Pinot és Kadarka! - Rendhagyó kóstoló a Stefánia Palotában

2015.10.01. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Pinot és Kadarka! néven szervez mesterkurzusokkal kiegészítetett sétáló kóstolót a Borjour a két egyre népszerűbb fajtával, a pinot noirral és a kadarkával mélyebben megismerkedni kívánók számára szombaton a budapesti Stefánia Palotában.

Bár eredetét tekintve a két szőlőfajta teljesen különböző, több szempontból is indokolt lehet egy nagy közös kóstolón ismerkedni a Magyarországon elérhető legjobb változatokkal: egyrészt a két fajtából készített borok stílusa sokszor nagyon hasonló, másfelől a pinot noirnak és a kadarkának is egyre nagyobb rajongótábora van mind a borászok, mind az értő borfogyasztók körében - közölték az MTI-vel a szervezők.

A rendezvényen csaknem 40 borászat mutatja be sétáló kóstolón pinot noirját és/vagy kadarkáját, jelen lesz többek között a Bock Pincészet (Villány), a Bott Frigyes Pincészet (Felvidék, Muzsla), a Bussay Pincészet (Zala), Gál Tibor Pincészete (Eger), a Haraszthy Pincészet (Etyek), a Kertész Családi Pincészet (Etyek), a Linbrunn Borászat (Villány), Losonci Bálint Pinészete (Mátra), a St. Andrea Pincészet (Eger), Szecskő Tamás Pincészete (Mátra), a Vida Pincészet (Szekszárd) és a Vylyan (Villány).

A sétáló kóstolók mellett öt mesterkurzus vezet be a pinot noirok és kadarkák világába.

A fajta őshazájának számító Burgundia pinot noirjaival Romsics László vezetésével ismerkedhetnek a résztvevők, majd Pinot-k a nagyvilágból címmel Komoróczki Anna mutat be francia, argentin, új-zélandi, ausztrál és olasz tételeket. Külön mesterkurzusokon válogat a legszebb magyar pinot noirokból Romsics László, míg a legjobb magyar kadarkákból a Borjour csapata, Nagy Sebestyén kurzusán pedig a közönség nyolc tétel vakkóstolása során kísérelheti meg eltalálni, hogy kadarka vagy pinot noir van-e a pohárban.

A fajtakóstolóról részletes információk a www.borjour.hu honlapon érhetők el.

 

 

MTI 2015. október 1., csütörtök 6:32


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing