Programajánló 2016 augusztus.

2016.07.26. | Kategóriák: Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok

A nyár vége példátlan programbőséggel vonzza a nyaralókat, kirándulókat, zene- vagy gasztrobolondokat.
Zenei fesztiválok, kulturális programok, bor- és sörfesztiválok, koncertek, előadások, versenyek.... Végeláthatatlan a sor.
Tartson velünk, ismerje meg a csábító kínálatot! 

2016. augusztus

Balaton

 

Zalai Borcégér – Keszthelyi Borünnep

2016. 08.03-07.

Keszthely

A huszonnegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Zalai Borcégér - Keszthelyi Borünnep alapítói és szervezői mind a mai napig a zalai termelők borainak népszerűsítését tekintik legfőbb céljuknak, így a kitelepülő 14 borház többsége a megyében végzi borászati tevékenységét. A rendezvény programját minden évben számos kulturális és szórakoztató esemény színesíti. Minden nap izgalmas programokkal várják a közönséget a szervezők a borutca színpadához, délutánonként gyermekprogramok, az esti órákban élőzenei koncertek szórakoztatják majd a közönséget 2016-ban is. A finom ízek, a gasztronómiai különlegességek elmaradhatatlan részét képezik a rendezvénynek. A borutca bejárata előtt - a kézműves utcában - látványos kirakodóvásár várja az érdeklődőket.

www.keszthely.hu

 

Ábrahámhegyi Bornapok

2016. 08.03-07.

Ábrahámhegy

Ábrahámhegyen öt napig minden a borról szól majd, ahol a frissítő nedűk kortyolása közben zene és tánc szórakoztatja a nagyközönséget. A kicsik gyermekprogramokon köthetik le magukat. Az esténket pedig szórakoztató műsorok és sztárfellépők teszik még teljesebbé.

www.abrahamhegy.hu

 

Györöki Jazzfiesta – Koncertsorozat

2016.08.04.

Balatongyörök

Csütörtök esténként megtelik zenével a Balaton-parton lévő kis tér. Az öreg templom tövében fiatal és már befutott jazz együttesek adnak koncertet.

További időpontok: 08.11., 08.18.,

www.balatongyorok.hu

 

Paloznaki Jazz és Borpiknik

2016. 08.04-06.

Paloznak

2016. augusztus 4-6-án újra megrendezik a Paloznaki Paloznaki Jazzpikniket a Balaton északi partján. Jazz, bor, Balaton! Piknikezők a fűben, jazz a levegőben, bor a kézben. Vendégszeretetben nehéz Paloznakot überelni és ez a fellépőkre is igaz: a két napon át tartó, családias hangulatú happening tarka forgatagában piknik-kompatibilis formációk és előadók fordulnak meg. Paloznak utcái megteltek élettel, illatokkal, zenével, andalgó emberekkel, és ez idén sem lesz másképp! A Jazz Piknik a nyár egyik leghangulatosabb programja, fűben ülős jazz koncertekkel, naplementével, finom borokkal, tánccal. Mind a zenei kínálat, mind a közreműködők, mind a gasztronómia tekintetében igazán különleges, minőségi eseményre számíthatnak az idelátogatók.

www.jazzpiknik.hu

 

Almádi Borfesztivál

2016.08.05-11.

Balatonalmádi

Méltó folytatása rendezvényeinknek: zamatos borok, kitűnő zenék sokasága. Az ország, és kiemelten a Balaton régió borászatainak kínálata mellett több, mint két héten át táncol a város, él a színpad!

www.pkkk.hu

 

Csopakabana

2016.08.05-06.

Csopak

Idén immár 7. alkalommal várja a kedves vendégeket a nyár legforróbb hangulatú rendezvénye, a Csopakabana. Három napon keresztül áthatja a fesztiválhangulat a csopaki strandot, a ritmus megjelenik a táncban és zenében egyaránt. A strandon gyerek és családi programok mellett koncertek, tánc és sportbemutatók, latin zenei koncertek és táncosok showja várja az érdeklődőket! A sport sem marad ki a programból, hiszen a mozogni vágyók a ritmusos zenés vízi aerobikon, zumbán vehetnek részt. Napközben latin-amerikai és salsa táncosok közreműködésével és táncoktatáson, esténként pedig koktéllal kezében, igazi latin ritmusokra rophatják a strand látogatói a különböző koncerteken, zenei előadásokon. Ha teheti, látogasson el augusztus első hétvégéjén a Csopakabanára, de vigyázzon, ezen a hétvégén nem lehet nem táncolni!

www.csopak.hu

 

 

Balatonfüredi Borhetek

08.06-28.

Balatonfüred

A Balaton-felvidék ízletes nedűit adó Balatonfüred-Csopaki borvidék méltó ünnepe a nagy múltra visszatekintő, minden év augusztusában megrendezendő Balatonfüredi Borhetek. A borosgazdák a Tagore sétányon felállított, hangulatos borsátraikban három hétig várják a vendégeket. A Kisfaludy színpadon tartott ünnepélyes megnyitót követően újabb borlovagrend avatást tartanak.

www.balatonfured.hu

 

Gyógynövénynap - Denevér éve a Levendula Házban

2016.08.06.

Tihany

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja gyógynövénynapra az érdeklődőket Tihanyba, a Levendula Ház Látogatóközpontba. A látogatók nap folyamán megismerhetik és megfigyelhetik a levendula lepárlás módját. A foglalkoztató teremben levendula zsákot varrhatnak és a belépőjegy megváltásával vendége a Levendula háznak egy csésze teára, aki hozza saját bögréjét. A kézműves foglakozás és a lepárlás megtekintése díjmentes.

www.bfnp.hu

 

XXIV. 40 halász emléknap – a balatoni halászok napja

2016.08.06-07.

Vonyarcvashegy

A többnapos rendezvénysorozat műsorai több helyszínen is zajlanak. Így a rendezvénytéren, a strandon, a Szent Mihály-dombon és kápolnában, a 40 halász emlékhelyen és a Balatoni halászok parkjában. A programsorozat keretében halászléfőzésre is sor kerül színes, szórakoztató programok kíséretében. Kezdettől fogva a halásznapok népszerű programja a látványos tűzijáték.

www.vonyarcvashegy.hu

 

 

 

 

 

Szent Mihály-dombi zenei esték III.

2016.08.06.

Vonyarcvashegy

A Szent Mihály-dombi zenei esték koncertjei Vonyarcvashegyen, a Szent Mihály-kápolnában. A 19 órai Szentmisét követően kb. 20 órától várják a zeneszerető közönséget.

www.vonyarcvashegy.hu

 

XVI. Balatoni Játszadalom és Balaton Szíve létrehozása

2016.08.11-14.

Zamárdi

A Zamárdiban üdülő közönség nagy része családi kötelékben érkezik, a három km-es szabadstrandunk ideális a számukra. Ezen adottság koronája nekik a Balatoni Játszadalom rendezvénysorozat. Ennek középpontjában a játék áll.

www.zamardi.hu

 

XVII. Zalakarosi Bornapok

2016.08.11.

Zalakaros

Zalakaros hagyományos nagyrendezvénye augusztus elején a Bornapok, immár 19. alkalommal kerül megrendezésre. Ez alkalomból a helyi boros gazdák mellett számos más borvidékről is hívunk pincészeteket, s a helyi specialitás, a Tónai mellett más zalai és balatoni borok is kóstolhatók. A rendezvény ideje alatt a Gyógyfürdő téren kirakodóvásár, kézművesek bemutatói és borházak várják a Vendégeket!

www.zalakaros.hu

 

XII. Badacsonyi Szürkebarát és Magyar Szürkemarha Ünnepe

2016. 08.12-14.

Badacsonytördemic

A csavaros szarvú szürkemarha igazi hungarikum, amiből a Balatonnál is találni szép számmal. Aki zoológusi érdeklődésből megy el a fesztiválra, csalódni fog, itt inkább azt tudhatod meg, milyen ízű a szürkemarha-gulyás. Erdei Ferenc szerint” nem húslevesízű, nem is olyan, mint a paprikás, hanem a kettő között álló saját íze van.” És mivel egy fesztivál sem lehet teljes zene nélkül, a jó ebédhez majd itt is szól a nóta, és mivel csúszik legjobban a szürkemarhagulyás? Persze, hogy a szürkebaráttal.

Az immáron hagyományossá vált rendezvény elsődleges célja Badacsonytördemic arculatának formálása, a hagyományosan megrendezett Falunapi rendezvények és helyi vonatkozású gasztronómiai programok összekapcsolásával. Alapvető célkitűzés a minőségi, hagyományos, népi kultúrán alapuló szemlélet megteremtése a szórakoztató programok és a kiállító vásározók tekintetében.

www.badacsonytordemic.hu

 

XII. Györöki Bor & Dal Fesztivál

2016.08.12-14.

Balatongyörök

Györöki Bor & Dal Fesztiválnak a móló melletti sétány ad helyet. A rendezvény ideje alatt a Balaton-parti Borutcában környékbeli boros gazdák és pecsenyesütők kínálják boraikat, ételeiket és kézműves kirakodó vásár színesíti az eseményt. Szeretettel várjuk kedves vendégeinket a 13. alkalommal megrendezésre kerülő Bor&Dal Fesztiválra Balatongyörökre augusztus 12-14. között. Finom borok, ínycsiklandó pecsenyék és hangulatos koncertek várják kedves vendégeinket.

www.balatongyorok.hu

 

Rock Balaton fesztivál

2016.08.12-14.

Fonyód

Speciális zenei kínálattal és programokkal vadul Fonyód és környéke a RockBalaton zenei fesztiválon. Belépődíjas rendezvény!

www.fonyod.hu

 

Holdfénytúra

2016.08.13.

Gyenesdiás

Szeretettel várunk mindenkit, aki kicsit szokatlan időpontban és egy egészen másik oldaláról szeretné megismerni az erdőt! Holdfénynél várnak az izgalmak.

További információ:

Természet Háza Látogatóközpont

8315 Gyenesdiás Dornyai u. 4.

+36 30/239-9894

E-mail: termeszethaza@bakonyerdo.hu

Holdfénytúra még: 08.18., 08.24.

www.gyenesdias.info.hu

 

Rózsakő Fesztivál

2016. 08.17-21.

Badacsony

Kilencedik alkalommal kerül megrendezésre Badacsonyban a Rózsakő Fesztivál a "Hegy, víz, bor és szerelem" jegyében! A badacsonyi Rózsakő jelentős hatással lehet a szerelmi életre. A legenda szerint ugyanis, ha egy pár ücsörög egy kicsit a Rózsakövön, egy éven belül összeházasodnak, és boldogan élnek, míg meg nem halnak. A szórakoztató eseményeken, koncerteken kívül gazdag állandó programok is várják a Vendégeket: bortúra nosztalgia terepjáróval, városnéző kisvonat, régiójáró busz, kulturális lehetőségek úgy mint Egry festményritkaságok, Szegedy Róza és Kisfaludy Sándor életét bemutató múzeum. A gyerekeket és a vállalkozó szellemű felnőtteket a rendezvény ideje alatt szórakoztató élménypark várja.

1-től 100 éves korig emlékezetes kikapcsolódást biztosítunk a vendégeinknek!

www.badacsony.com

 

Csopak Napok

08.17-20.

Csopak

Nagy múltra tekint vissza a Csopak Napok, hiszen 1977 óta rendezzük meg Csopakon a bor ünnepét, a borhetet, melyen az ide látogató vendégeket csopaki zamatos borok, zenés és szórakoztató programok várják. A nyitónapon sor kerül a Borlovagok avatására és idén is részt veszünk a Koccintás versenyen, a célunk, hogy idén a tavalyinál is több résztvevővel, akik egyszerre koccintanak majd, elnyerhessük az ország legkedveltebb borvidéki települése címet, majd bemutatkozik a Csopakra Hangolva verseny győztes zenekara is. 20-án ünnepi műsor, Rulett utcabál és tűzijáték, a 8 napos rendezvény többi napján pedig változatos programok, koncertek, gyermekműsorok várják a nyaralókat, akik különböző tematikus esteken (Ír, Rock&roll, Country stb.) szórakozhatnak, és a Csopak Hangja karaoke verseny döntőjére is sor kerül. A mozgás szerelmesei sem maradnak program nélkül, hiszen a strandon mindennap animátorok várják őket vízi aerobikkal (mely a strandbelépő vásárlásával látogatható).

www.csopak.hu

 

 

 

 

V. Hévízi Borünnep

2016. 08.17-21.

Hévíz

Augusztusban immáron ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Hévízi Borünnep, a város legnagyobb fesztiválja. A rendezvény nem titkolt szándéka, hogy az idelátogató külföldi és belföldi vendégek számára megmutassa Magyarország méltán elismert borrégióit és kiválasztott képviselőit.

www.heviz.hu

 

Siófolk Fesztivál és Bor és Kenyér Ünnepe

2016. 08.17-21.

Siófok

A Bor és Kenyér Ünnepe hagyományosan a régió egyik legnagyobb eseménye, a nyári szezon legnagyobb fesztiválja Siófokon, amely augusztus 20-a köré szerveződik. A tradícióknak megfelelően a fesztiválon fontos szerepet kap a gasztronómia, amely mellett változatos kulturális és családi programok, koncertek és ünnepi események várják a közönséget: kenyérszentelés, a város bora választás és tűzijáték.

www.kulturkozpont-siofok.hu

 

Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét

2016. 08.17-21.

Tapolca

A hagyományosan, évente megrendezésre kerülő Tapolcai Ünnepi Napok és Borhét rendezvénysorozatnak ad otthont 2016-ban is Tapolca városa. A színpadon napközben színes gyermek, illetve családi rendezvények, esténként koncertek várják az érdeklődőket, továbbá kézműves vásár, gasztro-, és borutca.

www.tapolcatamasimk.hu

 

X. Bor- és Csemegeszőlő fesztivál

2016.08.17.-20.

Vonyarcvashegy

Az idei esztendőben is szeretettel várjuk Kedves Vendégeinket Bor- és Csemegeszőlő Fesztiválunkra.

Mindhárom napon zamatos szőlők, különböző fajtájú borok és ízletes falatok változatos sora színesíti a gasztronómiai kínálatot.

A kézművesek utcájában színes forgatagként kínálják portékáikat az ügyes kezű emberek, változatos árukínálatukat érdemes végignézni.

A rendezvény ideje alatt csemegeszőlő és konténeres csemegeszőlő oltvány vásárlására lehetőség van, helyszíni szaktanácsadó: dr. Bakonyi László szőlőnemesítő.

www.vonyarcvashegy.hu

 

Balatonboglári Szüreti Fesztivál

2016. 08.18-21.

Balatonboglár

2016. augusztus 18-21. között kerül megrendezésre az ország egyik legnagyobb ingyenes szabadtéri rendezvénye már 40. alkalommal.

Idén is rengeteg fellépővel 2 színpadon, BB Aréna bulisátorral, BB bor- és pezsgőudvarral, a Balatonboglári Borvidék boraival, kézműves és kirakodóvásárral, szüreti felvonulással és vidámparkkal várjuk a szórakozni vágyókat.

www.boglariszuret.hu

 

Augusztus 20-i Ünnepségsorozat

2016.08.18-20.

Tihany

Államalapításunk ünnepén a hagyományok szerint Tihany polgármestere felszeli az új kenyeret, az ünnepi műsorban fellépnek a helyi amatőr művészeti csoportok, a főtéren megtartott utcabál után pedig a Hajóállomásról fellőtt tűzijátékban gyönyörködhetnek a vendégek.

www.tihany.hu

 

 

Szent István Napi Ünnepség

2016.08.19-20.

Fonyód

Kétnapos ünnepségsorozat keretében emlékezünk az Államalapításra, Szent Istvánra többek között a Vígadótéren és a fonyódi Fácános Palánkvárban.

www.fonyod.hu

 

 

Szent István Ünnepe

2016.08.19-21.

Keszthely

Államalapításunk ünnepén Keszthelyen a belvárosi ünnepségeket követően a Balaton-parti rendezvényhelyszínen várják a szórakozni vágyókat, ahol a színpadi programok, koncertek mellett a hagyományos ünnepi tűzijáték is megtartásra kerül a keszthelyi mólónál. Az ünnepet követő hétvégén, egészen vasárnapig, minden este koncertek és utcabálok szórakoztatják majd a közönséget.

www.keszthely.hu

 

Szent István Ünnepe

2016.08.20.

Ábrahámhegy

Szent Istvánra emlékezve ünnepi műsorral és tűzijátékkal, valamint zenés szórakoztató nyárbúcsúztató rendezvénnyel várjuk kedves vendégeinket.

www.abrahamhegy.hu

 

Szent István Napi Ünnepség

2016.08.20.

Balatonfenyves

Államalapító Szent István királyunk ünnepén hagyományosan ünnepi szentmise, kenyérszentelés, gyerekműsor, zenei program és utcabál várja kedves vendégeinket, a napot pedig 21.00 órakor tűzijátékkal zárjuk.

www.balatonfenyvesen.hu

 

 

Hagyományőrző Napok

2016. 08.20-21.

Szigliget

Idén már nyolcadik alkalommal rendezzük meg a „Hagyományőrző Napok” programsorozatunkat Szigligeten, a várban. A két izgalmakban is bővelkedő nap során a meghívott hagyományőrző egyesületek számos, látványos bemutatóval ajándékozzák meg a közönséget, de természetesen a középkori muzsika sem hiányozhat a repertoárból. A szigligeti Hagyományőrző Napok részeként rendezünk apródavatást, solymászbemutatót is. Az alsóvárban kialakított színpadon fergeteges programok várják nemcsak a hagyománytisztelőket, hanem mindenkit, aki szeretne új élményekkel gazdagodni.

www.szigliget.hu

 

Festetics Vágta

2016.08.20-21.

Gyenesdiás

 

Sok szeretettel vár minden versenyzőt és érdeklődőt az idén is Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton üdülőfaluja a Festetics Vágtára.

A Festetics Vágta, a budapesti Nemzeti Vágta gyenesdiási előfutama az idén immár 7. alkalommal kerül megrendezésre. Ezúttal augusztus 20-án drukkolhatnak a lovas versenyek szerelmesei kedvencüknek és gyönyörködhetnek a szebbnél-szebb lovakban a Faludi-síkon lévő Festetics pályán. Egész nap kirakodóvásár, bemutatók színesítik a programot.

A fő futamon kívül kishuszár futam és lovas ügyességi versenyek, színes lovasprogramok, Varázshangok játszóház és Sasvári Sándor Kárpátok között című lovas műsora várja a vendégeket. Egész napos, igazi lovas családi nap vasárnap Gyenesdiáson!

A Nemzeti Vágta előfutama Keszthelyen és Gyenesdiáson.

www.gyenesdias.info.hu

 

A Balatonfő rejtett földtani és kultúrtörténeti kincsei: dupla-ünnepi geotúra a 45 éve védett balatonkenesei tátorjános természetvédelmi területen és a Balatonfőkajári Somlyó-hegyen

2016.08.21.

Balatonkenese

Gyalogos geotúra: Tátorjános tanösvényen a magasparton – Tájház – autókkal a Balatonfőkajári Somlyó-hegyre a kvarcfillit feltáráshoz felnőtt: 850 Ft/fő, gyerek: 400 Ft/fő

www.bfnp.hu

 

 

 

 

B. my Lake

2016.08.24-27.

Zamárdi

Fellépők: Adam Port · Ambivalent · Bjarki · Carlo Lio · david mayer Dj W!ld · Gregor Tresher · Kollektiv Turmstrasse Marc Poppcke · Nicole Moudaber · Ray Okpara Robag Wruhme · Stefanik & Kaden b2b · sian

www.bmylake.hu

 

V. „Ponty így jó” – Vonyarcvashegyi Pontyfesztivál

2016.08.25-27.

Vonyarcvashegy

Igen, csütörtöktől szombatig.

Változatos halételekkel, s különböző étkekkel, finom rétessel, zamatos borokkal, csapolt sörrel várják a Kedves Vendégeket az ételes és italos házak. A kézművesek utcájában gazdag árukínálat színesíti e nyár végi fesztivált.

www.vonyarcvashegy.hu

 

IV. Fonyódi Harcsafesztivál

2016.08.26-27.

Fonyód

A magyar és az ide látogató külföldi turista számára a halfogyasztáshoz kívánnak kedvet csinálni a szervezők a harcsa több féle módon való elkészítésének bemutatásával.

www.fonyod.hu

 

Lecsó Fesztivál

2016.08.27.

Balatonszárszó

Csapatok főzőversenye, családi és gyerek programok várják a látogatókat idén augusztusban is a Balatonszárszói Lecsófesztiválon.

www.balatonszarszo.hu

 

 

12. Országos Lecsó Fesztivál Balatonkenese

2016.08.27.

Balatonkenese

Lecsót főzni mindenki tud, s mindenki másképp. S hogy ki mit tesz hozzá? Mitől lesz házias, különleges, de leginkább finom a lecsó? A titokra fény derül majd Balatonkenesén, augusztus végén, immáron tizenkettedik alkalommal! Az estét az elmaradhatatlan OCHO MACHO koncerttel zárjuk!

www.hellobalaton.eu

 

 

 

Budapest-Közép-Dunavidék

 

Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál

2016. augusztus 12-20.  

Ráckeve, Ács Károly Művelődési Központ Szabadtéri színpad, Szegedi Kis István sétány, Savoyai Kastély Duna-part          

A Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál Ráckeve és a Kis-Duna mente legkiemelkedőbb kulturális programja minden év augusztusában. A szervezők fő célja a népi kultúra (néptánc, népzene, egyéb kulturális értékek) bemutatása, népszerűsítése és terjesztése a Magyarországra érkező közel 20 ország művészeinek valamint a Ráckevén működő a magyar népművészet kincseit őrző és ápoló együttesek magas színvonalú egyedi produkción keresztül.

Minden évben gazdag programkínálattal találkozhatunk: operett és színházi előadás, koncert és humor, gyermekszínház és az elmaradhatatlan táncpanoráma előadások a Művelődési Központ szabadtéri színpadán kerülnek bemutatásra. Augusztus 12-én, pénteken a Csodaszarvas legendája elevenedik meg a Cervinus Színház előadásában, 13-án, szombaton Strauss Est lesz a Monarchia Zenekarral, míg 14-én vasárnap a Csík Zenekar koncertjét hallgathatjuk, ahol vendégművészként Ferenczi Györgyöt köszöntik. Augusztus 15-én hétfőn a családoké a főszerep a Gyermekek Summerfestjén, ahová az Alma Együttest, valamint a Kéve és a Bokréta Néptáncegyüttest várják. 19-én, pénteken kerül sor a hagyományosan népszerű Vízikarneválra és lampionos csónakfelvonulásra, amely vízparti partyval zárul. Augusztus 20-án, szombaton, a nemzeti ünnep estéjén a Szent István napi ünnepséget zenés menettáncos felvonulás, majd Summerfest Nemzetközi Gálaműsor követi 16 ország részvételével, amely késő este az ünnepi tűzijátékban csúcsosodik ki.

Információ: +3624/518-650

szervezes@akmk.rackeve.hu ; summerfest@akmk.rackeve.hu

www.akmk.hu; www.summerfest.rackeve.hu

 

 

Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár - Tököl

2016. augusztus 12-22.  

Művelődési Központ és Könyvtár, Tököl Kossuth L. u. 66.   

Nemzetközi folklórfesztivál és népművészeti kirakodóvásár öt kontinens mintegy 20-22 országának részvételével.

A fő programokat - a néptáncot és a népzenét - kiállítások, színházi előadások, dzsessz ,-világzenei és komolyzenei koncertek valamint színházi, utcaszínházi előadások teszik színesebbé.

Információ: +3624/510-905

summerfest@freemail.hu

www.summerfest.tokol.hu

 

 

Hajókirándulások a Ráckevei Duna-ágon

2016. augusztus 13-14.

Szigetszentmiklós Hajóállomás (Tanösvény)          

Fedezze fel a Ráckevei Duna-ág és környékét a vízről

Augusztus 13. (szombat)

Kirándulás Ráckevére

Romantikus esti sétahajózás

Augusztus 14. (vasárnap)

Sétahajó a Kis-Dunán

Az egyórás sétahajózáson vendégeink a szigethalmi holtágakig csodálhatják a Kis Duna élővilágát és az úszólápokat

Jegyár: Felnőtt: 1500 Ft, Diák, nyugdíjas: 1000 Ft, Családi: 3500 Ft

Indulás és érkezés a szigetszentmiklósi hajóállomástól

A jegyek elővételben kaphatók. Információ: +3620/949-4760

www.kisdunamente.hu

info@kisdunamente.hu

 

 

 

 

Ráckevei Vízikarnevál - Lampionos csónakfelvonulás           

2016. augusztus 19.        

Ráckeve, Savoyai Kastálytól a PEK színpadig         

Tekintse meg ezt az egyedülálló vízi felvonulást, melyen látványosan feldíszített és kivilágított csónakok, hajók, vízi egységek versengenek a legszebb hajóknak járó díjáért.

A nagyszabású felvonulás a Szegedi Kis István sétányra érkezik meg, ahol az eredményhirdetés után (kb. 22:30) a fergeteges Vízparti Utcabál veszi kezdetét.

Belépés díjtalan. Információ: +3624/518-650

summerfest@akmk.rackeve.hu

www.summerfest.rackeve.hu

 

 

Állati hétvége a Skanzenban

2016. augusztus 19-20.

Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre

A kétnapos program során a Skanzen munkatársai bemutatják, hogy milyen állatok dolgoztak a paraszti gazdaságokban, hány állata volt egy-egy családnak, és hogyan élt, dolgozott együtt a család az állataival. http://skanzen.hu/hu/latogatas/programok/programok-2016

 

 

25. Jubileumi Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál

2016. július 4 – augusztus 4.

Budapest, Városliget

A Városligeti-tó által körülzárt, idilli hangulatú kis szigeten július 4. és augusztus 4. között kerül megrendezésre a fesztivál, minden hétfőn és csütörtökön, összesen 10 koncerttel. A jubileumi koncerten a Szent István Király szimfonikus zenekar Romantikus estjét, a MÁV Szimfonikus Zenekar Beethoven-estjét, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar Barokk estjét, a Mendelssohn Kamarazenekar Szerenád estjét, valamint a Budapesti Vonósok Mozart estjét hallgathatjuk a Városliget csendes, ősfás környezetében. Szintén a jubileumi fesztivál keretében lép fel Roby Lakatos és zenekara, az Orosz Zoltán – Borbély Mihály duó, a Budapest Bár, Polyák Lilla és Wolf Kati zenekarával, valamint a koncertsorozat záró produkciójaként a 100 Tagú Cigányzenekar.

A jegyárak koncertenként egységesek (3.500, 4.500 illetve 5.500 Ft-ért válthatók), helyfoglalás érkezési sorrendben. http://www.vajdahunyad.hu

 

Barokk Kastélynapok — A sokszínű barokk, művészetek Grassalkovich udvarában

2016. Augusztus 6-7.

Gödöllői Királyi Kastély


A Kastély nyitásának 20. évfordulóján a barokk kort reprezentáló művészeti eseményekkel és Mária Terézia 1751-es fényes fogadtatását bemutató kétnapos programmal ünnepelünk. I. Grassalkovich Antal által létrejött barokk kultúra értékeit őrizni, ápolni az új generációk számára átadni hivatott 15 éves múlttal rendelkező esemény sikere töretlen, évről évre új látogatókat vonzva ezzel a kastélyba.

Grassalkovich Antal célja nem kevesebb volt, mint a magyarok ünnepévé tegye a királynő látogatását, a rendezvényünk célja sem kevesebb, méltón, hitelesen bemutatni e nemes hagyatékot, hogy ezzel a gödöllői kastély a kulturális élet kiemelkedő színterévé és turisztikai célpontjává váljék.

A tervezett programokból:

-  Barokk kosztümös keretjáték
-  Élő sakk, és élő kertszobrok, pantomim előadások
-  Barokk zene, tánc, kertépítészeti és harcművészeti bemutatók
-  Vásári bábelőadások, barokk kori erőpróbák és népi játékok
-  Barokk Világ, fesztiválzáró régizene koncert, táncelőadással
 Meglepetés program - különleges épületfestés, fényjáték animáció a kastély főhomlokzatán!

http://www.kiralyikastely.hu/

 

 

Dél-Alföld

 

XXVI. Körös-toroki Napok

2015.  augusztus 4 - 7.

Csongrád, Körös-torok

A Körös-torok Magyarország egyik legkülönlegesebb természeti kincse! Nem véletlen emlegetik a magyar tengerpartnak, mely alacsony nyári vízálláskor a lapos tengerpartokra emlékeztető homokfövénnyel fogadja az ide látogatókat. Közvetlenül a rendezvény helyszínén, a Tisza jobb partján található a fesztivál ideje alatt is INGYENES strand, mely több ezer fő befogadására képes. Nappal is szabadon megközelíthető minden ide látogató számára!

A Körös-Toroki Napok deklarált célja, egy generációkat átívelő színes fesztivál, ahol a régió családja is megtalálják a számukra megfelelő időtöltést, ráadásul INGYENESEN! Így nem csupán a strandot látogathatják, de a nappali sport, művészeti, egészségügyi és kultúrális programok mindenki számára díjmentesek! 

Az egykori városi mulatság hagyományaira építve a Körös-Toroki Napok valódi monstre fesztivállá nőtte ki magát az utóbbi években. A 25. jubileumi alkalommal a nagyszínpad is teljes egészében megújul, gigantikus hang,- fény, és vizuáltechnikát kap. Így technikai és látvány elemeiben is méltó lesz a minden eddiginél illusztrisabb line uphoz!

www.ktncsongrad.hu

 

Hungarikum Fesztivál

2016. augusztus 11 – 14.

Szeged, Széchenyi tér

Szeged a napfény és a fesztiválok városa, valamint 2008 óta a hungarikumoké is. A Hungarikum Fesztivál – Minőségi Magyar Termékek Kiállítása és Vására elnevezésű rendezvény 2015-ben immáron nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre, ahol idén is rengeteg színes programmal várják az érdeklődőket.

A Hungarikum Fesztivál nem csak egy összművészeti fesztivál, annál sokkal több, sokkal kézelfoghatóbb, emberközelibb. Népszerűsége leginkább abban rejlik, hogy olyan – a szervezők által gondosan megválogatott – minőségi termékeket mutat be és kínál a közönségnek, amelyek ténylegesen a magyarsághoz, a magyar kultúrához szorosan kapcsolódnak. Így a kézművesek művészi alkotásaitól az őstermelők által házilag előállított gasztronómiai termékeken át az ősi magyar borvidékeken termesztett varázslatos nedűkig. Ez egy olyan rendezvény, ahol mindenki jól érzi magát, akár kicsi, akár nagy.

A Hungarikum Fesztivált övező időszakban számos kísérő rendezvény található Szegeden, amelyek széles skálán kínálják a különböző múzeumi, zenei, színházi, sport- és szabadtéri élményeket a kikapcsolódni vágyóknak. A fesztivál ideje alatt a család minden tagja felhőtlenül érezheti magát. A kicsiknek kézműves játszóházat biztosítanak, ahol fejleszthetik kreativitásukat és kézügyességüket a hungarikumok jegyében, valamint különböző fajátékokat próbálhatnak ki. Felléphetnek a Széchenyi tér végében felállított Pöttyös kalózhajóra is, ahol ügyességi játékok várják őket, miközben a szülők kedvükre nézelődhetnek, hiszen gyermekük megfelelő felügyelet alatt van. A kézműves utcában elismert népművészek kínálták portékájukat a citerától egészen a különböző szőttesekig.

A fesztivál helyszínén közel száz kiállító kínálja hungarikum termékeit a látogatóknak. A borászok és pálinkások italain kívül a résztvevők megkóstolhatják az olyan tradicionális magyar ételeket, mint a kürtöskalács, lepény, rétes vagy lángos, és nincs hiány a hazai ízek legjavát kínáló gasztronómiai remekekből sem. Népművészeti remekeket illetően sem szegény a fesztivál, hiszen találhatunk bőrművest, szövőt, keramikust, fazekast, csipkeverőt, csuhéfonót, hangszerkészítőt - a teljesség igénye nélkül.

www.hungarikum-fesztival.hu

 

82. Hírös Hét Fesztivál

2016. augusztus 19 - 27.

Kecskemét, több helyszínen

A nagy múltú fesztivál 2016-ban is felpezsdíti a város életét, és kínál szórakoztató programokat egy héten át minden korosztály számára. Így lesz ez 2016. augusztus 19 -27. között, koncertek, kiállítások, gasztronómiai, sport- és gyermekprogramok vonzzák Kecskemétre a látogatókat.

http://hiroshetfesztival.hu/

 

 

Szegedi Ifjúsági Napok – SZIN

2016. augusztus 24-28.

Szeged, Újszegedi Partfürdő

A napfény városának fesztiválja igazi nyüzsgő, mediterrán nyárzáró, ahol a megjelenés kötelező minden szegedinek, akinek valaha is köze volt Szegedhez, aki a zöld gondolat híve, és annak is, akit egyszerűen csak vonz a mediterrán életérzés és persze a zene. A SZIN helyszínét, az Újszegedi Partfürdőt egy híd köti össze Szeged belvárosával, így az ország egyik legpezsgőbb kulturális és szellemi központja alig 10 perces sétára van a fesztiválterülettől. A SZIN négy napja alatt a dél-alföldi nagyváros kulturális központjává az Újszegedi Partfürdő lép elő. De a „SZIN beachen” nem csupán a zenében és a kulturális pezsgésben oldódhatnak fel a SZINesek, itt a dél-magyarországi szépség is tuningol. A délutáni, koraesti koncerteket sörrel vagy fröccsel a kézben, medenceparton lábat lógatva hallgatni, és közben a zenére lubickoló fürdőruhás csajokban vagy pasikban gyönyörködni, a SZIN-hangulat alapja.

A Szegedi Ifjúsági Napok története 1968-ig nyúlik vissza, a fesztiválozók már akkor tudták, milyen különleges hangulatot kínál a Tisza-parti strandolás és a zene elegye. A SZIN némi szünet után 2003-ban indult el újra: azóta műfajtól függetlenül minden hazai és határon túli muzsikus, illetve minden zeneimádó nyárvégi zarándokhelyévé vált. A minőségi zene mellett a SZIN a fenntarthatóság és a környezetvédelem elkötelezettje is, aminek bizonyítéka az elnyert Greener Festival Award és a Zöld Fesztivál Díj is. A 2011-ben debütált SZIN Dizájnparton a zöld eszmék és a dizájn házasításának lehetnek tanúi, sőt segítői a SZIN-ezők. Az öko itt nem csak szemlélet, de szórakoztat is.

www.szin.org

 

Dél-Dunántúl

 

MOSZT – Magánszínházak Országos Színházi Találkozója                                       

Időpont: 2016. augusztus 2-6.

Helyszín: Pécsvárad

A moszt szláv nyelvekben hidat jelent, a szervezők célja, hogy összekösse a színészeket és a nézőket, a pécsváradiakat és a vendégeket, a művészetet és a hétköznapokat. A vár hangulata, a romok természetes díszlete sajátos hangulatot árasztva növeli minden évben a színházi estek meghittségét.

www.pecsvarad.hu

 

 

Ördögkatlan Fesztivál                                                                                          

Időpont: 2016. augusztus 2-6.

Helyszín: Ördögkatlan (Kisharsány, Nagyharsány, Palkonya, Beremend)

Az összművészeti fesztivál kínálatában színházi előadások, komoly- és könnyűzenei koncertek, kiállítások, irodalmi események, filmes és családi programok szerepelnek.

www.ordogkatlan.hu

 

 

Sokac Babfőző Fesztivál                                                                                      

Időpont: 2016. augusztus 6.                                                                                                                

Helyszín: Mohács

A mohácsi népi és horvát nemzetiségi hagyományokat felelevenítő kulturá


Cikkajánló
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve
- Igazi hungarikummal, lélegzetelállító környezetben ünnepelhetik a borok szerelmesei az államalapítás ünnepét.

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing