Programajánló 2015 szeptember

Elképesztően gazdag programválasztékkal vár minket  a szeptember. Csak szerény kísérlet a felsorolásra:

Nemzetközi Költőverseny és Díjkiosztó Gála, Harcsafesztivál, Kisvasúti nap, Ergegyi Szüret, Tihanyi Szüreti Napok, Balatonalmádi Szüreti Felvonulás, Zalakarosi Szőlőkapkodó, 13. Keszthelyi Táncpanoráma, Családi futónap Fonyódon, Süllő Kupa,  Szent Mihály-napi búcsú,  Szüreti felvonulás és bálElek Apó Mesekút avatása - a folytatásért tartson velünk!

2015. szeptember

 

Balaton

Salvatore Quasimodo Nemzetközi Költőverseny és Díjkiosztó Gála

2015. szeptember 4-5. 

Balatonfüred

www.balatonfured.hu 

Salvatore Quasimodo Nobel díjas, olasz költő 1961-ben járt Balatonfüreden, itt nyert gyógyulást. Emlékfát ültetett és versben fogalmazta meg a balatoni tájhoz és Balatonfüredhez fűződő érzéseit. Az ő tiszteletére rendezi meg mindenév szeptemberében a nemzetközi költőversenyt, amely a magyar és olasz kulturális élet kiemelkedő eseménye.

A költőversenyre több száz pályázat érkezik évente, amelyek közül 7 tagú zsűri választja ki a legjobbakat.

 

III. Fonyódi Harcsafesztivál

2015. szeptember 4-6. 

Fonyód

http://harcsafesztival.com; www.fonyod.hu 

Az idei évben harmadik alkalommal rendezzük meg a Fonyódi Harcsafesztivált, ahol családias hangulatban, elérhető árakon vásárolhatnak élő harcsát és kóstolhatnak harcsából készült ételeket. A gasztronómiai fesztivál három napon át zajló színes forgatagában minden korosztály megtalálja az érdeklődésének megfelelő szórakozást.

 

Róza-napi szüretnyitó

2015. szeptember 5.     

Badacsony

www.szegedyrozahaz.hu 

A reformkori szüretek hangulatát visszaidézni szándékozó rendezvényen a szervezők visszaidézik a ház neves lakóinak korát, vers-, zene- és tánckultúráját. Ennek érdekében a szüretet követő első mustkóstolást a szürethez kötődő versek előadása, korabeli énekek és hangszeres zeneszámok, néptánc kísérik.

 

Kisvasúti nap

2015. szeptember 5.     

Balatonfenyves

www.kisvasut.hu 

Több, mint másfél évtizedes hagyomány, hogy szeptember első szombatján a kisvasút szerelmeseit hívja, fogadja a község a Kisvasúti Napon, melyre az ország egész területéről, de a határokon túlról is érkeznek a vasút szerelmesei.

Az utolsó gazdasági vasút - egykoron több ezer kilométer hosszban hálózták be ezek a Kárpát-medencét, hogy a majorokból, bányákból a nagyvasúthoz szállítsák azok rakományait. A kisvasút több vonalból állt, ma már csak a 14 kilométeres somogyszentpáli szakasz használható, melyen az év minden napján közlekednek a vonatok. A csisztai és a táskai vonal nagy részét ellopták, a vasút ezen szárnyvonalainak jövője bizonytalan.

Györöki Szüret és XIII. Halászléfőző Fesztivál

2015. szeptember 5.     

Balatongyörök 

www.balatongyorok.hu 

A falu főutcáján végigvonuló vidám, jelmezes szüreti felvonuláshoz bárki csatlakozhat. A menet levonul a Balaton-partra, ahol a szabadtéri színpadnál kihirdetik a délelőtt elkezdődött halászléfőző-verseny eredményeit, majd kezdetét veszi az önfeledt szórakozás. A műsorban a népzene, néptánc mellett egyéb zenés produkciók is helyet kapnak.  A napot utcabál zárja.

 

Ergegyi Szüret

2015. szeptember 5-6. 

Hévíz

www.heviz.hu 

A rendezvény a szőlő és bor jegyében zajlik az egregyi városrészben. Zenei és gasztronómiai élmények sora vár minden látogatót. A jó hangulatot a modern zene képviselői mellett népdalkörök és néptánccsoportok is biztosítják.

 

3. Keszthelyi Nemzetközi Verkli Fesztivál

2015. szeptember 5-6. 

Keszthely

www.keszthely.hu; www.balatonszinhaz.hu   

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a fesztivál a keszthelyi Surber Zeneautomata Múzeum ötletéből. Magyar, svájci, német, osztrák, olasz fellépők, tradicionális, hagyományos zenegépek , wurlitzerek szólalnak meg ezen a hétvégén Keszthelyen!

 

,,Híd a Balatonra"- Kulturális Fesztivál

2015. szeptember 5.     

Kőröshegy

Egész napos rendezvény, látványos bemutatók, zene, tánc, gyermekprogramok, főzőverseny, koncert és tombolasorsolás.

 

Szüreti Napok

2015. szeptember 10-13.

Tihany

www.tihany.hu

Hatalmas érdeklődés kíséri a szeptemberben megrendezésre kerülő tihanyi szüreti rendezvényt. A huszárokkal ékesített csikósokkal tarkított menet végigvonul Tihany utcáin, kíséri őket a tihanyi asszonykórus rezesbandával kiegészülve.

A lovashintókon a polgármester ül a feleségével, a kisbíró közben torka szakadtával hirdeti a falusi eseményeket. Mire a menet felér a főtérre, már illendően kapatos mindenki, mert persze mondanom sem kell, a fáradtságos úton osztogatják rendesen a falusiak a hegy levét, vöröset, fehéret egyaránt, nem spórolva vele. Itt van a legnagyobb tömeg, a huszárok virtuskodnak, ostort durrogtatnak, a betyárok kurjongatnak. A templom elé érve már várja őket a pap, kinek dolga az, hogy áldást kérjen az az évi termésre, bízva abban, hogy jó sok minőségi bor készül. A szamárkordé sem maradhat ki a menetből, ez a legmókásabb motívum, mert a tihanyi gyerekek cigányoknak öltözve végig bohóckodják a felvonulást. Tulajdonképpen ezzel véget is ér a felvonulás, kezdődik az egész estét betöltő mulatozás.

 

 

Badacsonyi Szüret

2015. szeptember 11-13.

Tihany

www.badacsonyiprogramok.hu

Szeptember második hétvégéjén a régió talán legimpozánsabb őszi programot teremtő rendezvénye a Badacsonyi Szüret, ahol a vendégek a Balaton egyik leglátványosabb szüreti mulatságán vehetnek részt. A vendégek megismerhetik a régió történelmi, kulturális tradícióit, a borkészítést, gasztronómiai hagyományokat. A rendezvény fő műsorszáma a szüreti felvonulás vasárnap, amelyen a hagyományos ökrösfogat mellett felvonulnak környékbeli települések képviselői lovas kocsikkal, táncegyüttesek, borrendek. Persze a hagyományőrző résztvevők sem hiányoznak a vidám társaságból, csakúgy mint a nyolcvanéves szereléssel vonuló badacsonytomaji tűzoltók és a borokat kínáló önkéntesek hada. Az ország leghosszabb és legszínesebb szüreti felvonulása a 71–es számú fő közlekedési útvonalon zajlik. Gasztronómiai, borászati programok, kézműves vásár, kulturális programok, szabadtéri élő koncertek várják a kikapcsolódni vágyókat.

 

Laser EC, BYC Kupa Ifjúsági ranglista verseny

                2015. szeptember 11-13.

Balatonfüred

www.byc.hu

 

Szüreti Felvonulás

                2015. szeptember 12.

                Balatonalmádi

www.pkkk.hu

Balatonalmádi sok évszázados szőlő és gyümölcstermesztő múltja a XX. században a közeli gyárak és a jövedelmezőbb nyaraló építés miatt visszaszorult. De az almádiak nem felejtették el a családi hagyományokat. Évente egyszer, szüret idején, emlékeznek a régi szüreti időkre, és emlékeztetnek a jó bor és a helyi szőlőkultúra felelevenítésére hagyományos szüreti felvonulással, melyet fúvószenekar, mazsorett, népi táncosok is színesítenek. A felvonulás során ingyenes borkóstolás.

 

 

 

Szüreti felvonulás és bál

                2015. szeptember 12.

                Balatonfenyves

www.balatonfenyvesen.hu

 

II. Máriai Dixieland Fesztivál

2015. szeptember 12.

Balatonmáriafürdő

www.csaladibalaton.hu

 

Gyenesdiási Szüreti Vígasságok

                2015. szeptember 12.

                Gyenesdiás

www.gyenesdias.info.hu

A szüret az egyik legjobb dolog az őszben. Aki mégsem akar a szőlősorok között hajladozni, az a szeptember közepén megrendezésre kerülő, Szüreti Vigasságok rendezvényen ízelítőt kaphat a szüret másik oldalából!

A körforgalomnál lévő présnél ünnepi préseléssel kezdődik a rendezvény, majd szüreti felvonulással, folytatódik, és folklórműsorokkal, népművészeti és kézműves bemutatókkal ékesítjük a Kárpáti korzón.

 

Szüreti Szőlőkapkodó

                2015. szeptember 12.

                Zalakaros

www.zalakaros.hu

A szüretet hagyományosan, minden évben szeptember közepén rendezik meg. A rendezvény hagyományos szüreti felvonulással kezdődik, ahol a különböző zalakarosi szervezetek vonulnak fel Zalakaros utcáin, illetve a Karos táncegyüttes szórakoztatja a közönséget. Minden évben a legfinomabb zalakarosi szőlőkből lehet kóstolni. A rendezvény téren végül hagyományos szüreti bál veszi kezdetét egészen éjfélig.

 

XXIV. Vonyarci Búcsú

                2015. szeptember 13.

                Vonyarcvashegy

www.vonyarcvashegy.hu

 

Romantikus Reformkor   

2015. szeptember 17-20.

                Balatonfüred

https://hu-hu.facebook.com/romantikusreformkor

Szeptemberben időutazásra hív Balatonfüred! A Romantikus Reformkor rendezvényen igazi történelmi kalandban vehetünk részt. Az élő történelemórán minden a reformkorról szól: a zenei és az irodalmi műsorok különböző helyszíneken, sportbemutatók vagy a korabeli szórakozási lehetőségek, mint a tarokk bemutatója. De említhetnénk a 400-nál is több, korhű jelmezbe öltözött résztvevő felvonulását, vagy, hogy stílusosak legyünk: korzózását is. A megidézett kor történelmi jellegzetességénél – csak Füredre jellemző momentumainál fogva egyedülálló és utánozhatatlan programot és miliőt kínál. Az 1800-as évek hangulatát eleveníti fel a népművészeti és iparművészeti vásár is, csakúgy, mint a város éttermeiben kínált, eredeti receptek szerint elkészített reformkori étkek is. Ez az a program, amiről nem szabad lemaradni: egy felejthetetlen hétvége, amely a XIX. század első felének hangulatába repít vissza, mindezt pedig korabeli és korhű helyszínen, Balatonfüred újjáépített reformkori városrészében.

 

13. Keszthelyi Táncpanoráma

                2015. szeptember 17-19.

                Keszthely 

www.balatonszinhaz.hu

A Keszthelyi Táncpanoráma a Balaton Színház 2002-es megnyitása óta az őszi hónapokban kínál tartalmas kikapcsolódási lehetőséget a táncművészet szerelemeseinek. Keszthely és a Nemzeti Táncszínház szoros együttműködése révén Magyarország legjobb táncegyüttesei és szólótáncosai fordultak meg a városban a kezdetek óta. A több napon át tartó rendezvény a táncművészet különböző műfajait mutatja be évről évre. A klasszikus és a modern balett előadásoktól kezdve, a néptánc bemutatókon át egészen a tangó, vagy épp a flamenco estekig láthatott magas színvonalú előadásokat a rendezvény közönsége. A 2015-ös évben megrendezésre kerülő Táncpanoráma is kiváló művészeket és előadásokat tartogat. Tapsolhatunk a magyar táncművészet legjobbjainak, és nemcsak a felnőttek, hanem a kicsik is, hiszen a program szervezői rájuk is gondolnak, amikor gyermekelőadásokkal színesítetik a tizenharmadik Keszthelyi Táncpanorámát.

ILOVEBALATON - Szőlős kör

                2015. szeptember 18-20.         

                Balaton 

www.ilovebalaton.hu

 

3. Balatonalmádi Japán Napok

                2015. szeptember 19.

                Balatonalmádi  

www.pkkk.hu

3. BALATONALMÁDI JAPÁN NAPOK – Tea, forró tésztaétel, küzdősport bemutató és szumó. A japán kultúrába a Japán napok alkalmával kóstolhatnak bele az érdeklődők. A vállalkozó kedvűek az origamit is kipróbálhatják az egész napos rendezvényen.

 

Miénk a színházterem! Varázshangok játszóház a gyermekek világnapja alakalmából

                2015. szeptember 19.

Fonyód

www.fonyod.hu

 

IV. Burgonyanap   

2015. szeptember 19.

                Gyenesdiás  

www.gyenesdias.info.hu

Minden, ami burgonya: burgonyás különlegességek, keszthelyi burgonyafajták bemutatása, szaktanácsadás, kedvezményes vásárlási lehetőség, főzőverseny, szórakoztató műsor.

 

Őszi túra      

2015. szeptember 19.

                Gyenesdiás  

www.termeszethaza.hu

A Keszthelyi-hegység élővilágával nem csak a Természet Háza látogatóközpontban, hanem vezetett tematikus túrák, így az Őszi túra keretében is megismerkedhetünk.

 

Családi futónap       

2015. szeptember 20.

                Fonyód  

www.fonyod.hu

 

Autómentes Nap - Erdei bóklászás a Körtvélyesi erdőben és a Remetekertben        

2015. szeptember 20.

                Zalacsány   

www.bfnp.hu

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket Észak-Zalába. A Körtvélyesi átalakító erdővel való ismerkedés után a Remetekert Natura 2000 területen kirándulunk, és Misefára érkezünk meg. Sétánk során találkozhatunk ciklámenekkel, és a természetbarát erdőgazdálkodás példáit tekinthetjük meg. Helyszín: Zalacsány, Zalacsányi-tó parkoló EOV X,Y 164175  500744

Végállomás: Misefa, Harangláb buszmegálló

Időpont: 2015. szeptember 20. Vasárnap, 9.20 óra. A túra hossza: 15 km. A túra időtartama: 5 óra. A túra térítésmentes. Felhívjuk figyelmüket, hogy a túrán mindenki saját felelősségére vesz részt!

 

Balatoni Vitorlás Hét          

2015. szeptember 23-27.

                Balatonfüred 

www.hunsail.hu

A Balatoni Vitorlás Hét az olimpiai osztályok erőpróbája és több osztályban Magyar bajnoksága is egyben.

 

J24 OB             

2015. szeptember 24-27.

                Balatonfüred 

www.byc.hu

 

Nyitott Balaton ősz          

2015. szeptember 25. – október 5.

                Balaton

www.nyitottbalaton.hu

Többek között: Alsóörsön, Balatonmáriafürdőn, Gyenesdiáson, Siófokon

 

Szüreti Fesztivál és Szent Mihály napi programok 

2015. szeptember 25-27.

                Balatonfüred 

www.vaszaryvilla.hu; www.balatonfured.hu

A szüreti mulatságot idén is a Szent Mihály napi hagyományokhoz kapcsolódóan rendezzük meg szeptember végén. A programsorozat keretében szüreti felvonulás, borkóstolás, vásár és népzenei koncertek várják az érdeklődőket. Alkalom nyílik megkóstolni Balatonfüred és környékének ízletes borait.

 

Süllő Kupa    

2015. szeptember 25-27.

                Balatonfüred

 

 

Szent Mihály napi ünnep           

2015. szeptember 26.

                Alsóörs

www.alsoors.hu

Helyszín: Merse Leader Kulturális Park

 

ITTHON VAGY! MAGYARORSZÁG SZERETLEK …       

2015. szeptember 26.

                Balatonalmádi

www.pkkk.hu

ITTHON VAGY! MAGYARORSZÁG SZERETLEK… – csatlakozás az országos rendezvénysorozathoz

 

Őszköszöntő             

2015. szeptember 26.

                Balatonföldvár

www.bgkh.hu 

Az ősz szépségeit hangsúlyozó vidám nap, melyet gyermekprogramok, népi játékok, néptáncbemutató, táncház, a szüreti hangulat tesznek emlékezetessé.

 

Itthon vagy - Magyarország szeretlek: Szent Mihály-napi búcsú            

2015. szeptember 26-27.

                Balatongyörök

www.balatongyorok.hu 

A szombati napon vásári program, kézműves foglalkozások, társasjátékok, petanque-verseny, kerékpáros ügyességi versenyek, valamint zenés műsorok várják a látogatókat a festői Szent Mihály domb tövében elhelyezkedő piacon.  Megmérkőznek egymással a két szomszédos falu – Balatongyörök és Vonyarcvashegy - képviselő-testületei és civil csapatai.  Vasárnap ünnepi szentmisét celebrálnak a Szent Mihály dombi kápolnában, délután balatongyöröki programok várják a látogatókat a Jüngling Zoltán Közösségi Háznál.

 

"Itthon vagy! Magyarország szeretlek!"

2015. szeptember 26-27.

Balatonkeresztúr

www.csaladibalaton.hu

 

Csokoládéfesztivál               

2015. szeptember 26-29.

                Balatonszárszó

www.balatonszarszo.hu 

Főszerepben a csoki - 2 napon át! Csokoládé-bemutatók, édességkészítés helyben, filmvetítés varja a programon résztvevőket.

 

Szüreti felvonulás és bál 

2015. szeptember 26.

                Felsőörs

www.felsoors.hu 

 

Szüreti felvonulás és bál 

2015. szeptember 26.

                Kereki

Szüreti felvonulás és mulatság, az őszi programok egyike, melyre várnak minden kedves érdeklődőt.

 

Keszthelyi szezonzáró és szüret              

2015. szeptember 26-27.

                Keszthely

www.keszthely.hu 

A város hivatalos turisztikai szezonzárójának tekintett kétnapos rendezvény különböző, leginkább borhoz köthető keszthelyi civil szervezetek közreműködésével, évről évre nagy sikerrel kerül megrendezésre. A korábbi évek hagyományait követve 2015-ben is látványos szüreti felvonulással, jelmezversennyel, néptáncosok bemutatójával, valamint amatőr és profi harmonikások fellépéseivel várják az érdeklődőket a szervezők a keszthelyi Fő térre. A rendezvény elmaradhatatlan részét képezik a borházak és a pecsenyések, de a szőlődarálást és a préselést is kipróbálhatják a vállalkozó kedvűek. A már kicsit hűvösebb estéket koncertek és utcabál zárja. Szerencsés esetben újbort is kóstolhatunk a szeptemberi végi, szezonzáró keszthelyi rendezvényen!

 

Szüreti vigadalom 

2015. szeptember 26.

                Szigliget

www.szigliget.hu 

Balatoni fesztivál a bor és a gasztronómia jegyében. Szüreti felvonulás, helyi bor- és ételkóstoló, folklór programok és szüreti bál várja a látogatókat szeptemberben Szigligeten, a Balaton északi partján.

Szigligeten az egyik legrégebbi népi szokásokat felelevenítő rendezvény a Szüreti Vigadalom. A felvonulás délután indul az Ófaluból. Évről évre egyre színesebb, látványosabb ez a felvonulás, ahol a hagyományokat felelevenítő népviseletben vonuljanak fel a résztvevők. A menetben helyet kapnak néptánccsoportok, hagyományőrző egyesületek, bíró, kisbíró, huszárok, csikósok, maskarások. A felvonuló kocsmáros és a pogácsát osztogató helyi asszonyok gondoskodnak arról, hogy senki ne maradjon éhesen, szomjasan. A felvonulás végén a rendezvénysátornál kulturális műsor várja a résztvevőket. A színes programok után pedig utcabál zárja az egész napos programot.

 

Turizmus Világnapja - Bagoly éve a Levendula Házban    

2015. szeptember 26.

                Tihany

www.levendulahaz.eu; www.bfnp.hu

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja az érdeklődőket Tihanyba, a Levendula Ház Látogatóközpontba.

A Turizmus Világnapja alkalmából a felnőtt látogatók nap folyamán ajándékban részesülnek és a foglalkoztató teremben kézműves foglakozáson vehetnek részt.  Az év során meghirdetésre kerülő kézműves foglakozásokat a védett éjszakai ragadozó madarak, a baglyok ihlették, ezért baglyos kulcstartót készíthetnek az érdeklődők.

A kézműves foglakozás díjmentes a látogatók részére.

 

„Itthon vagy – Magyarország, szeretlek” Szent Mihály-napi búcsú

2015. szeptember 26-27.

                Vonyarcvashegy

www.vonyarcvashegy.hu 

 

  Szent Mihály-dombi zenei esték IV.

2015. szeptember 27.

                Vonyarcvashegy

www.vonyarcvashegy.hu 

 

  Elek Apó Mesekút avatása

2015. szeptember 30.

                Balatonalmádi

www.almadiert.hu 

A magyar népmese napján avatjuk Elek Apó kútját, amely egy méltó emlékhely és kellemes pihenőhely a gyerek könyvtár előtti részen. Mesékkel, versekkel emlékezünk Benedek Elekre.

 

 

Észak-Magyarország

 

Miskolci Sörfesztivál

 

2015. Szeptember első hete

 

Miskolc, Népkert

 

www.sorfesztivalmiskolc.hu

 

Különleges sörök, finom étkek, nagyszerű hangulat, ahol a színpadokon ismert DJ-k, hazai és nemzetközi sztárok szórakoztatják a nagyérdeműt. Az igazi fesztiválhangulat garantált.

 

 

 

"Magyar-Szlovák Határon át 30", "Förster Kálmán 25", "Salgó-Tarján - Vár 15" teljesítménytúrák

 

2015. szeptember 5.

 

Salgótarján

                                                                                                                                                                      

http://zute-salgotarjan.blogspot.hu/

 

               

A Nógrád Megyei Természetbarátok Társasága által a Zöld Út TE főszervezésében idén ismét megrendezésre kerülnek a hagyományos, magyar-szlovák határon átívelő teljesítménytúrák

 

 

X. Szelei Szilvanap

                                                                            

2015. szeptember 5.

 

Mátraszele

                                                                                                                            

 www.matraszele.hu

 

Immár tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Szelei Szilvanap, ahol a vendégek szilvából készült vagy szilvával készülő ételeket kóstolhatnak. Megismerhetik a hagyományos szilvalekvár főzés lépéseit.

 

 

 

 

Olaszrizling Fesztivál          

2015. szeptember 5.

 

Egerszólát

 

 www.egerszolat.hu

 

A főzőversenyre több településről neveznek be, és a helyi civil szervezetek is megjelennek Elengedhetetlen a szüreti felvonulás, a szőlőkoszorú megáldása, a kulturális, hagyományőrző programok felvonultatása, a Borlovagrend avatás, valamint a Borszalon.

 

 

XVII. Noszvaji Pincenapok és kemencében készített ételek napja

                                                                                                      

2015. szeptember 11-12.

 

Noszvaj

 

www.noszvaj.hu

 

info@noszvaj.hu

 

Az ország egyik legrégebbi gasztro rendezvénye.Kemencében készített ételek kóstolója, mustkóstoló, kézműves és kirakodóvásár, játszóház, szórakoztató műsorok egész nap.

 

 

Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

 

2015. Szeptember 11-20. 12.

 

Miskolc, Művészetek Háza és belváros

 

www.cinefest.hu

 

Az év legjobb filmjeivel, filmtörténeti programokkal, koncertekkel, bulikkal vár Magyarország vezető nemzetközi filmfesztiválja. A Jameson CineFest, Magyarország első számú filmes rendezvénye nem csak a legjobb, hanem a legnagyobb és leghosszabb hazai filmfesztivál is: 10 napon keresztül mintegy 100 film, számos kísérőprogram, filmtörténeti blokk látogatható a Művészetek Házában. Esténként koncertek, ahol a legjobb magyar bandák lépnek fel - hiszen a CineFest nemcsak filmfesztivál, hanem Magyarország legnagyobb ingyenes zenei fesztiválja is. Ha whiskyzni akarsz egy világsztárral, látni akarod a legújabb amerikai és európai sikerfilmeket, lazulnál egy koncerten, aztán buliznál- és mindezt ingyen-, akkor szeptember közepén Miskolcon a helyed!

 

 

 

 

 

 

Történelmi hagyományőrzők III. kisnánai találkozója Kisnánai várrom és népi műemlék           

2015. szeptember 19.

 

Kisnánai várrom és népi műemlék                  

 

 www.kisnanavar.hu

 

info@nanaivitezek.hu

 

 

Egri Szüret

 

2015. szeptember 19-20.

 

Eger, Dobó tér, Szépasszony völgy

                                                                                                                                                       

www.ekmk.eu

 

Az egri szüret hagyományainak újjáélesztése:Szüretelés,  szüreti felvonulás, szőlőkoszorú szentelés, tánc és népzenei bemutatók, szüreti vigalom.

 

 

Múzeumok őszi fesztiválja Nagy rajzolás  

2015. szeptember 20.

 

Kisnána, Kisnánai várrom és népi műemlék

                                                                                                                            

 www.kisnanavar.hu

 

agi@matrainfo.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Észak-Alföld

Vidor Fesztivál

 

augusztus 28-szeptember 5.

                                                                                                                   

Nyíregyháza, több helyszínen

 

www.moriczszinhaz.hu

 

VIDOR Fesztivál – a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléje, amely mára az egyik legnagyobb hazai összművészeti rendezvény lett. Zenei kínálata nemzetközi mércével mérve is kimagasló, hiszen ez Közép-Európa legnagyobb ingyenes világzenei fesztiválja, ahol igazi világsztárok láthatóak. Többen első ízben lépnek fel Magyarországon, s valamennyien csak erre az egyetlen estére érkeznek hazánkba. A versenyprogramon részt vevő kiváló teátrumok komédiái s a legújabb magyar filmvígjátékok mellett szabadtéri koncertek, képzőművészeti kiállítások, bábelőadások, dumaszínház szórakoztatják a közönséget.

 

 

Szolnok Napja

 

augusztus 29. - szeptember 1.

 

Szolnok, Kossuth tér, Hild tér, Szapáry utca

 

www.agoraszolnok.hu

 

Ugyan augusztus huszadikával a legtöbb helyen véget ér a nyár, a gondtalan szórakozást felváltja a készülődés az iskolai életre, de a szolnokiaknak szeptember eleje nem csupán a nebulók tanévkezdését jelenti. 1847. szeptember elsején került sor a Pest-Szolnok vasútvonal átadására, mely bekapcsolta a várost az ország vérkeringésébe. Ennek a fontos eseménynek állít emléket Szolnok Napja megemlékezéseivel, Civil Kavalkádjával, a Szapáry utcafesztivállal. A bemutatkozás és a közös ünneplés színterévé, a szolnokiak találkozójává válik a városközpont. Senior Maraton, Civil Kavalkád, Alföldi Mézesnap, Népijáték Fesztivál, Szapáry Utcafesztivál - változatos programok minden korosztály számára.

 

 

Töltött Ételek és Magyar Borok Hétvégéje

 

szeptember 4-6.

 

Debrecen, Kossuth tér

 

www.barabasetterem.hu   www.pulykanapok.hu

 

Újra fogunkra való ételekkel, italokkal és programokkal telik meg szeptember második


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing