Programok 2016. április

2016.03.23. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Tavasszal is programok gazdag választékával kényeztetnek a rendezvényhelyszínek. Ismerjék meg a kínálatot: tartsanak velünk!

Balaton

Rügyfakadás- Tavaszünnep

                2016. április 16-17.

                Gyenesdiás, Nagymező 

                www.gyenesdias.info.hu

Tavaszköszöntő szabadtéri rendezvény: Föld napi túra, főzőverseny szabadtűzön – „régi korok konyhája”, játékos programok, Varázshangok játszóház, lovas- és íjászbemutató, kő- és sodrófahajítás, népzene, lovas és huszárfelvonulás.

 

Helikon Ünnepségek

                2016. április 21-23.

                Keszthely, több helyszínen

                www.balatonszinhaz.hu

A kétévente megrendezésre kerülő Helikoni Ünnepségek egyedülálló kulturális eseménye a Dunántúlnak, hazánknak, de talán Európának is. A nagyszabású rendezvénysorozat keretein belül 18 művészeti kategóriában, szakértő zsűri előtt méri össze tudását több ezer középiskolás fiatal. A több helyszínen zajló bemutatók nyilvánosak, bárki szabadon látogathatja például a reggeltől koraestig tartó komolyzenei koncerteket, kórusfellépéseket, amatőr színházi előadásokat, moderntánc bemutatókat, néptánc és népzenei előadásokat. A versenyprogramon kívül az esti órákban komolyzenei és könnyűzenei koncerteken, színházi előadáson, táncházakon, vagy éppen spontán utcazenélésen szórakozhat nem csak a résztvevő fiatal korosztály, de a városba látogató minden érdeklődő.

 

Nemzetközi Föld Napja - Hévízi-tó túra

                2016. április 22.

                Hévíz, Hévízgyógyfürdő, főbejárat

                www.bfnp.hu

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket egy könnyű túrára, Hévízre. A tóból kiáramló meleg víz nagy hatással van környezetének élővilágára. A túra célja a Hévízi-tó Természetvédelmi Terület és a környező védett területek tavaszi élővilágának megfigyelése. Találkozás: 14.30 óra Hévízgyógyfürdő, főbejárat, Dr. Schulhof V. stny.1.. Időtartam: 2 óra, hossza: 5 km. A túrát a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre vezeti. A részvétel ingyenes. Szükséges felszerelés: az időjárásnak megfelelő ruházat, vízálló túra bakancs, távcső, esőkabát. Felhívjuk figyelmüket, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt!    

 

Tavaszköszöntő túra a Föld napja alkalmából

                2016. április 23.

                Gyenesdiás, Természet Háza Látogatóközpont

                www.bakonyerdo.hu; www.gyenesdias.info.hu  

 

Tavaszi madármegfigyelő nap

                2016. április 23.

                Siófok, Töreki tavak, Madármegfigyelő torony 

                www.bfnp.hu.hu

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és a Magyar Madártani Egyesület szeretettel várja a madárbarátokat a Töreki-tavakhoz.

Helyszín: Siófok, Töreki-tavak Madármegfigyelő-torony

Találkozó időpontja: 10:00

A területet ismerő természetvédelmi őr segítségével az érdeklődők megismerhetik a tavon tartózkodó madárvilágot. Szükséges felszerelés: az időjárásnak megfelelő ruházat, kényelmes túracipő, távcső.

 

Nemzetközi Föld Napja - 2016 év madara

                2016. április 23.

                Tihany, Levendula Ház Látogatóközpont

                www.bfnp.hu; www.levendulahaz.eu  

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja egész nap kézműves foglalkozásra az érdeklődőket Tihanyba, a Levendula Ház Látogatóközpontba.

Ezen a napon a MME által kijelőlt év madarával is megismerkedhetünk egy szakember előadásán keresztül. Az előadás kezdete: 14.00 óra Az előadást tartja: Szinai Péter, a BfNPI zoológiai szakreferense

Az előadáson és a foglalkozáson is a látogatók részére a részvétel ingyenes.

Helyszín: Levendula Ház Látogatóközpont, Tihany Major u. 67.

GPS: 46.908901,17.888293 Időpont: 10.00 – 16.00 óráig

 

Tájházak napja

                2016. április 23.

                Vörs, Tájház

                www.bfnp.hu

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság húsvétkor is szeretettel várja az érdeklődőket a Vörsre, a tájházba. Kézműves játszóház, népi játékok, népzene, táncház várja az érdeklődőket. A Tájház ezen a napon díjmentesen látogatható. Helyszín: Vörs, Tájház GPS: 46°39,594'; 17°15,915' Időpont: 10.00 - 16.00 óra

 

Tavaszi madárles a Kis-Balatonnál

                2016. április 23.

                Zalavár, Kis-Balaton Bemutatóház parkolója

                www.bfnp.hu

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket a Kis-Balatonra. A részvevők a fokozottan védett terület víztájain madármegfigyelést végeznek a délelőtt folyamán. A program a Magyar madártani Egyesülettel közös szervezésben zajlik.

Előzetes bejelentkezés szükséges!

A programon való részvétel ingyenes.

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő öltözék és lábbeli, távcső!

Helyszín: Kis-Balaton I.ütem, Fenékpusztai Madárgyűrűző és Madármentő Állomás.

GPS: 46.463943, 17.0815

 

Boldog Békeidők Hévíze

                2016. április 28. – május 1.

                Hévíz, Deák tér, Festetics tér, Belváros

                www.heviz.hu

Valljuk be, néha mindenki szeretné visszahozni az elmúlt korok hangulatát, a fess ruhákat, a kávézók teraszán eltöltött kellemes perceket, a majális zsibongó színeit. Erre tökéletes alkalom, az ötnapos hévízi fesztivál, mely „Boldog Békeidők Hévíze” címmel kívánja visszahozni a városba a békebeli korok hangulatát. A rendezvényen bárki átélheti az 1867-es kiegyezést követő időszak, az úgynevezett boldog békeidők hangulatát. Neves művészek, előadók, zenekarok műsora szórakoztatja a nagyérdeműt a több napos rendezvény alatt.

 

XXV. Jókai napok- Jókai Majális

                2016. április 29. – május 1.

                Balatonfüred, Jókai Emlékház, Blaha Étterem, Koloska-völgy

                www.vaszaryvilla.hu

2016-ban is számos programmal emlékezünk meg Jókai Mórról.

 

Balatoni Évadnyitó Keszthely

                2016. április 29. – május 1.

                Keszthely, Balaton-part Zenepavilon (Csik Ferenc sétány)

                www.balatonszinhaz.hu

Keszthely város turisztikai szezonnyitó ünnepsége már hosszú ideje május 1-én kerül megrendezésre. 2016-ban a programok egy teljes hétvégén át, péntektől vasárnapig tartanak kirakodóvásárral, vásári ételesekkel, borházakkal, gyermekprogramokkal, szórakoztató műsorokkal, koncertekkel. A május elsejei protokollprogram az ünnepélyes zászlófelvonással és a Balaton megkoszorúzásával már több évtizedes hagyomány. A rendezvények központi helyszíne a szezonnyitóra évről évre megszépülő Balaton-parti sétány és környéke.

 

Halászlé főző és horgász találkozó

                2016. április 30.

                Ábrahámhegy, Községi strand

                www.abrahamhegy.hu

A találkozón egyéni és különböző tájegységekre jellemző receptek alapján készült halászlevek kóstolására várjuk kedves vendégeinket! Köszöntő és a halászlé kóstolás megnyitása: 13 órakor.

Kóstolójegy a helyszínen 10 órától vásárolható.

A rendezvény ideje alatt a gyerekeket légvár és kézműves foglalkozás várja. 14 órától: kispályás labdarúgó mérkőzések, és játékos sportversenyek.

A horgászversenyre a rendezvény napján 06.30-ig a helyszínen lehet nevezni, ifjúsági és felnőtt kategóriában, egy bottal, úszós, vagy fenekező készséggel, maximum 3 horoggal, és érvényes horgászengedéllyel.

 

Maratonman Tavaszi Futam

                2016. április 30.

                Balatonfüred, Vitorlás tér, Tagore sétány

                www.maratonman.hu

Táv: 6.5/10,5/21/42 km

Pálya: A Balaton egyik legszebb helyén, kényelmes és biztonságos körülmények között teljesítheted az általad választott távot.

A pálya kialakításánál fontos szempont volt, hogy

– mindenképp érintse Balatonfüred legszebb részét: a Tagore sétányt és a Vitorlás teret.

– futás közben többször is találkozhass a neked szurkoló családoddal és barátaiddal.

– ne kelljen autókat kerülgetned futás közben.

Díjak: A célban Runner’s World Run befutóérmet kapsz, ha pedig dobogós helyen végzel, akkor itt a még jobb hír: az egyéni kategóriák 1-3. helyezettjeinek kupa is jár.

 

Jókai bablevesfőző-verseny

                2016. április 30.

                Balatonfüred, Koloska-völgy

                www.vaszaryvilla.hu

Jókai bableves főzőverseny Balatonfüreden. A Jókai Napok programjaként, rendezzük meg a nagy közönségsikernek örvendő Jókai-bableves főzőversenyt a Koloska-völgyben. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park és Bakony–Balaton Geopark 2 távon geotúrákat vezet a környékre.

 

Holdfénytúra: Fülemülék éjszakája/Madarak és Fák napja

                2016. április 30.

                Gyenesdiás, Természet Háza Látogatóközpont

                www.gyenesdias.info.hu; www.bakonyerdo.hu 

 


 

Budapest-Közép-Dunavidék

 

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2016 – XXXV. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár

Budapest, Papp László Sportaréna – Fonó Zeneház – Fáklya Klub

2016. április 1-3.

 

A Táncház Egyesület szervezésében megvalósuló 35. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje, amelyen műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek- és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek működnek közre, a Kárpát-medencei magyarság és a nemzetiségek képviseletében. Az immár harmincnegyedik alkalomra 2016. április 1-3. között kerül sor, közel 3000 közreműködő és 20.000 fős látogatói létszám mellett. A szervezők szeretnék széles körben bemutatni minél több, kevéssé ismert tájegység, falu táncát, zenéjét és viseletét.

Vasárnap a Sportaréna küzdőterén tánctanítások és bemutatók lesznek a legjelentősebb Kárpát-medencei tájegységek és a hazai nemzetiségek felsorakoztatásával. Emellett kamaratermi programként Aprók táncával, kézműves játszóházzal és tücsökringatóval szórakoztatjuk a gyermekeket. A háromnapos rendezvény nagyszabású Lajkó-koncerttel és Mezőségi Bállal zárul.

A Táncháztalálkozóhoz szorosan hozzátartozik a Népművészeti Kirakodóvásár, amely a hagyományos tárgyalkotás, valamint az abból táplálkozó képző- és iparművészet együttes megjelenése.

 

Részletes program:

2016. április 1. 19.00 • „Halljunk szót...!” – előtáncház • Fonó Budai Zeneház

2016. április 2. 20.00–04.00 • Éjszakai Bál • Fáklya Klub

2016. április 2–3. 10.00–22.00 • TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • Papp László Budapest Sportaréna

 

http://tanchaztalalkozo.hu

 

Kontakt:

Hegedűs Anna sajtó-marketing — Fonó Budai Zeneház

Tel: +36-30-565-8442

ahegedus@fono.hu          www.fono.hu

 

 

 

 

 

Oldtimer Show és Kalandjárók Kiállítás

Magyar Vasúttörténeti Park, Budapest

2016. április 8-10.

 

Az Oldtimer Show Kft. koncepciója, hogy a rendezvény területére belépők rengeteg ingyenes szolgáltatással és újdonsággal találkozzanak. Továbbra is ingyenes a gasztro utcában a kóstolás és a rengeteg gyerek program: ugrálóvár, népi játszótér, arcfestés, íjászat, jurta, kézműves foglalkoztatók, furulya oktatás, állatsimogató, kovácsműhely, vasútmodell és terepasztal kiállítás, kukoricamorzsoló, daráló és hagyományőrző termelő eszköz interaktív kiállítás, Csabai Tájház, stb. A felnőttek rengeteg oldtimer autóban és motorban gyönyörködhetnek majd! Ezen kívül lesz busz és teherautó kiállítás, USA autó kiállítás, Youngtimer autó kiállítás, traktor és stabil motor bemutatók, katonai járművek, gőzmozdonyok és vasúti kocsik. A Víztorony Parkban KGST Party és Oldtimer Találkozó lesz 3 napon át: több mint 500 db oldtimer jármű lesz látható a 10 hektáros rendezvényterületen! Ráadás a Kalandjárók Kiállítás és a vasárnapi Tuningautó Kiállítás.

A Víztorony Parkban kialakításra kerül a Gasztronómia utca, ahol háztáji kolbász, sajt, méz, lekvár és egyéb háztáji kézműves ételekből lehet vásárolgatni. A nagy parkban Kézműves Vásár is lesz, a gyerekeknek pedig vurstli. Mindkép parkban profi vendéglátók fognak gondoskodni a látogatók kiszolgálásáról. A Vasúttörténeti Park minden interaktív programja üzemelni fog az Oldtimer Show hétvégéjén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok és egy igazi gőzmozdony, amin próbautat is lehet tenni a masiniszta mellett.

 

www.oldtimershow.hu 

 

Budapesti Tavaszi Fesztivál

10 különböző budapesti helyszínen

2016. ápr. 8-24.

 

A tavasz ünnepe 2016-ban április 8. és 24. között kínál műfajok és helyszínek tekintetében is változatos programokat.

A 36. Budapesti Tavaszi Fesztivál színes összművészeti műsorral várja az érdeklődőket: komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, pop, világzene, tánc, színház és képzőművészeti program is része a kínálatnak. A nagyvilág kulturális és művészeti kiválóságainak 17 napig tartó budapesti seregszemléje során tucatnyi műfajban - zenekari és templomi hangversenyekkel, kamaraestekkel, áriakoncertekkel, operaelőadásokkal, a jazz, a crossover és a világzene kiválóságaival, valamint színházi, irodalmi, tánc-, balett-, népzenei és néptáncprodukciókkal, képzőművészeti programok széles skálájával - mutatkozik be a magas színvonalú kultúra. A fesztivál különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar előadók mellett igazi világsztárok lépnek majd fel, illetve a fesztivál tizenhét napja alatt számos ős- és magyarországi bemutató, valamint társintézményekkel szoros együttműködésben megvalósuló program is lesz.

2016-ban több tucat helyszínen zajlanak majd az események: a Müpa és az Operaház mellett a Zeneakadémia, a Bálna, a Pesti Vigadó, a Budapest Music Center, továbbá a fővárosi színházak és kulturális intézmények, múzeumok is kiemelt programhelyszínek lesznek. A továbbra is a Müpa, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésében megvalósuló programsorozat Budapest meghatározó kulturális intézményeinek és helyszíneinek bevonásával folyamatosan szélesíti kínálatát.

 

www.btf.hu 

 

23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

Budapest, Millenáris Park

2016. április 21-24.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a világirodalom és a hazai szellemi élet kiemelkedő képviselői (25 ország közel 100 neves alkotója, 400 hazai és határon túli magyar író, tudós, művész) részvételével, kulturális programok sokaságát kínálja a nagyközönség számára. Író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések várják az érdeklődőket a budai Millenáris parkban, jól megközelíthető, igényes, zöld környezetben. Évente 60 ezer látogató fordul meg a pavilonok körül, ahol közel 50.000 kötet és több száz újdonság közül válogathatnak. A gyermekeknek kialakított külön szekció, a Gyerek(b)irodalom a gyermekkönyvek népszerűsítése mellett színes programokkal várja a családosan kilátogatókat. A 2016-os könyvfesztivál díszvendégeként Szlovákiát köszönthetjük Budapesten.

Tizenhatodik alkalommal rendezzük meg a Fesztivál keretein belül az Európai Unió tagországainak fiatal prózaíró tehetségeit bemutató, nagy sikerű Európai Elsőkönyvesek Fesztiválját. A rendezvény az Európai Unió 28 országának közös elhatározásából, együttes vállalkozásaként szerveződik.

 

www.konyvfesztival.com

 

 Szervező:

  Szabó Eszter,   Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése

 Telefon: 

  (1) 343-2538

 E-mail: 

  festival@mkke.hu

 

 

SPARTAN RACE – VISEGRÁD SPRINT

Visegrád

2016. április 9. szombat

 

A világ legjobb akadályverseny-sorozata! Minimum 5 km és 20 akadály a Dunakanyar legnagyobb tavaszi akadályversenyén, páratlan természeti környezetben! A Spartan Race-en futamokban rajtolnak a résztvevők. Egy futamban (heat-ben) 250 futó indul 15-30 percenként. Gyerkőcöknek Junior verseny! Örömmel várjuk rendezvényünkre a nézőket is, akik egy rendkívüli nap keretében  fantasztikus élményekkel gazdagodhatnak a Spartan Race Fesztiválon.

 

http://spartanrace.hu

 

 


 

Dél-Alföld

XIII. Egyetemi tavasz

2016. április 11 - május 15.

Szeged, IH Rendezvényközpont

www.u-szeged.hu/etavasz

Tudományos, kulturális, ismeretterjesztő, sport és szórakoztató programok, konferenciák, kari napok különböző egyetemi és városi helyszíneken. Minden, ami egy hónap alatt az egyetemen történik.

Gyulai Pálinkafesztivál

 http://www.gyulaihirlap.hu/108381-megujul-a-gyulai-palinkafesztival

2016. április 15-17.

Gyula

www.palinkafesztival.hu

 


 

Dél-Dunántúl

20 éves a Duna-Dráva Nemzeti Park                                               

Időpont: 2016. március - október

Helyszín: Duna-Dráva Nemzeti Park

 

2016-ban ünnepli a Duna-Dráva Nemzeti Park fennállásának 20. évfordulóját. A jubileumi esztendőben is szakvezetéses túrákkal, gyerekprogramokkal, előadásokkal, valamint érdekes újdonságokkal – többek között az Élő természetvédelem című előadássorozattal – várják az érdeklődőket. A jubileumhoz kapcsolódóan „20 év, 20 túra” címmel túrasorozatot hirdettek meg, amelyekre március közepétől október közepéig a nemzeti park területén kerül sor.

Információ:

Tel: 30377-3388, 30/326-9459

E-mail: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu 

Internet: www.ddnp.hu

 

Hú!SVÉT                                                                                

Időpont: 2016. április 2-3.

Helyszín: Palkonya

 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) bemutatja: Hú!SVÉT, avagy húsvéti kulináris kalandozások Palkonyán.

Információ:

Tel: 72/492-181

E-mail: info@borut.hu 

Internet: www.villanyiborvidek.hu 

 

Medvehagyma Fesztivál                                                                 

Időpont: 2016. április 8-10.

Helyszín: Orfű, Kemencés Udvar

 

A Pécs közeli Orfűn idén is megrendezésre kerül a Medvehagyma Fesztivál, amely kellemes szórakozással és finom ételekkel az egészséges életmódot hivatott hirdetni. A három nap alatt a felnőtteket és a gyerekeket is remek programokkal várja az orfűi Muskátli Vendéglő. A gasztronómiai rendezvényen az illatos medvehagyma és medvehagymás ételek mellett zene, színház, játékok, kisvonatozás, előadások, bemutatók, kiállítás és versenyek várják az érdeklődőket.

Információ:

Tel: 72/598-019

E-mail: info@orfumuskatli.hu

Internet: www.orfumuskatli.hu 

 

Borzsongás                                                                                     

Időpont: 2016. április 29-30., május 1.

Helyszín: Villányi borvidék

 

Zsongó borudvarok a Villányi borvidék különböző pincészeteinél: zene, irodalom, film, gasztronómia, gyermekfoglalkozások, tánc, majális, Bor-Ász labdarúgó mérkőzés

Információ:

Tel: 72/492-181

E-mail: info@borut.hu 

Internet: www.villanyiborvidek.hu 

 

Észak-Magyarország

 

Egri Tavaszi Fesztivál   

április

Eger több helyszínen     

36/517-555, www.ekmk.eu, Egri Kulturális és Művészeti Központ  

 

 

Eger Rallye 2016 

április 1-3

Eger és környéke                            

https://www.facebook.com/events/941915285887182/    

 

Kökörcsinek és források nyomában 

Április 9. 10.00

Jósvafő, Baradla-barlang fogadótérsége.            

Jósvafő közvetlen közelében 5 forrás fakad, melyek a hóolvadás után bőven ontják magukból a kristálytiszta karsztvizet. A napsütéses dombokon pedig ekkor már bontja lila szirmait a törékeny leánykökörcsin.

48/503-000, www.anp.hu, Tourinform-Aggtelek, aggtelek@tourinform.hu 

 

 

Erdőkóstoló túra 

Április 23. 10.00

Aggtelek, Baradla-völgy.

Április közepén már harsogó zöldbe öltöznek az Aggteleki-karszt gyepei és erdei, üde zöld színükkel csalogatnak az ehető vadon termő növények.              

48/503-000, www.anp.hu, Tourinform-Aggtelek, aggtelek@tourinform.hu 

 

Csillagséták Nemzeti Parkjainkban  

Április 23. 19.00

Jósvafő, Kúria Oktatóközpont. 

Előadás és terepi ismerkedés a tavaszi csillagképekkel.

48/350-056, www.anp.hu, Kúria Oktatóközpont, anp.oktatas@index.hu     

 

Demjéni Dőzsölés

április 30.

Demjén Közösségi Ház udvara  

Különböző helyszíneken válogathatnak a vendégek a házias ételekből és egybe betekintést is nyerhetnek a vendégházak szíves vendéglátásába.Központi helyszín a Közösségi Ház udvara

www.demjen.hu, Demjéni Turisztikai és Borbarát Egyesület, Szlávik Flóriánné 20/965-4492, dettube@gmail.com       

 

V. Egri Csillag Borfesztivál     

április 29-30     

Eger, Dobó tér                                 

 

 

Szent György nap

Április 30. 10.00

Jósvafő és környéke.    

A ridegen tartott jósvafői hucul ménest kutathatjuk fel csobogó patakok és csilingelő források mentén a szemet gyönyörködtető tavaszi pompába öltözött természetben.

48/503-000, www.anp.hu, Tourinform-Aggtelek, aggtelek@tourinform.hu 

 

 

 

 


 

Közép-Dunántúl

Tavaszi Etyeki Piknik

2016. április 9.

A Tavaszi Etyeki Piknik - a rendezvény már ismert filozófiája szerint - az évszakra jellemző gasztronómiai kínálattal várja a látogatókat. Lesznek gourmet sonkák, helyi sajtok, kalácsok, házi sütemények és szörpök, a pincékben pedig etyeki és a Kárpát Medence területéről érkező vendégborászok nedűit lehet kóstolni. A bor iránt komolyabban érdeklődők rendhagyó pincetúrán vehetnek részt, a Fonó Présház hazánk legjobb népzenészeit hozza majd el, több helyen koncertek, kulturális- és gyermekprogramok szórakoztatják majd a közönséget. A húsvéti időszakban, tavasszal különösen szép a Gasztrosétány, varázslatos környezetben várnak mindenkit a szervezők!

www.etyekipiknik.hu; www.facebook.com/etyekipiknik  

 

 

II. Kucsmagomba Fesztivál

2016. április 15-17.

Új helyszín: Várgesztesi Villapark

A Villapark Budapesttől mindössze 70 km-re, a Vértes hegység ölelésében, csendes zöldövezetben, friss levegőjű erdők és gyönyörű tavak közelében található. A 25 hektáros parkban gazdag növényvilág, nagy zöldfelületek, csend és nyugalom várja a vendégeket.
A 3 napos fesztivál alatt lesznek kucsmagomba túrák, előadás a gombászéletről és az ehető gombákról, de lehetőség lesz közvetlenül eszmét cserélni a tapasztalatokról.

http://www.napora.hu/elemek/gomba_fesztival.html

 

 

Móri Szent György-heti Vigasságok

2016. április 21-24.

Mór

Ízelítő a programokból:

Helytörténeti, képzőművészeti és borászati kiállítások • Koncertek • Városi Kórusfesztivál • Borverseny • Főzőverseny (borral készülő ételek) • Népművészeti kirakodóvásár • Ezerjó Félmaraton • Nyitott borospincék • Gyermekprogramok • Táncegyüttesek bemutatója

Április 23. 8 óra (Szent György-heti Vigasságok, városi rendezvényéhez kapcsolódva)

Ezerjó Fakanálforgató Főzőverseny

Hagyományos főzőverseny a Móri Szent György –heti vigasságok keretében, ahol a csapatok feladata borral készült ételek főzése szabad tűzőn.

www.lambergkastely.hu

 

 

Nosztalgia vonat Zircen

2016. április 30.

Zirc

A MÁV Nosztalgia és a Bakonyvasút Szövetség szervezésében gőzvontatású nosztalgiavonattal utazhatnak a Cuha-völgybe. A Kelenföldtől Győrön át Zircig közlekedő járatra oda-vissza 1. és 2. osztályra 11990 forintért, 3. osztályra 10990 forintért válthatók teljesárú jegyek, a 14 év alatti gyermekek pedig kedvezményre jogosultak. Zirc és Bakonyszentlászló között egy betétjárat is közlekedik, melyre a Bakonyvasút Szövetség értékesít jegyeket, ezek árát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Utasaink nosztalgia kocsikban utazhatnak és megismerkedhetnek a „boldog békeidők” vasúti utazásának hangulatával. Ezen nosztalgiautazás jellegéből adódóan a gőzmozdony és a diesel mozdony felváltva közlekednek a vonat élén. A szerelvényben hangulatos büfékocsi közlekedik.
A Bakonyban, Zirc és Bakonyszentlászló között kanyarog a Cuha-völgy. Utunk a szépséges sziklaszurdokban alagutakon, viaduktokon vezet át hazánk messze legszebb hegyi pályáján. A hófehér mészkőszikla ormok különleges látványt ígérnek. A Zircen keresztül folyó Cuha-patak a Zirci-medence forrásaiból táplálkozik. A Cuha szláv eredetű szó, jelentése száraz. Találó a patak neve, hisz medre a kevés csapadékú nyári hónapokban szinte teljesen kiszárad, igaz, tavasszal és ősszel megemelkedhet itt a vízszint.

A helyi programokat később hozzák nyilvánosságra.

http://www.mavnosztalgia.hu/hu/programs/show/798

 

 

IX. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál

április 29-május 1.

Agárd

Egyszerre négy témát felölelő fesztivál, gazdag kulturális-, zenei-, és sport-programokkal több helyszínen, mely célja, hogy megmutassa, a Velencei-tó nem csak a forró, nyári időszakban csábító turisztikai célpont, hanem egész évben remek kikapcsolódási lehetőségeket kínál.

www.velencei-to.hu

 

 


 

Nyugat-Dunántúl

 

Rendezvény neve: V. Pálinka és Mangalica Majális

Helyszín: Zalaegerszeg

Dátum: 2016. április 29- május 1.

Ingyenes gasztronómiai és kulturális rendezvény.

További információ: http://zgke.hu/

 

Rendezvény neve: Herényi Virágút                                    

Helyszín: Szombathely

Dátum: 2016. április 23-24.

Herényben már 1730-as években a helyi földesúr, Gothard Jenő a híres csillagász nagyapja, botanikai kísérleteket végzett melegházában. Példáját követve – tán a város különleges klímájának és kedvező környezeti adottságainak is köszönhetően – generációk foglalkoztak kertészkedéssel. Az utódok méltóképpen őrzik a hagyományt. Napjainkban Szombathely herényi városrészében Magyarországon egyedülálló módon 1 km²-en három nagy kertészeti vállalkozás mellett több mint 30 kis virág-és  dísznövény kertészet található. Itt helyezkedik el az 1891-ben alapított európai hírű Kámoni Arborétum is. Ezért minden tavasszal Szent György napját követően egy hétvégére „Virágút” nyílik, ahol a virágok megnézhetők és megvásárolhatók.

 

 

Rendezvény neve:  Szent György napi kézműves vásár               

Helyszín: Szombathely

Dátum: 2016. április 23-24.

Szent György napi kézműipari vásár (április) A vásáron kizárólag kiváló minősítésű kézműipari portékák kapnak helyet, kulturális programjai pedig főként a letűnt korok vásári szokásait elevenítik fel. A rendezvény fontos eleme a gasztronómiai kínálat is, mint pl. borkóstolás a borudvarban, hagyományos ételek készítése a „falu” házainál.

 

 

Rendezvény neve: Moson Model Show

Helyszín: Mosonmagyaróvár

Dátum: 2016. április 16-17.

A Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület főszervezésében évente megrendezésre kerülő Makett Kiállítás és Verseny az elmúlt 15 év során Európa egyik kiemelkedő eseményévé vált. A versenyen különböző kategóriákban indulhatnak a nevezők: harcjárművek, repülők, figurák, polgári járművek, hajók lekicsinyített másai kerülnek megmérettetésre. A felnőtt, junior, serdülő és gyermek korcsoportok szerinti kategóriákban az elmúlt években átlagosan 1.200 – 1.300 munkát neveztek be.


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing