, amelyben többek között olyan nevek szerepelnek, mint Kazimir Malevics, Vaszilij Kandinszkij, Alekszandr Rodcsenko, El Liszickij, Natalja Goncsarova vagy Mihail Larionov.

 

http://www.mng.hu/kiallitasok/idoszaki

 

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2016 – XXXV. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár

Budapest, Papp László Sportaréna – Fonó Zeneház – Fáklya Klub

2016. április 1-3.

 

A Táncház Egyesület szervezésében megvalósuló 35. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje, amelyen műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek- és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek működnek közre, a Kárpát-medencei magyarság és a nemzetiségek képviseletében. Az immár harmincnegyedik alkalomra 2016. április 1-3. között kerül sor, közel 3000 közreműködő és 20.000 fős látogatói létszám mellett. A szervezők szeretnék széles körben bemutatni minél több, kevéssé ismert tájegység, falu táncát, zenéjét és viseletét.

Vasárnap a Sportaréna küzdőterén tánctanítások és bemutatók lesznek a legjelentősebb Kárpát-medencei tájegységek és a hazai nemzetiségek felsorakoztatásával. Emellett kamaratermi programként Aprók táncával, kézműves játszóházzal és tücsökringatóval szórakoztatjuk a gyermekeket. A háromnapos rendezvény nagyszabású Lajkó-koncerttel és Mezőségi Bállal zárul.

A Táncháztalálkozóhoz szorosan hozzátartozik a Népművészeti Kirakodóvásár, amely a hagyományos tárgyalkotás, valamint az abból táplálkozó képző- és iparművészet együttes megjelenése.

 

Részletes program:

2016. április 1. 19.00 • „Halljunk szót...!” – előtáncház • Fonó Budai Zeneház

2016. április 2. 20.00–04.00 • Éjszakai Bál • Fáklya Klub

2016. április 2–3. 10.00–22.00 • TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • Papp László Budapest Sportaréna

 

http://tanchaztalalkozo.hu

 

Kontakt:

Hegedűs Anna sajtó-marketing — Fonó Budai Zeneház

Tel: +36-30-565-8442

ahegedus@fono.hu        www.fono.hu

 

 

 

 

 

 

 

Dél-Alföld

Harruckern-Wenckheim-Almásy-kastély ünnepélyes átadása - kiemelt program!

2016. március 11 - ?

http://muvhazgyula.hu/uj/

VI. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra

2016. március 11 – 15.

Gyula, várkert

www.sodarmustra.hu

Nagyszabású gasztronómiai rendezvény: szakmai konferencia, kiállítás, vásár, koncertek, gyermekműsorok.           

Szegedi Toros Pálinkafesztivál

2016. március 11 – 15.

Szeged, Széchenyi tér

http://www.torosfesztival.hu/

Mindenkit vár egy igazi magyar eszem-iszom fesztivál 2016. március 11-15. között Szegeden! Immáron hetedik alkalommal kerül megrendezésre a magyar hagyományokat őrző Toros és Pálinkafesztivál, a Tisza Expo Zrt. szervezésében. A már öt naposra bővült rendezvénnyel az igazi falusi disznótoros hangulatot hozzuk Szeged szívébe, a Széchenyi térre.

Szeri Húsvét

2016. március

Ópusztaszer, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

www.opusztaszer.hu

Áprilisban hazánk legnagyobb húsvéti rendezvénye kel életre az ópusztaszeri skanzenben. Korhű ruhákba öltözött menyecskék, legények elevenítik meg az ünnepi szokásokat. Ételszentelés, tojásfestés, régimódi locsolkodás, muzsikaszó, néptánc és kézműves foglalkozások várják mindazokat, akik a természethez közel szeretnék ünnepelni a feltámadást.

X. Kecskemét Fringe – Művészeti Fesztivál Alkotó Fiataloknak

2016. március

Kecskemét

„Tinédzser korba lép a mi kis FRINGE-ünk, segítsetek felöltöztetni!”

2016-ban 10., jubileumi évéhez érkezik a Kecskemét Fringe – művészeti fesztivál alkotó fiataloknak, a Hírös Agóra – Ifjúsági Otthon összművészeti fesztiválja.

XIII. Egyetemi tavasz

2016. április 11 - május 15.

Szeged, IH Rendezvényközpont

www.u-szeged.hu/etavasz

Tudományos, kulturális, ismeretterjesztő, sport és szórakoztató programok, konferenciák, kari napok különböző egyetemi és városi helyszíneken. Minden, ami egy hónap alatt az egyetemen történik.

 


 

Dél-Dunántúl

20 éves a Duna-Dráva Nemzeti Park                                                 

Időpont: 2016. március - október

Helyszín: Duna-Dráva Nemzeti Park

 

2016-ban ünnepli a Duna-Dráva Nemzeti Park fennállásának 20. évfordulóját. A jubileumi esztendőben is szakvezetéses túrákkal, gyerekprogramokkal, előadásokkal, valamint érdekes újdonságokkal – többek között az Élő természetvédelem című előadássorozattal – várják az érdeklődőket. A jubileumhoz kapcsolódóan „20 év, 20 túra” címmel túrasorozatot hirdettek meg, amelyekre március közepétől október közepéig a nemzeti park területén kerül sor.

Információ:

Tel: 30377-3388, 30/326-9459

E-mail: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu 

Internet: www.ddnp.hu

 

 

Észak-Magyarország

 

Barlangturisztikai hónap

Március              

Aggtelek

Ennek alkalmából különböző kedvezményekkel várjuk az Aggteleki-karsztra látogatókat!    

www.anp.hu                    

 

33.Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál   

Március 12-13.  

Miskolci Egyetem            

06-70/466-7138

 

 

Thermál Tour Futóverseny a Gyógyvizek Völgyében    

március 13.

Egerszalók, Demjén         A két település utcái       

A családi hétvége keretében a szombati napon benépesülnek az egerszalóki barlanglakások, piaci jelenetbe csöppennek a látogatók, a házakban kézműves mesterektől leshetik el a fogásokat, akár saját maguk is beöltözhetnek és beköltözhetnek. Ezen a napon többféle távot teljesíthetnek a futók végig a Gyógyvizek Völgyén.

36/200-029, www.gyogyvizekvolgye.hu, tdm@egerszalok.hu      

 

 

Kökörcsinkeresőben     

Március 19. 10.00

Erdőbénye, Mulató-hegy              

A tavasz első hírnökeiként jelennek meg a lilás virágú kökörcsinek. A Mulató-hegy tetején található gyepben a leány- és a ritkább hegyi kökörcsin több példányára is rácsodálkozhatunk

06-30/61-77-387, www.anp.hu ,Zempléni Tájegységi Iroda, zemplentura@gmail.com       

 

 

Húsvéti Játszóház

Március 26. 10.00

Jósvafő, Kúria Oktatóközpont      

Tojásfestéssel, locsolóajándék készítéssel és más, a Húsvéthoz kapcsolódó kézműves foglalkozással várjuk az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a Kúria Oktatóközpontba.

48/350-056, www.anp.hu, Kúria Oktatóközpont, anp.oktatas@index.hu 

 

Szalóki Húsvétoló

március 26.

Egerszalók Faluház ( Kossuth u. 17.)          

Felelevenítjük a húsvéti szokásokat, a népi locsolás, tojásfestés hagyományait, de megismerhetik a tojásírás és egyéb népi kismesterségek fortélyait. Lesz néptánc és népzene, kisállat simogató, népi játékok.

36/574-041, www.gyogyvizekvolgye.hu, faluhaz@egerszalok.hu               

 

Hollókői Húsvéti Fesztivál      

március 27-28.  

Hollókő Ófalu    

A Hollókői Húsvéti Fesztivál a falu leghíresebb és a legnagyobb rendezvénye, melyen a látogatók élményeket gyűjtve megtapasztalhatják az igazi paraszti élet hagyományait és élő tradícióit.

06 32 579 010, www.holloko.hu,             

 

Matyó Húsvét

március 27-28.

Mezőkövesd, Hadas Városrész    

"A nagyszombati szertartást követően Húsvét vasárnap és hétfőn a régi településszerkezetet megőrző Hadas városrészben húsvéti szokások és népi mesterségek bemutatója, húsvéti ételszentelés, kóstolás, folklórprogramok, állatsimogató, kovácsbemutató szórakoztatja az ünneplőket. "

49/500-285, www.mezokovesd.hu, Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület

 

 

 

Húsvéti kincskeresés    

Március 26-27-28. 11.00-15.00

Aggtelek, Baradla-barlang fogadótérsége, Tourinform előtt            

Az időszakos kincskereső útvonalat sikeresen végigjárók garantált ajándékban részesülnek.

48/503-000, www.anp.hu, Tourinform-Aggtelek, aggtelek@tourinform.hu           

 

Szépasszonyvölgyi családi Húsvét    

március 27.

Eger, Szépasszony völgy 

36/517-555, www.ekmk.eu, Egri Kulturális és Művészeti Központ

 

 

Húsvét a Diósgyőri várban      

Március 27-28.  

Diósgyőri vár     

MKK Nonprofit Kft.  46-411-747

 

 

Hol a tojás, piros tojás?... - Húsvéthétfő az Egri Várban!       

március 28

Eger, Vár            

Őshonos kisállatok simogatója, pónilovaglás, kirakodóvásár, tematikus kézműves foglalkozások, történelmi játszóházak várják a kicsiket és nagyokat!

36/517-555, www.ekmk.eu, Egri Kulturális és Művészeti Központ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Közép-Dunántúl

 

Minden a csokoládé körül!

2016. március 5.

Károlyi-kastély, Fehérvárcsurgó

www.karolyi.org.hu

http://karolyikastely.accenthotels.com/hu/karolyi-jozsef-alapitvany/programok

 

Bor-Blues-Böllér Napok

2016. március 11-13.

Veszprém

Az esemény főszereplője a bor, a zene és a gasztronómia. A programok között szerepel birkafőzés, ökörsütés, disznóvágás, kolbásztöltő-, tepertősütő verseny, ill. a jól bevált süteménysütő verseny.

Fellépő zenekarok között szerepel Ghymes, Bikini, Berecz András, MiniBlues.

Programok még szervezés alatt vannak.

www.veszpreminfo.hu

 

 

Nyugat-Dunántúl

Rendezvény neve: "Falu a város közepén" - Húsvéthétfő a Vasi Skanzenben 

Helyszín: Szombathely

Dátum: 2016. március 28.

 

Húsvéthétfő a Vasi Múzeumfaluban (március): A program hagyományosan a múzeum első nyitva tartási napja is. Ezen a napon főként a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományok, a tavasz köszöntésének pillanatai kerülnek előtérbe.

 

 

Rendezvény neve: Soproni Tavaszi Napok          

Helyszín: Sopron

Dátum: 2016. március 11-30.

 

1983-ban Sopron első vidéki városként csatlakozott a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvénysorozataihoz. Az évek során a fesztiválvárosok száma nőtt, s ma már országszerte felpezsdül a kulturális élet március eljöttével. Március utolsó két hete a Hűség Városában hagyományosan magas színvonalú, változatos, minden korosztályt, érdeklődésű embert megszólító programsorozatot kínál. A rendezvények - zenei, színházi, táncbemutatók - neves hazai és külföldi előadóművészeket vonultatnak fel. A város exkluzív kiállítótermében, a Festőteremben rangos képző- vagy iparművészeti tárlatok tekinthetők meg.

 

 

Rendezvény neve: Tavaszi Fesztivál Győr                       

Helyszín: Győr

Dátum: 2016. március 15-31.

 

A remélt jó idő mellett kitűnő programokat is hoz a tavasz. A Tavaszi Fesztivál március 15-én kezdődik, és március 31-ig hívja Győrbe a kultúra szerelmeseit.

 


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing