Pincejárat is indul a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválra

2017.08.31. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Pincejárat is indul Budapest belvárosából a 28. Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválra, amely szombaton és vasárnap több mint tíz helyszínen borkóstolókkal, pincebejárásokkal, koncertekkel, családi és gyerekprogramokkal várja az érdeklődőket.

Budafok "Budapest bornegyedévé" szeretne válni, pincéire és több száz éves borászati hagyományaira építve - hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában a kerület polgármestere.

Karsay Ferenc hozzátette: ezért minden hónap első szombatján pincejáratokat indítanak Budapest belvárosából, a fesztivál két napja alatt pedig a járat sűrített menetrenddel közlekedik.

Mint Budafok-Tétény polgármestere megjegyezte, a szervezők idén kiemelt figyelmet fordítanak a családokra. Bíró Eszter énekes például az Állati zenés ABC című műsorával várja a gyerekeket és szüleiket.

Lics Judit borász arra hívta fel a figyelmet, hogy a fesztivál keretében a történelmi múltú pezsgő- és borpincék is látogathatók lesznek Budafokon; a pincészetek is számos programmal, vezetésekkel készülnek.

Budafokon a több mint 100 kilométeres összhosszúságú pincerendszer mintegy 60 százaléka működik ma is, ennek egy része is bejárható lesz - jegyezte meg Lics Judit.

A rendezvény részletes programja a http://budafokiborfesztival.hu honlapon érhető el.

 

 

 

 

MTI 2017. augusztus 31., csütörtök 17:34


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing