Péterfy Boritól Saad Amrani-ig, márciusban az EU Pontban

2017.02.28. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Márciusi programajánló- fókuszban a nemek közötti egyenlőség

Az Európa Pontban márciusban a diszkrimináció elleni küzdelem és az esélyegyenlőség kerül a középpontba. Vendégünk lesz többek között a Péterfy Bori - Tövisházi Ambrus szerzőpáros, a Toni Erdmann kapcsán beszélünk az üvegplafon áttöréséről, Saad Amrani, a belga rendőrség stratégiai tanácsadója a „Terrorizmus és polarizáció” címmel tart előadást, a hónap végén pedig Kardos-Horváth János zenél majd az Európa Pont színpadán.

Márciusi programsorozatunk a hónap első napján indul, az Erasmus+ mobilitási programról beszélgetünk majd. A Café+: Jogodban áll kimozdulni! című, 16 órai eseményén kiderül, hogyan tanulhatnak a vállalkozó szellemű fiatalok európai országokban.

Másnap, március 2-án a férfi-nő kapcsolatoké a főszerep. A Lumière filmklub a Szerelemre hangszerelve című romantikus történetet tűzi műsorra. A 19 órakor kezdődő film egy dalszerző párról szól, akik szakításuk után keresik a helyüket New Yorkban. A vetítés vendégei, Péterfy Bori és Tövisházi Ambrus.

Március 9-én 18 órakor a Toni Erdmann című filmet vetítjük. A LUX-díjas alkotás egy idősödő zenetanár és lányának kapcsolatát mutatja be. Ketten ellentétes személyiségek, nehezen bírják egymás társaságát, vitáik során azonban mégis közel tudnak kerülni egymáshoz. A film után Gyenge Zsolt filmkritikus lesz a vendégünk.

Március 13-án 19 órától, az Európai gondolkodók sorozat következő előadója Saad Amrani, a belga szövetségi rendőrség stratégiai tanácsadója. Terrorizmus és polarizáció című előadásában többek között beszél majd arról, hogy szerinte miért nem volt minden esetben sikeres a muszlim bevándorló közösségek többségi társadalomba való integrálása, és miért továbbra is ez az Európa előtt álló egyik legnagyobb kihívás. Hogyan lehet az integráció érdekében tudatosan és szisztematikusan foglalkozni a társadalmi kohézióval, lehetséges-e jelentősen eltérő történelmi és kulturális hátterű emberek nagy tömegben történő betelepítése Európába, és mit tehetünk azért, hogy megállítsuk a társadalom egyre növekvő polarizálódását. (Az előadáson való részvételhez előzetes regisztráció szükséges, regisztrálni március 10-ig lehet az euthinkers@eu.hue-mail címen.) 

Ebben a hónapban is útra kelünk, március 21-én, 18 órakor a „sógorokhoz” látogatunk. Az Egy csésze Ausztria című program során megtudhatjuk, hogyan járul hozzá szomszédunk az egyenlőtlenségek csökkentéséhez a Speciális Téli Olimpia megrendezésével. Szóba kerül a közös történelem, Mária Terézia emlékezete, és az is, hogy milyen a viszonyunk manapság. Az est díszvendége Elisabeth Ellison-Kramer, Ausztria nagykövete lesz. A jóízű beszélgetés mellé az osztrák konyha jellegzetes étkeit kóstolhatjuk.(Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ami március 1-től lehetséges az egycseszeeuropa@gmail.com e-mail címen.)

Márciusi programsorozatunkat, 30-án 19 órakor, Kardos-Horváth János előadóművésszel zárjuk. A különleges, szuggesztív stílusú zenész szerzői estjén szó esik majd a szerzői jogokról, a digitalizálódó világ kihívásairól, valamint az előadói szerződésekről. Mindezek után pedig egészen sajátos élmény lesz a koncert, ami a kortárs magyar zene legjavát mutatja be.

Az Európa Pont programjaira a belépés ingyenes, szeretettel várunk mindenkit!


Cikkajánló
- Több mint 500 hagyományőrző és múltidéző katonai játékok a 11. Tatai Patarán
- 7. Paloznaki Jazzpiknik
- 80 éves a XIII. Kerület - Születésnapi rendezvények
- A TAMA is a Gourmet Fesztiválon!
- Új csokoládét és tortát készített a 160. évfordulóját ünneplő Gerbeaud cukrászda

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing