Pincéről Pincére – Variációk Vincére 2014

 

Szent Vince és a bor

A termőfölddel szoros kapcsolatban élő ember számára mindig meghatározó volt a természet iránymutatása. Ilyen tudás a Vince-nap hagyománya is, amely ma újra élő hagyomány, nem csak a borászok, hanem a borkedvelők számára is!

A szőlőt és a bort szentek vigyázzák

A szőlészek, borászok mindig is a természettel együtt élték dolgos mindennapjaikat, nem véletlen, hogy szokásaikban is az időjárást és a termést befolyásoló istenek voltak a legfontosabbak. A kereszténység elterjedésével ugyan megmaradtak az ősi hitvilág termésjóslásai, termékenységi varázslatai, de a katolicizmus gazdag szentkultuszából „jutott” a borászoknak is.

E védőszentek (Szent Vince, Szent György, Szent Márton) ünnepei az adott közösség összetartásában mindig is nagy szerepet játszottak, s ez ma is igaz.

 

Újjáéledő hagyomány

A szőlő védőszentek közül január 22-én Szent Vince nyitja a sort. Az év első boros ünnepét sok baranyai borász máig életben tartotta, de inkább csak zárt, baráti eseményként, s főleg a borok kóstolására szorítkozva.

A nagyközönséget a Villányi borvidéken vonták be először. A kisharsányi Vylyan Pincészet a Vince-naphoz kötődő régi hagyományokat a vendégekkel együtt elevenítette fel 2008-ban, majd 2010-ben csatlakoztak a szomszéd települések pincészetei, s a Borút egyesület.

2014-ben már nyolc villányi borvidéki településen áldomásozhatnak a vendégek! Számos programlehetőség várja a Vincézőket a borvidék lankáin. Az amúgy lassan induló év-elő, így erős turisztikai programmal kezdődik Villányban!

Idén több lehetőséget is ajánlunk a velünk tartóknak. Reggel HORDÓS VINCE programban ismerkedhetünk meg a forgalomban még nem található hordókban érlelődő borokkal, majd három DŰLŐJÁRÓ VINCE útvonal közül választhatunk. Buszokkal indulunk Villányból a borvidéki településekre, ahol bőséges reggelivel, jó borokkal és sok-sok játékkal várnak. Este pedig az egész napos talponállás után 9 pince VACSORÁZÓ VINCE programjából válogathatunk.

Felemelő és vidám percekben, élményekben lehet része annak, aki a villányi borászokkal tart 2014. január 18-án!

Variációk Vincére. HOL Magazin 2014.

 

A gyökerek: a Vince-naphoz kapcsolódó szokások

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják. Január végén a "szőlővessző pálfordulóján” már készülődik a tavasz, legalábbis kezd visszavonulni a tél.

A Szent Vincéhez kötődő hagyomány egyébként a Villányi borvidékhez közeli a Drávaszögből terjedt el. A szőlősgazdák a Vince-nap időjárásából és a metszett "Vince vesszők" állapotából jósolták a szüret gazdagságát. A vesszőket üvegbe, melegbe tették, s várták, hogy kihajtson. Ha sok rügy hajt ki, akkor bőségesen lesz bor, ha nem, akkor szomjúhozás várható...

Sok helyen papot is hívtak, s a tőkékre Isten áldását kérték. A szőlő négy sarkát borral vagy szenteltvízzel öntözték meg. A biztonság kedvéért még babonás fortélyokat is bevetettek, például a bekapáláskor bort rejtettek a föld alá, vagy a szőlősorok végére hurkát, disznósajtot, „gömböcöt” kötöztek, ezzel ösztönözve a szőlőfürtöket a növekedésre.

A legáltalánosabb azonban a pincejárás hagyománya, a borászok egyik pincéből a másikba járva kóstolták egymás borait és áldomást mondtak/énekelnek a jó termésért.

Ha Vince napján olvadt a hó, illetve szép napos idő volt, akkor jó bortermést reméltek, rossz idő esetén viszont gyenge szüretet jósoltak. Számos rigmus maradt ránk: Hogyha szépen fénylik Vince, Megtelik borral a pince!

 

Ki volt Vince?

Szent Vince a vincellérek védőszentje. Vértanú volt, akit Hispániában kegyetlenül kínoztak halálra a keresztény üldözések idején. Vincét még a halálban sem lehetett legyőzni, a természet erői is védelmezték meggyalázásra kidobott testét.

Neve jelentése: győzedelmes. Úgy tisztelték, mint aki legyőzi a tél sötét hatalmait és előkészíti a lassan közeledő tavasz útját. Arról, hogy volt e szorosabb kapcsolat Vince és a bor között, nem maradt fent írásos emlék, kutatók viszont állítják, hogy nevének hangzása – Vincent – vinum = bor - miatt kapcsolódhatott össze a borral (Vin-cent- százszoros bor).

 

Mondókák

 

Hogyha szépen fénylik Vince,

Megtelik borral a pince.

 

Fényes Vince, tele pince.

Ködös Vince, üres pince.

 

Ha fénylik Vince, megtelik a pince.

Ha csepeg, csurog, kevés lesz a borod.

 

Vince, ki a borok szentje: a telet tanítja rendre. Mint a jó borok a hideget, Vince úgy győzi le a telet.

 

Ha megcsordul a Vince, tele lesz a pince

 

Ha szent Vintze napja fénylik, meg-telik a pintze, és sok jó bort várhatni

 

Vince, ki a borok szentje: a telet tanítja rendre. Mint a jó borok a hideget, Vince úgy győzi le a telet.

 

Ha megcsordul a Vince, tele lesz a pince.

Régi igazság ez. Igaz-e, jó Vince?

Most, hogy ünnepeljük névnapodon Vincét,

Telj meg áldással Te, s csorduljon meg pincéd

 

Vígan egyél és mulasd az esztendő elejét, de Vincére és Pálra vigyázz!

 

Ha Ágnes hideg, engesztel Vince, hogy teljék a pince

 

Ha csorog a Vince, tele kamra, tele pince.

 

Ha csurig Vince, jó bortermés, száraz Vince, kalácstermés.

 

 

Hogyha szépen fénylik Vince, megtelik borral a pince, Gabonával pajta, csűr, Mihály így jó édes bort szűr.

 


Vince-napi pincejárás a Villányi borvidéken – PROGRAM

 

DŰLŐJÁRÓ VINCE programok

 

Az idei évben három útvonalon indul dűlőjáró Vince program, amelyen Villánytól Villányig buszokkal szállítjuk a résztvevőket. Ezek közül egyet választhatnak a vendégek. A Dűlőjáró Vince ára: 11 000 Ft/fő, amely tartalmazza az étkezéseket, borkóstolást, a játékos élményeket és a buszköltséget. Részletek: www.villanyiborvidek.hu

 

Helyfoglalás, bejelentkezés a Villány-Siklósi Borút Egyesületnél (Tel/Fax: 72/492-181, info@borut.hu)!

 

 

DŰLŐJÁRÓ VINCE I. 

Joó Pincészet
Siklós, Akasztófa dűlő

11.45 -13.30 Vince-napi reggeli cigányzenével

Ahogy egy téli reggelhez illik, „pálinkás Joó reggelt” után Vince-napi gasztronómiai hagyományok ízelítőjével, hideg disznótoros reggelivel (véres hurka, húsos hurka, kolbász, disznósajt, saláta, körözött), hozzá – egyenesen a hordóból - igazi, siklósi olaszrizlinggel vár mindenkit Joó Marica, a házigazda.
A Joó hangulatért a két cigányzenész, Józsi a harmonikájával, Péter pedig tamburicájával felel.

Egyéni bejelentkezés díja: 3500 Ft/fő (reggeli, köszöntő pálinka, 3 féle bor kóstolása)
Maximális létszám:
32 fő
Bővebb információ:
+36 20 981 54 31

Vylyan Szőlőbirtok
és Pincészet

Kisharsány, Fekete-hegy

14.00-16.00 Vince napi „szertartások” a szőlőben

2014-ben már a hetedik Vince napi szertartás lesz a Vylyan szőlőben! Az ősi útmutatás szerint – az Önök segítségével - igyekszünk ismét mindent megtenni, amit a hagyomány megkövetel!
A JÓISTEN TENYERÉN - Dr. Mészáros István Atya a keresztény liturgia szerint megáldja a borvidék összes szőlőjét.

ŐSI HAGYOMÁNYOK, EGYÜTT! - Balogh Kornél szőlészünk mesél a Vincéhez kötődő szőlészeti hagyományokról. Ha nem szőlész lenne, tán még ma is mesélne…
Forralt borozunk, ásott borra vadászunk, Vince vesszőt metszünk, meglocsoljuk az áldott termőföldet borral, mondókával és dallal költögetjük! …na jó, a dalolást inkább a pécsi Szélkiáltó együttesre bízzuk!
A pécsi SZÉLKIÁLTÓ EGYÜTTES az elmaradhatatlan Vince-dallal olyan hangulatot hoz a szőlőbe, hogy nélkülük már el sem tudnánk képzelni a Vince-napot! A pincekoncerten Lakner Tamás (hegedű, gitár ének), Fenyvesi Béla (tamburica, gitár, furulyák, ének), Keresztény Béla (gitár, ritmushangszerek, ének) és Rozs Tamás (cselló, gitár, ének) vadonatúj albumukat mutatják be, Himnusz a borhoz címmel!

"A jó bordal a nemes bor élvezetét magasabb régiókba emeli!" Victor Hugo szavai jól tükrözik, miért is zeng a Szélkiáltó a Vylyan Pincében évek óta. A magyar költészet borról, borivásról szóló versei (köztük József Attila címadó költeménye, a Himnusz a borhoz), de világirodalmi (Robert Burns), vagy népi csemegék is megszólalnak, természetesen sajátos hangszerelésükben.

Koncert alatt borkóstoló Ipacs Szabó Istvánnal – Vylyan kenegetős házi finomságokkal.

Egyéni bejelentkezés díja: 4500 Ft/fő (forralt bor, 4 boros borkóstoló, falatok, Szélkiáltó koncert )
Maximális létszám: 100 fő
Bővebb információ: Gönczöl Gábor +36 30 376 08 85

Malatinszky Kúria - Organikus Szőlőbirtok
Máriagyűd, Kövesföld dűlő

16.30-18.00-ig Dűlőjáró Vince program Malatinszky Csaba máriagyűdi présházában

Kínálat:  - 4 féle bor kóstolása 
              - házi májpástétom kemencében sült cipóban
Játék: a présház kertjében elrejtett bor megkeresése, amelyet a megtaláló hazavihet.

Egyéni bejelentkezés díja: 3200 Ft/fő
Maximális létszám: 40 fő
Bővebb információ: +36 20/240-2565

DŰLŐJÁRÓ VINCE II.

 

 

Janus Borház
Túrony, Sóta dűlő

11.45 - 13.30 Vince Artúr reggeli borkóstoló ünnep a Janus Borházban

Kései terülj-terülj parasztreggeli Janus borok kóstolójával a Tenkes hegy tetején, csodás kilátással. Paralel dugózó verseny értékes Janus bor nyereménnyel.

Termésbecslés a gazda szemével.

Egyéni bejelentkezés díja: 3500 Ft/fő
(parasztreggeli három Janus borral)
Maximális létszám: 55 fő
Bővebb információ: +36 20 999 98 85

Vylyan Szőlőbirtok
és Pincészet

Kisharsány, Fekete-hegy

14.00-16.00 Vince napi „szertartások” a szőlőben

2014-ben már a hetedik Vince napi szertartás lesz a Vylyan szőlőben! Az ősi útmutatás szerint – az Önök segítségével - igyekszünk ismét mindent megtenni, amit a hagyomány megkövetel!
A JÓISTEN TENYERÉN - Dr. Mészáros István Atya a keresztény liturgia szerint megáldja a borvidék összes szőlőjét.

ŐSI HAGYOMÁNYOK, EGYÜTT! - Balogh Kornél szőlészünk mesél a Vincéhez kötődő szőlészeti hagyományokról. Ha nem szőlész lenne, tán még ma is mesélne…
Forralt borozunk, ásott borra vadászunk, Vince vesszőt metszünk, meglocsoljuk az áldott termőföldet borral, mondókával és dallal költögetjük! …na jó, a dalolást inkább a pécsi Szélkiáltó együttesre bízzuk!

A pécsi SZÉLKIÁLTÓ EGYÜTTES az elmaradhatatlan Vince-dallal olyan hangulatot hoz a szőlőbe, hogy nélkülük már el sem tudnánk képzelni a Vince-napot! A pincekoncerten Lakner Tamás (hegedű, gitár ének), Fenyvesi Béla (tamburica, gitár, furulyák, ének), Keresztény Béla (gitár, ritmushangszerek, ének) és Rozs Tamás (cselló, gitár, ének) vadonatúj albumukat mutatják be, Himnusz a borhoz címmel!

"A jó bordal a nemes bor élvezetét magasabb régiókba emeli!" Victor Hugo szavai jól tükrözik, miért is zeng a Szélkiáltó a Vylyan Pincében évek óta. A magyar költészet borról, borivásról szóló versei (köztük József Attila címadó költeménye, a Himnusz a borhoz), de világirodalmi (Robert Burns), vagy népi csemegék is megszólalnak, természetesen sajátos hangszerelésükben.

Koncert alatt borkóstoló Ipacs Szabó Istvánnal – Vylyan kenegetős házi finomságokkal.

Egyéni bejelentkezés díja: 4500 Ft/fő
(forralt bor, 4 boros borkóstoló, falatok, Szélkiáltó koncert )
Maximális létszám: 100 fő
Bővebb információ:
Gönczöl Gábor +36 30 376 08 85,
Iványi Emese +36 30 458 11 08

Gere Tamás és Zsolt
műemlék pincéje

Nagyharsány, Pincesor

16.30-18.00-ig Vince napi pincelátogatás Gere Tamás Nagyharsányi Pincéjébe

Gere Tamás és Zsolt villányi pincészetében már bizonyára sokan jártak, ám most a nagyharsányi műemléki pincéjük ajtaját tárják szélesre, hogy együtt igyuk a hegy levét.
A bátrabbakat egy játékos vetélkedőre invitáljuk: „Lopd a bort, ha tudod”, hogy ne csak a termés, hanem a hangulat is jó legyen!

Egyéni bejelentkezés díja: 2500 Ft/fő
(4 boros borkóstoló, harapnivaló)
Maximális létszám: 50 fő
Bővebb információ:+36 72 592 009

DŰLŐJÁRÓ VINCE III. 

Jackfall Bormanufaktúra
Kisjakabfalva, Fő u. 23.

11.45 - 13.30 Késői Falusi reggeli a Jackfal Bormanufaktúrában

Büféasztalos korlátlan fogyasztás.
Reggeli italok:  Teák, kávé, tej, kakaó, tejeskávé
Húsok:  Sült kolbász, sült véreshurka, sült májashurka, stifolder, kolbász, disznósajt, füstölt sonka, sonkaszalámi
Kevert túró (magyaros, medvehagymás, kapros), sajtok, zöldségek (paradicsom, paprika, uborka, lilahagyma), házi savanyúság, mustár, torma,  házilekvárok, vaj.
Pékáru:  fehér kenyér, barna kenyér, péksütemények

A kúria bemutatása és pincejárás, 3 bor kóstolása (Jackfall Tótágas fehér 2012, Jackfall Rozé 2012, Jackfall grand 2005)

Egyéni bejelentkezés díja: 3500 Ft/fő (reggeli három borral)
Maximális létszám: 50 fő
Bővebb információ: +36 20 555 17 27

Mokos Családi Pincészet
Palkonya,
Hegyalja u. 1.

14.00-16.00 Az újdonság találkozik a népi szokásokkal

Hagyományos szőlőszentelést tartunk a Palkonyával szembeni Weingarten dűlőben, ahol forralt   gyümölcsborral  - az újdonság jegyében -, és disznótoros falatkákkal - a tradíciókat tiszteletben tartva - kínáljuk vendégeinket. Közben lopózunk, célba dobunk és természetesen friss borokat is kóstolunk. Harmónikásunk vidám nótákkal szórakoztat majd bennünket a szőlőben és a pincében is.

Egyéni bejelentkezés díja: 3900 Ft/fő (szőlőszentelés, forralt bor, borkóstoló, disznótoros falatkák, élő zene)
Maximális létszám: 100 fő
Bővebb információ: +36 70 425 03 34

Blum Pince
Villánykövesd, Pincesor

16.30-18.00-ig Vince napi pincelátogatás a Blum Pincében

Pinceséta a villánykövesdi pincelabirintusunkban, négy bor kóstolójával és házi készítésű lepénnyel. Vidám hangulatú, játékos vetélkedő a "LOPÓ"-val

Egyéni bejelentkezés díja: 3000 Ft/fő Maximális létszám: 100 fő Bővebb információ: +36 30 902 70 72

 
Szeretettel várjuk! www.villanyiborvidek.hu

 


HORDÓS VINCE programok

A programok közül érdemes egyet választania, mert egy időben zajlanak! Hordós tételek kóstolása közvetlenül a pincékben! Részletek: www.villanyiborvidek.hu

Helyfoglalás, bejelentkezés közvetlenül a házigazdáknál!

Helyszínek

Programkínálatok

10.00-11.00 között Villányban „Hordós Vince”


Bock Pince

Villány, Batthyány u. 15

10.00 Pincejárás és hordóból kóstoló a Bock Pincében

A Vince napi pinceséta során három különböző 2012-es évjáratú, prémium kategóriás bor kóstolójára kerül sor, hozzá borkorcsolyaként házi szőlőmaglisztes lepényt kínálunk.
Pincejárás pontosan 10:00-kor indul!

Részvételi díj: 2.000 Ft/fő
Maximális létszám: 50 fő
Bővebb információ: +36 72 492 919


Gere Attila Pincészete

Villány, Erkel F. u. 2/A

10.00 Vince nap – Pincenap, hordómustra Gere Attilánál

Egy igazán különleges alkalom arra, hogy hordókból kóstoljunk a 2013-as évjárat ígéretes borai közül öt tételt. Borkorcsolya: pogácsa.
Pincejárás pontosan 10:00-kor indul!

Részvételi díj: 2500 Ft/fő
Maximális létszám: 80 fő 
Bővebb információ: +36 72 492 195


Polgár Pince Panzió

Villány, Hunyadi u. 19.

10.00 Pinceséta Polgár Zoltán vezetésével

Pincesétával egybekötött, forgalomban még nem található, három bor hordós kóstolása kemencében sült lepénnyel.
Pincejárás pontosan 10:00-kor indul!

Részvételi díj: 2000 Ft/fő, az esti vacsorán is részt vevő vendégeinknek 1000 Ft/fő
Maximális létszám: 60 fő
Bővebb információ: +36 72 492 053 

Szeretettel várjuk! www.villanyiborvidek.hu

 

VACSORÁZÓ VINCE programok

A programok közül érdemes egyet választania, mert egy időben zajlanak! Az esti hangulatos vacsorákon különleges menü kínálattal várják. Részletek: www.villanyiborvidek.hu

Helyfoglalás, bejelentkezés közvetlenül a házigazdáknál!

19.30-tól „Vacsorázó Vince” programok Villányban és Palkonyán

Bella Borterasz
Villány, Baross G. u. 43.

19.30 Vince napi borkóstoló és vacsora a Bella Borteraszban

Fogadóital: Bella Rosé Cuvée
Köszöntő fogás: Házi ízelítő – házi készítésű sonka, szalámi, sajtválogatás, pogácsa - Ajánlott bor: Bella Portugieser
Főétel: Sült libacomb, párolt káposzta, sült hagymás törtburgonya
Ajánlott bor: Bella Cabernet Sauvignon
Desszert: Fahéjas almás pite - Ajánlott ital: forralt bor

Az est hangulatát a borokhoz illő kellemes bárzene teszi még harmonikusabbá.

Részvételi díj: 3800 Ft/fő (étel), vagy 4800 Ft/fő (étel + bor)
Maximális létszám: 40 fő
Bővebb információ: +36 20 369 42 22

Blum Pince - Borozó Vendégház
Villány, Baross G. u. 103.

19.30 Vacsora, harmonikaszóval a Blum Borozóban

Főétel: Kemencében sült csülök, füstölt oldalassal, párolt káposztával és nagyanyáink "Hefeknédli"-ével
Desszert: csörögefánk nagyanyáink ízletes házi lekvárjával.
Az ételekhez 4 bort kínálunk fel.
Az est hangulatát a borok és ételek mellett harmonikásunk teszi még szebbé.

Részvételi díj: 4200 Ft / fő
Maximális létszám: 45 fő
Bővebb információ:
+36 30 902 70 72

Bock Pince - Óbor Étterem
Villány, Batthyány u. 15.

19.30 Vivat Bacchus koncert a Bock Körpincében

Borkóstolóval egybe kötött pincekoncertet tart a Vivat Bacchus a fantasztikus akusztikájú Bock Körpincében. A bordalairól híres együttes előadása alatt három borból álló borkóstolóval várjuk vendégeinket.

Részvételi díj: 3000 Ft/fő
Maximális létszám: 100 fő
Bővebb információ: +36 72 492 919

20.30 Vince napi menü a Bock Óbor Étteremben

Előétel: Spenótos lazac rolád, tejszínes tormamártással
Főétel: Vince napi toros vacsora (kolbászhússal töltött szűzpecsenye, sült oldalas, hurka, balzsmos sült cékla, tört burgonya)
Desszert: Zserbó szelet házi áfonyával

Részvételi díj: 5900 Ft/fő
Maximális létszám: 90 fő
Bővebb információ: +36 72 492 919

Günzer Tamás Pincészete
Villány, Batthyány u. 15.

19.30 Vince napi vacsora Günzer Tamás Pincészetében

Menü: Kemencében sült húsok (csülök, kacsa, liba), párolt káposzta velesült burgonyával és kenyér.
Kínált borok: Mont Blanc Cuvée 2013, Rozé 2013, Portugieser 2013

Részvételi díj:
3800 Ft/fő
Maximális létszám: 50 fő
Bővebb információ: +36 72 493 163, +36 30 385 08 83

Mandula Étterem és Bor-Bár
Villány, Diófás tér 4-12.

19.30 Vince napi menü Gere Attilánál

A helyszín ( létszámtól függően) Gere Attila Pincészete vagy a Mandula Étterem és Bor Bár szeretettel várja a gasztronómia lelkes rajongóit egy Vince-napi vacsora menüre. 

Disznótoros témára épített kreációk könnyített kivitelben, borajánlatokkal.


Részvételi díj: 4.900 Ft/fő (étel) vagy 5.900 Ft/ fő (étel+ bor)
Maximális létszám: 50 fő
Bővebb információ: +36 72 492 195

Mokos Családi Pincészet
Palkonya, Hegyalja u. 1.

19.30 Vacsora a Mokos Családi Pincészet kóstolótermében

Előétel
: Gyömbéres orjaleves. Borajánlat: Rosé 2013
Főétel: Mézes ropogós malackaraj, kakukkfüves-véres hurka, zsírban sült mázas oldalas, héjas egész burgonyával és szőlőmag olajos savanyú káposztapürével. Borajánlat: Portugieser 2013
Desszert: Csöröge fánk szilvabor chatney-val. Borajánlat: Szilvabor

Részvételi díj: 2900Ft/fő (étel), vagy 3900 Ft/fő (étel+bor)
Maximális létszám: 40 fő
Bővebb információ: +36 70 425 03 34

Fecskeház Fogadó - PalKonyha
Palkonya, Fő u. 76.

19.30 Vince napi disznótoros vacsora

Orjaleves cserépedényben készítve.
Kemencés disznótoros, hurka, kolbász.
Töltött káposzta.
Egy pohár vörösbor
Friss fánk házi lekvárunkkal

Részvételi díj: 4.990 Ft/fő
Maximális létszám: 20 fő
Bővebb információ: +36 30 630 04 01

Polgár Pince és Panzió
Villány, Hunyadi u. 19.

19.30 Borvacsora cigánymuzsikával a Polgár Pince Panzióban

Menü: Mangalica szalonnás lepény mártogatóssal
Húsleves gazdagon
Kemencében sült mangalica csülök, tepsis burgonyával, házi vegyes savanyúsággal
Túrógombóc, szőlőlekvárral
Az ételekhez 4, hozzáillő palackos bort kóstoltatunk.

Részvételi díj: 6.000 Ft/fő
Maximális létszám:
50 fő 
Bővebb információ: +36 72 492 053

Tiffán Ede és Zsolt Pincészete
Villány, Erkel F. u. 10.

19.30 Vacsora Tiffán Ede és Zsolt Pincészetében

A Szársomlyóra néző teraszunkon grillezett (bárány, malac, kacsa, csirke közül választott) ételekkel várjuk vacsorára.
Tiffán Ede év borásza lesz az est házigazdája. Négy bortételt mutat be vendégeinknek.

Részvételi díj: 4.500 Ft/fő
Maximális létszám: 80 fő
Bővebb információ: +36 72 592 000, vagy +36 20 339 78 09

     

 

Szeretettel várjuk! www.villanyiborvidek.hu

 


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottait
- Libamájról és borokról. Szöghy Ottó ajánlásai
- Beszáll az e-kereskedelembe Váradi József
- Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörpje

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing