Programok 2016. június

2016.05.26. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Felsorolhatatlanul gazdag a júniusi programok választéka. Nem is soroljuk: tartsanak velünk a részletes ismertetőkhöz!

Balaton

Geofoglalkozás csoportoknak a Hegyestű Geológiai Bemutatóhelyen

2016. június 1.

Monoszló, Hegyestű

www.bfnp.hu

Óvodás csoportokat, általános- és középiskolásokat egyaránt várunk nyílt napunkon, ahol interaktív állomásokkal gazdagított geosétán vehetnek részt a csoportok a Hegyestű Geológiai Bemutatóhely területén. A bányaudvar kőparkjában geológiai idővonal mentén ismerkedhetnek a Dunántúl változatos kőzeteivel, színes képek és kirakók segítségével idézhetik meg a térség földtani múltjának legizgalmasabb fejezeteit, különös tekintettel a vulkánok korára. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a Bakony–Balaton Geopark értékeit bemutató nyílt napokat, geotúrákat, természetismereti túrákat, tematikus táborokat, a téli időszakban pedig beltéri programcsomagot kínál minden korcsoport számára. Az iskolai keretekbe szervesen beépíthető, a pedagógusok munkáját színesítő és kiegészítő programok célja, hogy a térségben levő iskolákkal élő kapcsolat jöjjön létre, az új nemzedék érzékeny és tudatos kapcsolatba kerüljön élő és élettelen természeti értékeinkkel. Találkozás helye: Hegyestű Geológiai Bemutatóhely GPS 46.889872,17.646881

Program időpontja: 2016.június 1. szerda 9:00–14:00

Program időtartama: igénytől függően 1,5–3 óra

Belépőjegy váltásával a program térítésmentes

Jelentkezés: szükséges, jelentkezési határidő: iskolai csoportoknak május 26. Egyéneknek május 29. 16.00 óráig!

 

Bor-Könyv-Jazz 87. Ünnepi Könyvhét és 14. Gyermekkönyv napok

2016. június 2-5

Balatonfüred

www.vaszaryvilla.hu

A fesztivál helyszíne a Balatonfüred reformkori városrésze, ahol megtalálható a Vaszary Villa, Jókai Mór villája, a Horváth ház. Az irodalom és a kultúra beivódott ezek közé a falak közé.

 

Magyar Nemzeti Parkok Hete - A patak lakói

2016. június 2.

Csopak

www.bfnp.hu

Patakvizsgálat és vezetés 2013. Év Ökoturisztikai tanösvényén - térítésmentes

 

Írás és kép - kiállítás megnyitó

               2016. június 3.

               Balatonfüred

               www.vaszaryvilla.hu

 

XXII. Latinovits Zoltán Országos Vers és Prózamondó Találkozó

               2016. június 3-5.

               Balatonszemes

               www.szemesimuvhaz.hu

Vers- és prózamondó verseny Balatonszemesen.

 

Keszthely Város Napja

2016. június 3-5.              

Keszthely

www.keszthely.hu

Június első hétvégéje minden évben egyet jelent Keszthelyen a város ünnepével. Ezen alkalomból a protokolláris rendezvényeken kívül a város több helyszínén, további intézmények bevonásával zajlanak majd programok. A rendezvény három napja alatt szabadtéri szórakoztató és színpadi rendezvények, koncertek kerülnek megrendezésre a város Fő terén. A rendezvényekkel párhuzamosan, és részben azt követően, a vasárnapi napon, Balaton-parti központi helyszínnel tervezik megrendezni a szervezők a Keszthelyi Triathlont.

 

Kárpát-medencei Halfőzőverseny

               2016. június 4.

               Balatonszárszó

               www.balatonszarszo.hu

A Balaton mellett is szeretik a halászlevet, passzírozott módon főzik. Az alaplevet lehetőleg többféle halból készítik, a nagyobb halak feje és a csontos részei kerülnek bele, de fontos, hogy kerüljön bele balatoni keszeg is bőségesen. Az átpasszírozott lében főzik aztán halászlébe a kétujjnyi balatoni pontyszeleteket...

 

Kéknyelű Virágzás Ünnepe - Bortriatlon II.

2016. június 4-5.

Badacsonyi Borvidék

www.badacsony.com  

A Kéknyelű szőlő Badacsony legősibb és egyben legnemesebb fajtája. A szőlőgazdák és a borbarátok annyira büszkék a szőlőre, hogy minden évben megünneplik virágzását. A Kéknyelű Virágzásának ünnepén szeretettel várunk minden kedves Borbarátot Badacsonyba és környékére, hogy a borospincék mélyén, hamisítatlan környezetben ismerhessék meg az igazi Badacsonyi Kéknyelűt és a boros gazdák többi rejtett kincsét! A pincékben egész hétvégén borkóstolókkal és kulturális programokkal várjuk a látogatókat. A program a Bortriatlon második állomása, így ha részt veszel a Kéknyelű felfedezőúton és összegyűjtesz három különböző bélyeget kitűzőt, ha hat bélyeget akkor  pedig egy palack bort kapsz ajándékba!

 

VII. Családi nap a Varázshangok az Egészségért Egyesület szervezésében

               2016. június 4.

               Gyenesdiás

               www.gyenesdias.info.hu

Családi délután közös főzéssel, vetélkedőkkel.

 

Környezetvédelmi Világnap - Látogatás a Diás-szigetre

               2016. június 4.

               Keszthely-Fenékpuszta

               www.bfnp.hu

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket a Környezetvédelmi Világnap alkalmából hírdetett programra, a Diás-szigetre. A Fekete István emlékhely és a Matula kunyhó ezen a napon a felnőtt látogatók számára is kedvezményes jeggyel látogatható és előzetes jelentkezés nem szükséges. Találkozó: Fenékpuszta, Vönöczky Schnek Jakab Kutatóház. GPS: 46°700841'; 17°23867 Időpont: 10.00 óra és 13.00 óra

 

Európai Geoparkok Hete – Geotúra az Év Földtani Értékéhez a Bakony–Balaton Geoparkban Alsóörsön

               2016. június 4.

               Alsóörs

               www.bfnp.hu

Gyalogos geotúra: metariolit feltárás – Török-ház – Somlyó-hegyi kilátó – Alsóörsi vöröskő bánya térítésmentes

 

XI. Piroskereszt – túra

2016. június 4.   

Vonyarcvashegy

www.vonyarcvashegy.hu

A népi vallásosság tárgyi emlékei közé tartoznak a bádogkorpuszos fakeresztek, melyek faluk szélén, utak mentén, gabonaföldeken, határok mezsgyéjén az egész Kárpát-medencében megtalálhatók; állításukhoz csodás események, megkapó történetek fűződnek. Ezek a keresztek őrzik a mesterek hitét, mellyel megalkották művüket. A megalkotott Krisztus-arc a múltból üzen a mának, az egykor élt emberek bánatát, örömét, szenvedését hagyja üzenetül az utókornak. Hitről, belső csendről, a lélek csöndjéről vall, meditációra késztet. A kereszteket kerítéssel vették körül, mely védelmet nyújtott a legelő állatoktól, s a díszítésén kívül jelezte a járókelőnek, hogy szent helyre érkezett. A keményfából készült keresztszárat festéssel tagolták, faragással díszítették. A kereszt bádogelemei közé tartozik a félköríves esővetőlemez, melyet szintén díszítettek geometrikus, leveles vagy virágmotívumokkal. Bádogból készültek a csengettyűk és az oldalt hajtott fejjel enyhén meghajlított testtel lógó, a halott Krisztust megjelenítő korpusz, valamint a korpusz feje mellett kétoldalt lévő Nap és Hold képe is. A keresztek többségét síkbeli módon festették meg, a plasztikus mintázás hiányát a festés színessége kiegyenlíti, a kereszt összességében a rajz és a szín kifejező erejével hat. A keresztállítás okát és körülményeit az emlékezet és a történeti források őrzik. A vonyarcvashegyi „ piroskereszt” biztosan már állhatott a az 1900-as évek elején, hisz nagyapáink gyermekkori emlékei nyomán a szóbeli hagyomány megőrzött néhány hiedelmet.

Édesanyám mesélte, hogy apja emlékezett rá, gyermekkorában valaki a kereszt tövében talált terményt eldobta, abban a pillanatban lebénult a keze. Tudnunk kell, hogy a múltban, még az én gyerekkoromban is, fontos tájékozódási pont volt ez a hely : A „piroskereszt”-ig menj fiam, s ott fordulj jobbra-szólt a szülői tanács. Sajnos jelen pillanatban ezen keresztállítás pontos időpontját nem tudjuk, ennek kiderítése további levéltári kutakodást igényel.

Megfáradt napjainkban imádkozzunk mi is előtte, úgy, ahogy őseink tették:

„Adjad, hogy életem mindennapja

Nékem nevezetes és drága legyen,

Adj kedved, bátorságot és erőt, hogy mindennap

Valami hasznosat és jót cselekedjek,

hogy ne vesszen örökségemből egy nap sem.”

Olasz Ferenc: Dicsértessék c. könyve nyomán

Programinformáció: Illésné Major Julianna 06303804871

 

Háromlábú fesztivál - Bográcsos ételek főzőversenye

2016. június 4.   

Balatongyörök

www.balatongyorok.hu

A bográcsban főzés nem csak az étel elkészítését jelenti, hanem igazi szórakozás. A jó társaság és a közös élmény adja meg a bográcsban készült étel valódi utánozhatatlan aromáját. Rendezvényünkön ízletes pörköltek, gulyások és más finomságok rotyognak majd a bográcsokban.

 

XXIII. Strand - és szezonnyitó ünnepség

2015. június 4.   

Vonyarcvashegy

www.vonyarcvashegy.hu

 

2 medencét 1 csapásra geotúra

               2016. június 5.

               Mindszentkálla

               www.bfnp.hu

Ez a Káli-medencéből induló, majd a Tapolcai-medencébe átvezető geotúra hihetetlen gazdagságban vonultatja fel a bazaltok színes világát! Utunk során felfedezhetjük a Pannon-tavat idéző Kula-domb csíkos homokfalát az előtte heverő, vasas oldatok által vörösre festett miniatűr megkövesedett élőlényekkel, majd feltekinthetünk a Hajagos bazaltbányájának gigantikus „gázbuborék-szarkofágjaira”. Ugyanitt találkozhatunk a „fröccsöntött bazalt”, vulkanológus körökben peperit névre hallgató kőzetkülönlegességgel, állhatunk egyik lábunkkal a Tapolcai-, másikkal a Káli-medencében egy különlegesen lenyűgöző kilátóponton, és randevúzhatunk a jégkorszak „vizsgaremekeként” ránk hagyott kőfolyásával… A geotúra különböző nehézségi fokozatokat kínál, szabadon választható kitérőkkel. A geotúrát követően menetrendszerinti busz igénybevételével ajánljuk a Tapolcai-tavasbarlang meglátogatását!

Találkozás ideje:2016.június 5. vasárnap 9:00 óra

Találkozás helye: Mindszentkálla, rom.kat.templom

Útvonal: Mindszentkálla-Köves-hegyi nyereg-Kula-domb-Hajagos bazaltbánya

Geotúra hossza:  12 km / 6 óra

Térítéses: 850,-/felnőtt, 400,-/gyerek

Jelentkezés: szükséges, jelentkezési határidő: június 4. szombat 16.00 óráig!

 

Geofoglalkozás csoportoknak a Lóczy-barlangnál

               2016. június 8.

               Balatonfüred, Lóczy-barlang

               www.bfnp.hu

A Nemzeti Parkok Hete és az Európai Geoparkok Hete alkalmából a balatonfüredi Lóczy-barlangnál szervezett nyílt napunkon iskolai és óvodás csoportokat egyaránt várunk. A látványos mészkőrétegeket és oldási formákat, borsóköveket is rejtő

Lóczy-barlang mélyének meglátogatása izgalmas, hűs időtöltés. A barlangban tett séta után a bejáratnál a kisebbeket barlangokról, karsztos területek élővilágáról szóló geomesével és játékos foglalkozással szórakoztatjuk. Minden korosztály számára érdekes színes képek és kirakók segítségével megidézzük a térség földtani múltjának legizgalmasabb fejezeteit. A nagyobbak interaktív tevékenységeken keresztül megismerkedhetnek a Bakony–Balaton Geopark változatos kőzeteivel. A kőzetcseppentés és kőzetkarcolás, alkalmat ad arra, hogy közvetlenül fedezzék fel a kőzetek jellegzetes tulajdonságait. A barlangot belépőjegy váltásával látogathatják, a felszíni foglalkozások ingyenesek.

Program időpontja: 2016. június 8. szerda 9:00–14:00

Program időtartama: kb.1 óra

Belépőjegy váltásával a program térítésmentes

Jelentkezés: szükséges, jelentkezési határidő: június 6. hétfő 16.00 óráig!

 

17. Harley-Davidson Open Road Fest

2016. június 8-12.            

Alsóörs

www.openroadfest.hu

A Harley-Davidson Budapest 2016-ban 17. alkalommal rendezi meg a legnagyobb hazai zenei és motoros fesztiválját!

Mindenkiben van egy kis Harley, bennünk is, benned is! Hiszen a Harley nem csak egy motor, hanem egy életérzés: a szabadság maga, egy csöpp lázadás, egy igazi barátság, egy őszinte mosoly, egy óriási üvöltés… a Harley élmény és felfedezés!

Az időpont: 2016. június 8-12

A helyszín: (a szokásos módon) Alsóörs/Pelso kemping

A fesztivál ideje napja alatt több 35 – hazai és külföldi világsztárokat felvonultató – koncert és sok-sok egyéb program vár rád!

Az se tartson vissza, ha nincs motorod, mert ez mindenkinek szól! Mindegy mivel érkezel, lényeg, hogy ott legyél!

Már most vedd meg a jegyed, hogy le ne maradj a nyár legnagyobb bulijáról! Ne feledd! Mindenkiben van egy kis Harley…

 

Hévízi-tó túra

               2016. június 9.

               Hévíz

               www.bfnp.hu

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket egy könnyű túrára, Hévízre. A tóból kiáramló meleg víz nagy hatással van környezetének élővilágára. A túra célja a Hévízi-tó Természetvédelmi Terület és a környező védett területek tavaszi élővilágának megfigyelése. Találkozás: 14.30 óra Hévízgyógyfürdő, főbejárat, Dr. Schulhof V. stny.1.. Időtartam: 2 óra, hossza: 5 km. A túrát a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre vezeti. A részvétel ingyenes. Szükséges felszerelés: az időjárásnak megfelelő ruházat, vízálló túra bakancs, távcső, esőkabát. Felhívjuk figyelmüket, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt!   

 

Tour de Pelso

2016. június 10-12.         

Siófok

www.kulturkozpont-siofok.hu

Országúti kerékpáros fesztivál.

 

I. Nemzetközi Veterán Járműtalálkozó és Kiállítás

               2016. június 10-12.

               Balatonfenyves, Fenyves Yacht Club

               www.balatonfenyvesen.hu

„Földön, vízen, levegőben Balatonfenyvesen!”

Kuriózumként kerül megrendezésre a veterán járműtalálkozó. Az ország minden szegletéből, sőt, határon túlról is érkeznek szárazföldi, vízi és légi közlekedésre alkalmas korosabbnál korosabb járművek, melyeket tulajdonosaik szívesen bemutatnak, megmutatnak az érdeklődő nagyközönségnek.

Megtekinthetőek lesznek az elmúlt korszak különféle közlekedési eszközei, többek között a velocipéd (a kerékpár őse), autók, motorok, hajók, veterán vasúti járművek.

A rendezvény alatt lehetőség nyílik sétahajózásra az idén 103 esztendős Jókaival, vitorlázásra a kereken 60 éves Főnix két árbócos hajóval, egy hőlégballon néhány percre a magasba emel, hogy madártávlatból is megcsodálhassa a Balaton gyönyörű látványát.

Szombaton délelőtt vitorlásverseny, délután veterán légi parádé, este koncert és tűzijáték tekinthető meg. Makettkiállítás és számos színes kísérőprogram várja a járművek szerelmeseit.

 

Nemzetközi Strandkézilabda Fesztivál Vonyarcvashegyen

               2016. június 10-12.

               Vonyarcvashegy

               www.vonyarcvashegy.hu

 

Magyar Pásztorkutyás Hétvége

2016. június 11-12.         

Salföld

www.bfnp.hu

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket a Káli-medencébe, Salföldre.

A vendégek a Magyar pásztorkutyafajták Skobrák Ferenc Emlékversenyén a Terelő Országos Bajnoksága minősítő Fordulóját, terelési képességvizsgát és a pásztorkutyák karaktertsztjét láthatják. A terelőversenyen induló kutyák a bemutató major rackáit terelik gazdájuk irányításával a hagyományos stílusú magyar szabályzat szerint. A kétnapos rendezvényen Puli, Pumi és Mudi kutyák kiállítása is megtekinthető lesz, amelyen elnyerhető a Salföld Szépe díj. További programok: Dunántúli pásztorok találkozója, és a pásztorművészet napjainkban született alkotásaiból rendezett bemutató.

 

Siófoki Nyári Esték 2016

2016. június 13. – augusztus 31.  

Siófok

www.kulturkozpont-siofok.hu

Kiállítások, ingyenes kertmozi előadások, színpadi produkciók.

 

Magyar Úszás Napja és Nyíltvízi Felnőtt Világkupa

2016. június 17-19.         

Balatonfüred

www.balatonfured.hu 

Világklasszis sportolók a Balatonban, fesztiváli hangulat a parton; világkupa és országos bajnokság - profik, amatőrök és a jövő bajnokai. Az úszás szerelmesei június újra találkozhatnak Balatonfüreden, a Magyar Úszás Napja programjain.

 

Szentjánosbogár túra a gyenesdiási Nagymezőtől a Büdöskútig

               2016. június 17.

               Gyenesdiás

               www.bfnp.hu

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel vár minden érdeklődőt a Keszthelyi-hegységbe, egy éjszakai túrára. A gyenesdiási Nagymezőtől a Csider-völgy, Vadvízárok, Büdöskút érintésével a Pető-hegyen álló Berzsenyi-kilátót is felkeresik a túrázók. Reményeink szerint az út során az év rovara a nagy szentjánosbogár is szem elé kerül. A túra a Nagymezőn ér véget. A túra hossza 11 km, időtartam: 4 óra, szintkülönbség kb. 265 m. Szükséges felszerelés: lámpa, időjárásnak megfelelő öltözet és lábbeli, enni- és innivaló. A részvétel térítésmentes. Felhívjuk figyelmüket, hogy a túrán mindenki saját felelősségére vesz részt!

 

17. Földváriak Találkozója

               2016. június 17-19.

               Balatonföldvár

               www.balatonfoldvar.info.hu

2016-ban a város lesz a házigazdája a 17. Földváriak Találkozójának, mely a Földvári Napok programsorozat keretében június 17-19. között kerül megrendezésre. Az egész Kárpát-medencéből érkeznek földváriak az eseményre, hogy szórakoztató rendezvények alkalmával mutassák be településeik művészeti-, kulturális- és sportéletét.

 

Tour De Zalakaros

2016. június 17-19.         

Zalakaros           

www.zalakaros.hu

Kerékpártúra különböző távokon; részletesebb info: velo.hu

 

Barlangtúra (előtte előadás)

               2016. június 18.

               Gyenesdiás, Természet Háza Látogatóközpont

               www.bakonyerdo.hu

Boglárka, de nem virág, bagoly, de nem madár előadás, majd barlangtúra a barlangok világnapja alkalmából

 

Szent Mihály-dombi zenei esték I. – „A Zene Európai Ünnepe” tiszteletére

2016. június 19. 

Vonyarcvashegy              

www.vonyarcvashegy.hu

 

XIII. Nemzetközi Sirály Táncfesztivál

2016. június 19-21.         

Balatonfüred     

www.balatonfured.hu 

2016-ben 13. alkalommal rendezik meg a modern tánccsoportok jeles seregszemléjét. A fesztiválon a tánc különböző műfajait képviselő gyermek, ifjúsági és felnőtt tánccsoportok mutatnak be változatos műsort, akik az ország egész területéről érkeznek. Műfaji kategóriák

 

Levendula SZEDD MAGAD!

2016. június 20. – július 3.            

Tihany

www.bfnp.hu

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság 2016. június 20 - július 3-ig minden nap 10:00 órától 20:00 óráig várja a tihanyi bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvényen az érdeklődőket, akik a virágzó levendulamező szemet gyönyörködtető látványa mellett a szedés élményét is szeretnék átélni.

A résztvevők arató táskát a helyszínen tudnak vásárolni.

Előzetes regisztráció nem szükséges! Virágzástól függően a változtatás lehetőségét fenntartjuk!

 

Levendula Fesztivál

2016. június 20-26.         

Tihany

www.tihany.hu

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság 2016. június 20 - július 3-ig minden nap 10:00 órától 20:00 óráig várja a tihanyi bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvényen az érdeklődőket, akik a virágzó levendulamező szemet gyönyörködtető látványa mellett a szedés élményét is szeretnék átélni.

A résztvevők arató táskát a helyszínen tudnak vásárolni.

Előzetes regisztráció nem szükséges! Virágzástól függően a változtatás lehetőségét fenntartjuk!

 

Levendula Hetek

2016. június 20. – július 1.

Tihany, Levendula Ház Látogatóközpont

www.bfnp.hu

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket Tihanyba, a Levendula Ház Látogatóközpontba.

A látogatók a meghirdetett napok mindegyikén megtekinthetik a levendula lepárlás folyamatát és tájékoztatást kapnak a levenduláról.

13.00 - 16.00 között kézműves foglakozáson vehetnek részt a látogatóközpont foglalkoztató termében.

A kézműves foglalkozáson a részvétel 450 Ft/fő!

Időpont: 2016. június 20. – július 1. Hétfőtől péntekig!

Helyszín: Levendula Ház Látogatóközpont, Tihany Major u. 67.

GPS: 46.908901,17.888293

 

Surf Beach Fesztivál

2016. június 22-26.

Balatonfűzfő      

www.beachfeszt.hu 

A Surf Beach Fesztivál célja, hogy népszerűsítse a Balatont, a balatoni sportokat, kikapcsolódási, szórakozási lehetőségeket. A nappal zajló sport és kulturális programokat kora este, naplementében kezdődő bulik vezetik át az éjszakába, hogy hazai és külföldi élvonalbeli lemezlovasok közreműködésével a csillagos ég alatt bulizhassunk hajnalig.

A SPORT-BULI-BALATON mottó köré építve kívánunk a környéken lakóknak és az idelátogatóknak egyaránt elérhető és maradandó élményt nyújtani.

Helyszínnek a balatonfűzfői nagystrand melletti szabad területre esett a választásunk. Ez a partszakasz évtizedek óta helyt ad a balatoni sportokat kedvelőknek, valamint a Fűzfői-öböl szépsége önmagában is elragadó. Gyere hát, éljük át együtt ezt a pár napot itt a Balatonon!

 

XXIV. Szent Iván - éji tűzgyújtás

2016. június 23. 

Vonyarcvashegy              

www.vonyarcvashegy.hu

A Balaton-parton meggyújtott máglya fénye teszi titokzatossá az estét, melyet különböző műsorszámok színesítenek. Június 24. Szent Iván napja, a nyári napforduló ünnepe, a szertartásos tűzgyújtás egyik jeles napja. A napfordulókat már a keresztény egyház létrejötte előtt megünnepelték Egyiptomban és néhány közel-keleti népnél, ezzel a Nap évenkénti megújulását kívánták mágikus úton elősegíteni. A Szent Iván név a bizánci egyház kultikus befolyására emlékeztet.

 

Balatoni Hal- és Borünnep

2016. június 23-26.         

Balatonfüred     

www.balatonfured.hu 

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a balatoni halakra, a helyi és országos borosgazdákra, a vendéglátókra. A borbemutatók és borvásár mellett számos kulturális rendezvény várja az érdeklődőket.

 

Angyalok és csavargók estéi

2016. június 23-26.         

Hévíz

www.heviz.hu

Utcazenészek a belváros 7 pontján 7 különböző stílusban: gitar solo, relax, népzene jazz, pop, country, dixie Művészek az utcán – a festő, a grafikus és a fotós műhelytitkai A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!

 

Zamárdi Hethland Halfesztivál – Tepsiben a Balaton

               2016. június 24-26.

               Zamárdi

               http://zamardi.hethland.hu/

 

VI. Vonyarcvashegyi Kézműves Sörök és Házi Ízek Fesztiválja

2015. június 24-26.         

Vonyarcvashegy

www.vonyarcvashegy.hu 

Szeretettel meghívok minden kedves érdeklődőt a KÉZMŰVES SÖRÖK és HÁZI ÍZEK FESZTIVÁLJA rendezvényünkre, melyet 2016. június 24-26-án rendezünk Vonyarcvashegyen, a rendezvénytéren.

Finom kézműves sörökkel, házi pálinkával, ízletes étkekkel, színes programmal, kirakodóvásárral várjuk kedves vendégeinket!

 

Szent Iván éji civil piknik

               2016. június 24.

               Balatongyörök

               www.balatongyorok.hu

A Bélapi pihenőhöz várjuk a családokat és baráti társaságokat egy hangulatos piknikezésre, beszélgetésre, tűzgyújtásra.

 

Szárszói Tüzes Esték

               2016. június 24.

               Balatonszárszó

               www.balatonszarszo.hu

Fáklyás felvonulás, Szent Iván éji tűzgyújtás, zenés mesejáték, koncertek, tűzijáték...

 

Kultkikötő

2016. június 24. –augusztus 27.   

Balatonföldvár, Balatonboglár, Balatonfenyves    

www.kultkikoto.hu 

Víz-Tiszta-Kultúra a Balaton déli partján: Földváron, Bogláron és Fenyvesen. Színházi előadások, koncertek, gyermekműsorok, filmvetítések és kiállítások!

 

Népzene és néptánc találkozó

               2016. június 25.

               Ábrahámhegy

               www.abrahamhegy.hu

„Ábrahámhegy Kulturális Örökségének Megőrzéséért" Alapítvány és Ábrahámhegy Község Önkormányzata szeretettel vár minden érdeklődőt, ábrahámhegyi és környékbeli lakost, üdülőt, a László-napi búcsú rendezvényére, népzene és néptánc estjére és az azt követő táncházba. Program: Hazai és határon túli népzene és néptánc csoportok bemutatkozása.

 

Barlangok Világnapja – Kedvezményes alap túra a Csodabogyós-barlangban

               2016. június 25.

               Balatonederics, Csodabogyós-barlang

               www.bfnp.hu

Barlangi kalandtúra kedvezményes részvételi díjjal. Alap túra: felnőtt: 5.000 Ft/fő 10-18 éves: 3.000 Ft/fő

 

Múzeumok éjszakája

2016. június 25. 

Balatonfüred

www.vaszaryvilla.hu

 

Sárkányhajó road-show

2016. június 25. 

Balatonfüred

               www.balatonfured.hu

 

Szent Iván éjszaka Arácson

2016. június 25. 

Balatonfüred

               www.balatonfured.hu

 

Gitárfesztivál

2016. június 25-30.         

Balatonfüred     

www.balatongitar.hu    

Egy hétig szól a gitár a Balatonon. A Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivált számtalan hazai és külföldi fellépővel, így aki változatosságra vágyik a többnapos strandolás után, négy helyszínen élvezheti a virtuóz vagy éppen romantikus, élő gitárzenét.

 

Múzeumok éjszakája

2016. június 25. 

Balatonszemes

www.balatonszemes.hu

A bennünk élő emlékezet: a Színészkirály Latinovits Zoltán élete és munkássága

 

Múzeumok éjszakája

2016. június 25.              

Keszthely

www.keszthely.hu

Keszthely a múzeumok városa, így természetes, hogy évről évre csatlakozik ehhez az országos jelentőségű rendezvényhez. A városban található nagy számú múzeum és magángyűjtemény miatt ez az éjszaka szinte nem is elegendő arra, hogy mindet meglátogassa az érdeklődő. A szervezők városnéző kisvonattal próbálnak 2016-ban is segíteni a gyors közlekedésben a tárlatokon kívül még számtalan egyéb programlehetőséget is kínáló rendezvényhelyszínek között. A rendezvénnyel párhuzamosan a belvárosban hagyományos borfesztivál zajlik nagy sikerrel évről évre.

 

Múzeumok éjszakája a Balatoni Múzeumban

2016. június 25. 

Keszthely

www.balatonimuzeum.hu

 

40 éve a város szívében..., Jubileumi ünnepi műsor a Kálmán Imre Kulturális Központ fennállásának 40. évfordulója alkalmából

               2016. június 25.

               Siófok

               www.kulturkozpont-siofok.hu

 

Süss fel Nap! 1. hétvége: Sport nap

2016. június 25. 

Gyenesdiás        

www.gyenesdias.info.hu   

XXIII. Szabó Ferenc kispályás amatőr labdarúgó emléktorna

Időpont: 2016.06.25.

Helyszín: Gyenesdiás, Sportpálya (Balaton utca)

2015. évi program:

• 8.30 órától – koszorúzás és megemlékezés Szabó Ferenc sírjánál

• 9.30 a torna megnyitója

• 10.00 egész nap kispályás focimérkőzések

• 12.00: ebéd

• 17. 00 döntő, majd eredményhirdetés és díjátadó

Résztvevők és egyéb tudnivalók:

• A tornán azok a csapatok vehetnek részt, akik a nevezésüket határidőre beküldik és a nevezési díjat befizetik. Nevezési díj: 6000Ft

• A tornán bárki szerepelhet

• 5+1 fős csapatok jelentkezését várjuk! (Csapatonként max. 10 fő vehet részt)

• A torna során egy játékos csak egy csapatban szerepelhet.

• Kapuméret: 4m x 2m

• A csapatok labdát és mezt hozzanak magukkal!

• A tornán mindenki saját felelősségére vesz részt. Az értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk.

A rendezvényen befolyó összegből a helyi utánpótlás csapatokat támogatják.

Rendező: Gyenesdiás Kinizsi Sportegyesület (Labdarúgó Szakosztály)

További információ: Mosdósi Attila (30/5200-375)

 

Nyitott Pincék Napja – Egy hétvége a rómaiak nyomában

               2016. június 25.

               Balatongyörök

               www.balatongyorok.hu

2016-ban is szeretettel várunk minden borkedvelőt és kirándulni vágyót a már hagyományosan megrendezésre kerülő Nyitott Pincék Napján.

Jöjjön el családjával, barátaival és töltsön el egy kellemes hétvégét Balatongyörökön június 24 – 26. között.

 

Túrák a Levendula Fesztivál keretében

               2016. június 25.

               Tihany

               www.bfnp.hu

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket a Levendula fesztivál keretén belül megrendezésre kerülő gyalogtúrákra.

10.00 Gyalogos túra az Aranyházhoz

A túra kiindulópontja a fesztivál helyszíne, a Belső-tó part.

A túrát a területet jól ismerő természetvédelmi őr vezeti, bemutatja az Európa Diplomával kitüntetett Tihanyi-félsziget természeti értékeit.

A túra időtartama kb. 2 óra, hossza kb. 2 km.

18.00 óra Gyalogos túr


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing