Programok 2014 augusztus

Lellei Borhét, Csopakabana, Fűzfői Gombócfesztivál, Marhapörköltfőzés, Halászléfőző verseny, Bornapok, Pezsgőfesztivál, Jazz Piknik, Gyógynövénynap, Borhetek - felsorolhatatlanul sok programmal csábít az augusztus. Ismerje meg mindet - tartson velünk! 

2014. Augusztus

Balaton

 

XXII. Lellei Borhét        

2014. augusztus 1. - 2014. augusztus 10.   

Balatonlelle   

www.muvhaz.balatonlelle.hu           

A Borhét fesztivált az idén 22. alkalommal rendezi meg a balatonlellei Hegyközség.

Lehetőséget nyújt a város boros gazdáinak a bemutatkozásra, emellett tíz napon keresztül kellemes esti programot kínál a Balatonlellén nyaralóknak, a város lakóinak és az idelátogató vendégeknek. A park területén igényes, egységes faházakból több mint 100 féle helyi bort kínálnak a pincészetek. A tíznapos rendezvény alatt folyamatos népművészeti kirakodóvásár, népi ételek, grillételek, esténként a színpadon népzenei és néptánc együttesek műsorát láthatják. Miden este táncházzal zárul. A rendezvény fénypontja Balatonlelle város Borkirálynőjének megválasztása.

 

Borfesztivál

2014. augusztus 1. - 2014. augusztus 20.

Balatonalmádi          

www.pkkk.hu           

Fedezze fel hazánk zamatos borait, a Balaton zenei sokszínűségét, táncait, kézműves- és népművészetét. Városunk méltán híres rendezvényén változatos színpadi programokkal és persze hazánk híres borvidékeinek legízletesebb nedűivel várjuk vendégeinket.

 

 

Csopakabana

2014. augusztus 1. - 2014. augusztus 3.

Csopak          

www.csopak.hu        

Idén immár 5. alkalommal várja a kedves vendégeket a nyár legforróbb hangulatú rendezvénye, a Csopakabana. Három napon keresztül áthatja a fesztiválhangulat a csopaki strandot, a ritmus megjelenik a táncban és zenében egyaránt. A strandon gyerek és családi programok mellett koncertek, tánc és sportbemutatók, latin zenei koncertek és táncosok showja várja az érdeklődőket! A sport sem marad ki a programból, hiszen a mozogni vágyók a ritmusos zenés vízi aerobikon, zumbán vehetnek részt. Napközben latin-amerikai és salsa táncosok közreműködésével és táncoktatáson, esténként pedig koktéllal kezében, igazi latin ritmusokra rophatják a strand látogatói a különböző koncerteken, zenei előadásokon. Ha teheti, látogasson el augusztus első hétvégéjén a Csopakabanára, de vigyázzon, ezen a hétvégén nem lehet nem táncolni!

 

 

Székely László Kossuth díjas díszlettervező életmű kiállítása

2014. augusztus 2. - 2014. augusztus 20.

Ábrahámhegy          

www.abrahamhegy.hu          

Az Operaház fennállásának 130. évfordulója alkalmából Székely László Kossuth díjas díszlettervező életmű kiállítása, dokumentumok és relikviák az Operaházról a kezdetektől a mai napig, zenei megnyitó programmal.

 

Immár hagyományosan minden évben tisztelgünk egy-egy zenei nagyság előtt. 2010. évben Erkel Ferencről, 2011. évben Liszt Ferencről emlékeztünk meg, idéztük mg zenei munkásságukat. 2013-ban J. Verdi és R. Wagner évfordulója tiszteletére rendeztünk hasonló kiállítást és zenei programot. A rendezvény díszvendége Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója volt.

 

Az idén Székely László, Kossuth díjas díszlettervezővel közösen tervezzük az Operaház történetének bemutatását a kezdetektől napjainkig, Székely László munkásságán keresztül. Székely László Magyarország szinte minden színházában dolgozott, tanított a Képzőművészeti Főiskola díszlet- és jelmeztervezési tanszékén. Művészetét 1973-ban Jászai Mari-díjjal ismerték el, 1984-ben Érdemes Művészi címet kapott, 1994-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjével tüntették ki, 2012-ben pedig megkapta a Kossuth díjat.

 

VIII. Balatonfűzfői Gombócfesztivál

2014. augusztus 2.

Balatonfűzfő

www.gombocfesztival.hu     

Gombócfesztiválunkat egyesületünk jelmondatának szellemében rendezzük, immár 8. alkalommal: ”Kedves vendég, tiszteltessél, nálunk megvendégeltessél!” Pénteki napon – immár 4. alkalommal – a Magyar Fotoművészek Szövetsége vándorkiállításának adunk helyet. A szombati rendezvény attrakciója a balatonfűzfői asszonyok által főzött gombócok felkínálása az érdeklődő közönség számára. A fesztivál kísérő rendezvényeként fellépnek a helyi és a szlovákiai testvértelepülés, Nagycétény amatőr művészeti csoportjai. Az 5. alkalommal csatlakozó rendezvényként megszervezett veterán jármű kiállítás és felvonulás mellett képző- és iparművészeti résztvevők színesítik a fesztivált. A késő esti órákban a sztárvendég fellépését követően hajnalig tartó utcabál zárja az egész napos, gazdag programot.

 

 

SZEG 3. Szepezdi Gasztronómiai Napok Marhapörköltfőzés

2014. augusztus 2.

Balatonszepezd

www.balatonszepezd.hu       

2014. Sebestyén Gyula emlékév

A SZEG (Szepezdi Gasztronómiai Napok) -nak sok éves hagyományából táplálkozik ez a program. A főzni szeretők, helyi bortermelők, vállalkozók, a Balatonszepezdi Arany Horog HE rendezi ezt a napot az önkormányzattal karöltve. Itt mindenki megkóstolhatja a helyiek különféle gasztronómiai ínyencségeit, de a főszerephez a marhapörkölt jut! A Balaton partjának alkonyi fényei és élőzene mellett élvezhetjük a szepezdi konyha elvarázsoló íz világát! A nyár másik két szombatján még ehhez hasonló módon halászléfőző-versenyt és körömpörkölt főzést is rendezünk!

A Szeg alkalmain mindenki egy olyan estén vehet részt, amely testét lelkét üdíti, és valóban feltölt, pihentet is!

 

 

Szt. Ignác napi búcsú és halászléfőző verseny

2014. augusztus 3.

Badacsonylábdihegy           

www.badacsonytordemic.hu

A Badacsonylábdi Partszépítő és Fürdőegyesület szervezi meg a helyi kápolna névadójáról elnevezett búcsút. Egész nap tartó kulturális rendezvényekkel, kézműves vásárral, gyerek programokkal, természetvédelmi játékokkal, tombolával, halászlé főzőversennyel, és élő zenével várják a kikapcsolódni vágyókat.

 

Ábrahámhegyi Bornapok

2014. augusztus 6. - 2014. augusztus 10.

Ábrahámhegy          

www.abrahamhegy.hu          

Vendégeink öt napon át minden este változatos szórakoztató programok mellett kóstolhatják meg az ábrahámhegyi borokat. Lesz: zenés, táncos, rock és mulatós előadás, gyermekprogramok, főzőverseny, zsibvásár, népzene és néptánc, sztárvendégek.

 

XVII. Zalakarosi Bornapok

2014. augusztus 7. - 2014. augusztus 10.

Zalakaros      

www.zalakaros.hu     

Zalakaros hagyományos nagyrendezvénye augusztus elején a Bornapok, immár 17. alkalommal kerül megrendezésre. Ez alkalomból a helyi boros gazdák mellett számos más borvidékről is képviseltetik magukat pincészeteket, s a helyi specialitás, a Tónai mellett más zalai és balatoni borok is kóstolhatók. A bornapok megnyitója a Zalai Da Bibere borlovagrend lovagjainak látványos felvonulásával kezdődik, és ezen az ünnepségen adják át minden évben a „Város bora” kitüntetést a zsűri által legjobbnak ítélt bornak, ill. boros gazdának. A négy napos rendezvényen sztárfellépők és szórakoztató programok is várják a vendégeket.

 

Pezsgő és Borfesztivál

2014. augusztus 8. - 2014. augusztus 10.

Zamárdi        

www.zamardi.hu       

Első alkalommal kerül megrendezésre városunkban. A rendezvényre hét borrégió borászai kapnak meghívást. A bor, pezsgő és az helyi étel kultúra termékeit árusítók mellett a rendezvény helyet biztosít minőségi kézműves termékeknek és egyéb árusoknak is, elsősorban a környék, a rendezvény jellegének megfelelően. A rendezvény teljes időtartama alatt, minden nap, a délutáni óráktól színpadi programok, koncertek.

 

III. Paloznaki Jazz és Bor Piknik    

2014. augusztus 8. - 2014. augusztus 9.

Paloznak       

www.homolapinceszet.hu     

A Tájház udvaráról kiszűrődik a jazz. A házak között messzebb, a domb alján ott ring a Balaton vize. A pultban gyöngyöző bort töltenek a poharadba, süt a nap, jó elvegyülni az utcai forgatagban. Este pedig minden eltelik zenével.

A Paloznaki Jazz és Bor Piknik a minőségi zene és a minőségi gasztronómia találkozásából született. Két nap alatt két színpadon színrelépnek a hazai és nemzetközi jazz válogatott előadói, Paloznak utcái pedig színes, nyüzsgő kavalkáddá változnak, ahol minden lépésnél szembejön egy ismerős arc. Találkozó pont ez a környék kultúrakedvelő közönségének, a helyi kistermelőknek, nyaralóknak és az ittlakóknak egyaránt. A rendezvény zenei partnere a Snétberger Tehetségközpont, melynek kiemelten tehetséges tanítványai is fellépnek a két nap folyamán. A piknik hangulatot piknik kosarak, helyi termelők termékei és finom borok biztosítják majd, napközben gyerekprogramok várják a családosokat, éjjel fényfestés borítja be Paloznak központi épületeit.

 

XI. Györöki Bor & Dal Fesztivál

2014. augusztus 8. - 2014. augusztus 10.

Balatongyörök         

www.balatongyorok.hu

A helyi és környékbeli gazdák boraival ismerkedhetnek meg a Balaton-parton megrendezett fesztivál látogatói, akiket a vásári ételek és kézműves portékák mellett igényes zenei műsorok, táncházak és koncertek várnak minden este.

 

Vidékjáró gyógynövénynap

2014. augusztus 8.

Tihany          

www.levendulahaz.eu          

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja gyógynövénynapra az érdeklődőket Tihanyba, a Levendula Ház Látogatóközpontba. A látogatók nap folyamán megismerhetik és megfigyelhetik a levendula lepárlás módját. A foglalkoztató teremben levendula zsákot varrhatnak és aki magával hozza saját bögréjét, vendége a Levendula háznak egy csésze teára.

 

 

Balatonfüredi Borhetek

2014. augusztus 9. - 2014. augusztus 31.

Balatonfüred

www.balatonfured.hu             

A Balaton- felvidék ízletes nedűit adó Balatonfüred-Csopaki borvidék méltó ünnepe a nagy múltra visszatekintő, minden év augusztusában megrendezendő Balatonfüredi Borhetek. A borosgazdák a Tagore sétányon felállított, hangulatos borsátraikban három hétig várják a vendégeket.

A Kisfaludy színpadon tartott ünnepélyes megnyitót követően újabb borlovagrend avatást tartanak, valamint műsort ad Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara.

A rendezvénysorozat minden este gazdag kulturális és folklór programot kínál a Kisfaludy színpadon. A Borhetek teljes időtartama alatt népművészeti kirakodó vásár várja az érdeklődőket a Tagore sétány elején

 

Mindannyian mások vagyunk... Fogyatékossággal élők strandfesztiválja Balatonfűzfőn    

2014. augusztus 9.

Balatonfűzfő

www.balatonfuzfoinfo.hu    

Egy interaktív módszereket segítségül hívó szemléletformáló rendezvényt szeretnénk szervezni, mely az idegenforgalmi főszezonban hívja fel az emberek figyelmét arra, hogy a fogyatékkal élők számára a legegyszerűbb tevékenységek is kihívást jelenthetnek, ha nincsenek meg hozzá a megfelelő feltételek. Partnerünk, a Mozgáskorlátozottak Helyi Csoportja számára nagy lehetőség a projekt, hiszen a fogyatékkal élők megmutathatják tehetségüket egy színvonalas, nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényen, illetve alkalmat kapnak arra, hogy problémáikat az egészségesekkel is megismertessék

 

A Szepezdi Foltvarró Klub kiállításmegnyitója

2014. augusztus 9.

Balatonszepezd        

www.balatonszepezd.hu       

2014. Sebestyén Gyula emlékév

A több éve működő helyi foltvarrók hagyományos, elkápráztató kiállítását nyithatjuk meg idén is!

Ékes példája ez annak, hogy érdemes új programokat, rendszeres kézműves foglalkozásokat elindítani, amelyek közösséget teremtenek és gyümölcsözőek! Ezek az asszonyok immár önállóan viszik tovább ezt a megtanult kincset és kamatoztatják saját maguk és környezetük gazdagítására. Időpont: 2014. 08. 09. 18 órakor (nyitva 2 hétig, minden nap 16-20-ig)

 

OSTalgia Hétvége

2014. augusztus 9. - 2014. augusztus 10.

Gyenesdiás   

www.gyenesdias.info.hu      

Nosztalgiázzunk együtt Gyenesdiáson! Az egykori keletnémet - magyar barátság, valamint retro hangulat jegyében várunk mindenkit sok szeretettel egy jó hangulatú hétvégi programra.

A határnyitás 25. évfordulójának alkalmából Gyenesdiás is csatlakozik az országos programsorozathoz és emlékhétvégét szervez 2014. augusztus 9-10-én. A visszaemlékezés keretében a település fotó- és retró DDR-es tárgy kiállítást/vásárt, autó- és motorbemutatót, szombat estére koncertet, zenés-táncos bulit (fellépő: Trio DDR és Dj Barkas) tervez a Kárpáti korzón, a piacon, illetve a Községházán.

 

Holdfénytúra

2014. augusztus 10.

Gyenesdiás   

www.gyenesdias.info.hu      

Milyen lehet a kilátás éjszaka a Berzsenyi kilátóból? Teliholdas éjszakán fedezhetik fel a bátor résztvevők a Keszthelyi-hegységet.  Szeretettel várunk mindenkit, aki a kicsit szokatlan időpontban és egy egészen másik oldaláról szeretné megismerni az erdőt! Holdfénynél várnak az izgalmak.

 

Indulás: Tourinform melletti parkolóból (Hunyadi u. 2.)

Útvonal (terv): Tourinform-Nagymező-Berzsenyi kilátó-Nagymező-Festetics-kilátó-Tourinfom iroda

Célszerű hozni: fej- vagy zseblámpa, némi innivaló, kullancsriasztó és

BÁTORSÁG

Ruházat: időjárásnak megfelelő, és kényelmes cipő

Várjuk a kalandvágyó érdeklődőket!  

 

Kathputli, indiai bábtáncoltató - MárkuSzínház előadása

2014. augusztus 13.  

Balatonszepezd        

www.balatonszepezd.hu       

2014. Sebestyén Gyula emlékév

Namaste, Namaskar!

Igen Tisztelt Publikum!

Íme először Magyarországon Mukhes Mester Bábszínháza!

Jaisalmerből érkezett indiai bábakrobatáink a MárkusZínház színpadán

bemutatják műsorukat.

Fellépnek:

Jogi,  aki nádsípos pungin játszik, és kígyót szelidít

Anarkali, a gyönyörű táncosnő

Muszlim Navab és Hindu Radzsa párbajt mutat be

Gangá Rám Máli Ká Lárká a fantasztikus labdazsonglőr

Punnu Khan  – a rabari herceg, aki feleségével teveháton  utazik

Dulla Bhatti  a  rajput hős, most, mint lovas-akrobata a táltos lovával

Bahrupia  -  a kétfejű  ember

Jádügar – a varázsember

Közreműködik: Pilári Gábor és Vajda Zsuzsanna

továbbá

Csernák Z. Samu szitáron,

Pilári Áron tablán.

Jó szórakozást!

 

Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét

2014. augusztus 14. - 2014. augusztus 20.

Tapolca         

www.tapolca.hu        

A hagyományokhoz híven az idei évben is megrendezésre kerül a Tapolcai nyár rendezvénysorozat zárásaként a Tapolcai Ünnepi napok és Borhét.   A helyi és környékbeli amatőr művészeti csoportok, zenekarok, előadók mellett országosan ismert vendégek lépnek színpadra biztosítva a kellemes kikapcsolódást és szórakozást az érdeklődők számára. A változatos zenei műfajok és előadások mellett nyílik még

kézműves vásár, gasztro-, borutca és játékpark.

 

Nyári Kavalkád   

2014. augusztus 15. - 2014. augusztus 17.

Balatonlelle   

www.muvhaz.balatonlelle.hu           

Három napos fesztivál, mely ízelítőt nyújt számos zenei stílusból: pop, rock, jazz, swing, soul, rockabilly, sztárvendég. Műsorkínálat naponta 19.00-23.00 óra között.

Egész hétvégén színes kirakodóvásár, lellei borok és étkezési lehetőségek várják a látogatókat.

 

XI. Badacsonyi Szürkebarát és a Magyar Szürkemarha Ünnepe

2014. augusztus 15. - 2014. augusztus 17. 

Badacsonytördemic 

www.badacsonytordemic.hu

Az immár XI. alkalommal megrendezendő program országossá nőtte ki magát. Hortobágyról, Kalocsáról, Kiskunlacházáról, Budapestről, stb., az ország minden tájáról, sőt, határainkon túlról is érkeznek hozzánk vendégek, és versenyzők egyaránt. A legfőbb cél, a térség borkultúrájának, gasztronómiai hagyományainak ismertetése, a turizmus fellendítése. Felnőtteket, gyermekeket egyaránt különböző színes programokkal várunk. Néptánc, egyéb zenés műsorok, népi kézműves kirakodó vásár, kiállítások, tombola, stb., és természetesen a bor és gulyásfőző verseny egy nagyszerű élmény mindenkinek, versenyzőknek, vendégeknek egyaránt.

 

Nemzeti Hét

2014. augusztus 15. - 2014. augusztus 20.

Balatongyörök         

www.balatongyorok.hu

A magyarság múltjáról, kultúrájáról, hagyományairól és a jelen gazdasági-politikai helyzet aktualitásait boncolgató előadások, esténként könnyűzenei koncertek várják a Balaton-parti rendezvényhelyszínen az érdeklődőket.

 

Siófolk Fesztivál 

2014. augusztus 15. - 2014. augusztus 19.

Siófok

www.kulturkozpont-siofok.hu         

Idén a Siófolk és a Bor és Kenyér Ünnepe egymást követően kerül megrendezésre. A Siófolk Fesztiválon a folklór, a világzene és a nemzetiségi hagyományok állnak a középpontban. A színes zenei kínálatot nyújtó rendezvényen a folklór tradicionális értékei mellett a népszerű világzenei irányzatok is megjelennek.

 

Hagyományőrző Napok

2014. augusztus 16. - 2014. augusztus 17.

Szigliget         

www.szigliget.hu      

Idén már hatodik alkalommal rendezzük meg a „Hagyományőrző Napok” programsorozatunkat Szigligeten, a várban. A két izgalmakban is bővelkedő nap során a meghívott hagyományőrző egyesületek számos, látványos bemutatóval ajándékozzák meg a közönséget, de természetesen a középkori muzsika sem hiányozhat a repertoárból. A szigligeti Hagyományőrző Napok részeként rendezünk apródavatást, solymászbemutatót is. Az alsóvárban kialakított színpadon fergeteges programok várják nemcsak a hagyománytisztelőket, hanem mindenkit, aki szeretne új élményekkel gazdagodni.

 

Csopak Napok    

2014. augusztus 16. - 2014. augusztus 23.

Csopak          

www.csopak.hu        

Nagy múltra tekint vissza a Csopak Napok, hiszen 1977 óta rendezzük meg Csopakon a bor ünnepét, a borhetet, melyen az ide látogató vendégeket csopaki zamatos borok, zenés és szórakoztató programok várják. A nyitónapon sor kerül a Borlovagok avatására és idén is részt veszünk a Koccintás versenyen, a célunk, hogy idén a tavalyinál is több résztvevővel, akik egyszerre koccintanak majd, elnyerhessük az ország legkedveltebb borvidéki települése címet, majd bemutatkozik a Csopakra Hangolva verseny győztes zenekara is. 20-án ünnepi műsor, Rulett utcabál és tűzijáték, a 8 napos rendezvény többi napján pedig változatos programok, koncertek, gyermekműsorok várják a nyaralókat, akik különböző tematikus esteken (Ír, Rock&roll, Country stb.) szórakozhatnak, és a Csopak Hangja karaoke verseny döntőjére is sor kerül. A mozgás szerelmesei sem maradnak program nélkül, hiszen a strandon mindennap animátorok várják őket vízi aerobikkal (mely a strandbelépő vásárlásával látogatható).

 

Csürrentő együttes koncertje és táncház

2014. augusztus 16.  

Balatonszepezd        

www.balatonszepezd.hu       

2014. Sebestyén Gyula emlékév

A Csürrentő együttes fő profilja megalakulása óta a moldvai csángó népzene megszólaltatása. Emellett az idők folyamán rendre felbukkantak más tájegységek zenéi, főleg furulyás népzene, is repertoárunkban. Somogy, gyimes, mezőség a magyar nyelvterületről, az utóbbi időben pedig balkáni bukovinai és észt népzene.

Együttesünk a magyar népzenei élet középgenerációjának egyik legaktívabb tagja. Tíz éve működik rendszeres moldvai csángó táncházunk a Fővárosi Művelődési Házban, 2008 januárjától 2012 májusáig pedig Magyarország leglátogatottabb rendszeres táncházas rendezvényének egyik házigazdája voltunk a Gödör majd Akvárium Klubban.

Hosszabb szünet után a Fehérvári úton 2009 januárjától újraindítottuk állandó gyerektáncházunkat Bubabál néven. Emellett meghívásra rendszeresen tartunk táncházat gyerekeknek, főleg óvodákban, de iskolákban is.

 

Borünnep

2014. augusztus 16. - 2014. augusztus 20. 

Hévíz 

www.heviz.hu           

Az augusztus 16-20. között immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Hévízi Borünnep, a város legnagyobb fesztiválja. A rendezvény nem titkolt szándéka, hogy az idelátogató külföldi és belföldi vendégek számára megmutassa Magyarország méltán elismert borrégióit és kiválasztott képviselőit.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják!

 

 

Hévízi-tó túra

2014. augusztus 18.

Hévíz 

www.bfnp.hu            

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket egy könnyű nyári túrára, Hévízre. A túra célja a Hévízi-tó Természetvédelmi Terület és a környező védett területek élővilágának megfigyelése. A túrát a terület természetvédelmi őre vezeti.

A túra hossza: 5 km A túra időtartama: 2 óra

Felhívjuk figyelmüket, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt!

 

 

Badacsonyi Fényvarázs

2014. augusztus 19.

Badacsony    

www.badacsonyiprogramok.hu        

Szent István királyunk és az új kenyér ünnepének előestéjén, augusztus 19-én az ország egyik legnagyobb és legszínesebb vitorlás felvonulása látható a Balaton parton, a badacsonyi Mólón. A hajók egyedi módon feldíszítve jelennek meg s vonulnak ki Badacsony és Badacsonyörs közötti vízterületre. 22.00 órától zenés tűzijáték, majd a Vitorlás kikötőben nosztalgia disco.

 

Lányi Emlékünnepség

2014. augusztus 19.

Badacsony    

www.badacsonyiprogramok.hu        

A Magyarországi repüléstörténet kiemelkedő és nagy jelentőségű eseménye volt, hogy 1911. augusztus 28-án Lányi Antal hadnagy elsőnek repülte át a Balatont Badacsony és Fonyód között.

E jeles esemény évfordulója alkalmából ünnepi megemlékezésekre, koszorúzásra, tisztelgő repülésre került sor Badacsonyban.

 

Augusztus 20-i ünnepkörhöz kötődő lampionos vitorlás felvonulás meglepetés produkcióval

2014. augusztus 19.  

Balatonfűzfő

www.balatonfuzfoinfo.hu    

Hagyomány. Ez a szó sok mindent hordoz magában. Biztos pontot a rohanó világban, állandóságot, értéket és azok őrzését. A hagyományok tájakhoz és ünnepekhez kötődnek, megkülönböztetik egyik települést a másiktól, egyik napot a másiktól. Balatonfűzfő, augusztus 20-a. Egy táj és egy ünnep. Ezeket a '90-es évek elején egy dolog kötötte össze: A tűzijáték lampionos vitorlás-felvonulással. Már a nagy esemény reggelén izgatottan készült a lakosság, és amikor eljött a pillanat, kicsik és nagyok együtt csodálták a színes „hullócsillagokat” és a vízen lebegő tarka fénypontokat. És itt érhető tetten a hagyományok másik fontos jellemzője: összehozzák a különböző embereket, nyaralókat és helyieket, időseket és fiatalokat.

Egyesületünk idén immár ötödik alkalommal szervezi meg hagyományőrzés céljából az augusztus 20-i ünnepségek kísérőprogramjaként a lampionos vitorlás-felvonulást meglepetés produkcióval kísérve.

 

V.Bujtor Filmfesztivál

2014. augusztus 19.             

Balatonszemes          

www.latinovitsmvh.ucoz.hu

Filmfesztivállal emlékeznek Bujtor Istvánra Balatonszemesen.

A Nyármarasztó 2014 rendezvénysorozat keretében meghirdetett Bujtor István Filmfesztiválon barátok és tisztelők, a Bujtor-filmek rajongói emlékeznek a színész-rendezőre. Az idén harmadszor megrendezett filmes seregszemlén 21 filmet vetítenek le augusztus 19-én

 

Szent István Ünnepe

2014. augusztus 20.

Balatonföldvár         

www.bgkh.hu           

Szent István ünnepén, Balatonföldváron a programok már délután 2-kor kezdődnek, mégpedig egy olyan szórakozási lehetőséggel, ahol mindenki megmutathatja tehetségét és kreativitását.

 Ezt követően színes gyermekprogramok várják a kicsiket.

 Térzene és utcabál is lesz és a csodás tűzijáték sem maradhat el!

 

 

Strand Fesztivál

2014. augusztus 20. - 2014. augusztus 23.

Zamárdi        

www.strandfesztival.com     

0. nap, kapunyitás augusztus 20-án.

„Nagyon Balaton” rendezvénysorozat több helyszínen. Zamárdiban a Petőfi Rádió nevével fémjelzett Strand Fesztivál indult hazai és világsztárokkal 2013-ban. A rendezvényen az első évben közel 70.000 ember gyűlt össze a 3 nap alatt. A rendezvényre napijegy és bérlet is váltható.

A részletes program a fesztivál honlapján.

 

Szent István Napok

2014. augusztus 20. - 2014. augusztus 24.

Balatonlelle   

www.muvhaz.balatonlelle.hu           

Ötnapos rendezvény, ünnepi kulturális fesztiválprogramokkal Balatonlelle szívében, a Móló-sétány rendezvényparkjában. A színpadi programok esténként 19-23 óra között szórakoztatják az érdeklődőket. Családi programok, koncertek, tűzijáték és utcabál, valamint színes kirakodóvásár, lellei borok és étkezési lehetőségek várják a látogatókat.

 

5. Utcafesztivál

2014. augusztus 20. - 2014. augusztus 24. 

Zalakaros      

www.zalakaros.hu     

Az utcazene fesztiválok világszerte kedvelt és látogatott programok, hiszen a fülledt nyárestékre kiváló programot biztosítanak. A fesztivál egyik fő célja, hogy a fellépő művészek megoszthassák tudásukat és tehetségüket egy felszabadult, szakmai korlátoktól mentes fiestában. A rendezvénytér különböző pontjain különböző stílusú utcazenész bandák lépnek fel. Ha két zeneállomás között megpihennének válogatott finomságokkal és italokkal csábítanak mindenkit.

 

Bor és Kenyér Ünnepe

2014. augusztus 20. - 2014. augusztus 24.

Siófok

www.kulturkozpont-siofok.hu         

Idén a Siófolk és a Bor és Kenyér Ünnepe egymás után kerül megrendezésre. A Bor és Kenyér Ünnepe hagyományosan a régió egyik legnagyobb idegenforgalmi eseménye, a nyári szezon legnagyobb fesztiválja Siófokon, amely legfontosabb állami és nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a köré szerveződik. A fesztiválon fontos szerepet kap a gasztronómia: a helyi pékségek termékei mellett az ország borvidékei is bemutatkoznak. A színpadon gyermekprogramok, táncelőadások, és a könnyűzenei élet neves előadói váltják egymást. Augusztus 20-án kenyérszentelés, város bora választás és az elmaradhatatlan tűzijáték is várja a közönséget.

 

 

 

 

 

 

Pálinka Fesztivál

2014. augusztus 22. - 2014. augusztus 26.

Balatonalmádi          

www.balatonalmadi.hu           

Ízek aranyban, ezüstben, rézüstben. Pálinkázzunk jó hangulatban!

A Wesselényi strand előtti rendezvénytéren neves pálinka házak kínálják finom nedűiket. Az ide látogató vendégek az ország legjobb párlatait kóstolhatják, miközben kézművesek- és népi iparművészek minőségi vásárában válogathatnak.

 

X. Országos Lecsó Fesztivál  

2014. augusztus 23.

Balatonkenese          

www.hellobalaton.eu

A legnagyobb tömeget vonzó és megmozgató méltán országos hírű rendezvényünk az Országos Lecsó Fesztivál, mely napjainkra nemzetközi rendezvénnyé nőtte ki magát. Az egész napos program kavalkád, jó hangulat, no meg a számtalan különbözőképpen elkészített íncsiklandó lecsó gondoskodnak a felejthetetlen élményről és a gondtalan kikapcsolódásról. A zsűriben helyet foglaló gasztronómia neves képviselői pedig a minőségről.

 

Észak-Magyarország

 

Matyóföldi Folklórfesztivál

2014. augusztus 1-3.

Mezőkövesd, Hadas Városrész      

www.mezokovesd.hu

 

A rendezvény pénteken délután nyitja kapuit. A Hadas városrészben folymatos kézműves kirakodóvásár várja az érdeklődőket. Színvonalas hazai és külföldi néptáncegyüttesek műsora szórakoztatja a vendégeket egyszerre több helyszínen, párhuzamosan a három nap alatt. Esténként gálaműsor illeve nemzetek táncháza tánctanulással. Vasárnap délután zenés táncos felvonulás (menettánc) indul a Főtértől a Kavicsos-tóig. A rendezvény gálaműsorral záródik valamennyi résztvevő közreműködésével. Bükkaljai Bormustra.                                                                                      

II. Gárdonyi Irodalmi Fesztivál

2014. augusztus 1-3.

Eger, Egri Vár         

www.egrivar.hu

 

Az egri vár és a város különböző helyszínein felolvasó programok, színházak, irodalmi kerekasztal beszélgetések, író-olvasó találkozók, filmvetítések, könyvbemutatók, gyerekprogramok, irodalmi kiállítások, koncertek népszerűsítik a magyar irodalmat, Gárdonyi Gézát, az olvasást és elevenítik meg az Egri Csillagok és a magyar írók, költők műveinek világát.                                                     

 

 

 

 

Sátor Fesztivál

2014. augusztus 2-20.          

Sátoraljaújhely, Sétálóutca, Rendezvénytér        

 

Kossuth Lajos Művelődési Központ 1., augusztus 1-2. V. Zempléni Mazsorett Fesztivál, III. Hungáriafeszt - Magyar Termékek Vására és Aszúünnep   2., augusztus 8-12. Utcaszínházi Fesztivál - Gyermek és felnőtt szabadtéri színházi előadások   3., augusztus 16-20. XXVI. Zemplén Nemzetközi Néptáncfesztivál - Tértánc, nemzeti bemutató estek, táncház.                                                                                                                                                                                                     

                                                                                             

Végvári Vigasságok

2014. augusztus 15-17.

Eger, Egri Vár         

www.egrivar.hu

 

A négy napos program az 1552-es diadal történelmi eseményeire és Gárdonyi Géza: Egri csillagok című regényére épül. A főbb meghatározó események között kulturális és ismeretterjesztő programokat kínál, megteremtve ezzel az igazi középkori kavalkád hangulatát.                                                                                                                                                                                                                               

      &


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing