Prágában is elindult a hangok háborúja

A tavalyi nagysikerű hazai New York Café Bárzongorista verseny idén először a Boscolo Prague Hotel falai között is elstartolt. A jelentkezők - hatalmas médiaérdeklődés mellett - egy Petrof Mistral versenyzongorán mérik össze tudásukat …

A mezőny tagjai már túl is vannak az első fordulón. Ők a legnagyobb klasszikus szerzemények mellett a 80-as, 90-es években született popslágereket is előadtak. Ez egy tradicionális zongorán nem is olyan egyszerű feladat, nem mindennapi improvizációs készség szükségeltetik hozzá. Nem csak a hangzásnak kell megmaradnia, a darabnak is felismerhetőnek kell lennie, azonban ezzel az előadással lehet a leginkább megnyerni a közönséget. Arról nem is beszélve, hogy a zsűri külön értékeli az egyedi, érdekes megoldásokat.

Bárzongorista Verseny a prágai Boscolo Hotelben. HOL Magazin 2013.

15 versenyző került a mezőnybe, a három elődöntő és a döntő végén azonban csak egy maradhat. A negyedik fordulóban, vagyis a mindent eldöntő összecsapásban hárman küzdenek meg a fődíjért. Vagyis a 30 ezer koronás pénzjutalomért és 3 koncert megtartásának lehetőségéért. A második legjobb pianista 2 főre szóló hétvégét nyer a Boscolo Hotel Budapestbe, vacsorával a New York Palace Salon fine dining éttermébe. A bronzérmes hazai pályán marad, a Boscolo Hotel Prague-ban tölthet el egy hétvégét másodmagával, ami – figyelembe véve a szálloda magas szintű wellness szolgáltatásait és a Salon Étterem különleges fogásait – egy kellemes hétvége lehetőségével kecsegtet.

Az első fordulónak hatalmas sikere volt: nem csak a nézők, a média is nagy kíváncsiságról tett tanúbizonyságot: a helyi rádió és a Cheská Televizio is jelen volt.

Bárzongorista verseny a prágai Boscoloban. HOL Magazin 2013.

A verseny zenei támogatója a Petrof cég. Legújabb fejlesztésüket a Boscolo Prague Hotel falai között állították fel, a következő hetekben itt zajlik a verseny. Összesen három előválogató és a döntő vár a továbbjutókra. A verseny teljesen nyilvános, bárki részt vehet rajta. A vendégek megkóstolhatják az eseményre alkotott „pianista cake”-et, vagyis csokis zongorista süteményt is. A belépőben, csakúgy mint tavaly a budapesti New York Kávéházban, egy ilyen finomság és egy tökéletes kávé elfogyasztása is benne van.

További angol nyelvű információk: www.pianista2013.cz


Cikkajánló
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Nyolcadik alkalommal szervez Sajtmustrát a Magyar Sajtkészítők Egyesülete
- 29. Farmer Expó: az akarat diadala
- Gyulán nyitja második franchise éttermét a Creppy
- Aranytíz 2020 szeptember

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing