Pénteken kezdődik a Kékfrankos Nyár Sopronban

Pénteken négynapos borünneppel kezdődik és szeptember végéig tart Sopronban az immár hetedik alkalommal megrendezendő Kékfrankos Nyár.

Az eseménysorozat hétfői beharangozó sajtótájékoztatóján Simon István, a város alpolgármestere kiemelte: a kékfrankosnak identitásképző ereje van a helyiek számára, emellett közvetve vagy közvetlenül több ezer család megélhetését biztosítja.

Emlékeztett arra: Sopron - levéltárára alapozva - évek óta dolgozza fel legalább ezer évre visszanyúló borkultúrájának emlékeit, igyekezve minél szélesebb körben megismertetni azokat. Már csak azért is, mert a bor a soproniak számára a helyi folklór része.

Rigler Zsolt, a fesztivált szervező Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: csaknem tucatnyi nagyobb rendezvény mellett számtalan kisebb és költségtakarékosabb esemény szerepel az idei programban.

A cél az, hogy a teljes időszak alatt "boros eseményeket" kínáljanak - jegyezte meg, a változások között említve, hogy a nagy fesztiválok az idén visszaköltöznek a Fő térre; itt említette az eseménysorozatot nyitó borünnep mellett az egy időben - június 22-24-én - tartott Kékfrankosok Éjszakáját és a Szent Iván Folkfestet, valamint a Soproni Szüretet, szeptember 7-9-én.

 

MTI 2012. május 21., hétfő 14:38


Cikkajánló
- Naptárba beírni: Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás!
- Határtalan Kárpát-medencei borünnep a Festetics Palotában december 7-én
- Elindult a nevezés a Central European Beer Awards Nemzetközi Sörversenyre
- Csopaki Kódex
- Újra itt az ősz legizgalmasabb családi rendezvénye: BabaMama és KidExpo 2019

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing