Pénteken kezdődik a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál

2017.03.09. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Pénteken kezdődik a 15. Békéscsabai Tavaszi Fesztivál, amely 28 napon keresztül csaknem 60 programot kínál az érdeklődőknek - hangzott el az esemény keddi sajtótájékoztatóján.

Vandlik-Varga Nelli, a főszervező Csabagyöngye Kulturális Központ kommunikációs vezetője elmondta: az április 7-ig tartó összművészeti fesztivál több mint tízezer látogatót vonz minden évben, az eseménysorozatot húsz együttműködő szervezet szervezi számos helyszínen. A négy hét alatt színházi- és táncbemutatókra, koncertekre, kiállításmegnyitókra, könyvbemutatókra, író-olvasó estekre is sor kerül, a programokkal valamennyi korosztályt igyekeznek megszólítani.

Fontos szempont, hogy az országosan, esetleg nemzetközi szinten is jegyzett művészek mellett a helyi előadók is megmutathassák magukat - mondta Vandlik-Varga Nelli.

A pénteki nyitónapon a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar és a Virtuózokból ismert Gyöngyösi Ivett zongoraművész ad koncertet. Nulladik eseményként a koncert előtt megnyílik a Békés megyei alkotók munkáiból válogatott vándorkiállítás. A fennállásának idén 25. évfordulóját ünneplő Csabai Színistúdió és a Békéstáji Művészeti Társaság is fellép a rendezvénysorozaton, amelyen mások mellett Fenyő Miklóst, az Ivan and the Parazolt, Hobót, a Szkítia együttest, a Calandrella Kamarakórust, az Alföld Quartetet vagy a Hat Szív zenekar és a Csabai Big Band közös fellépését is megtekinthetik az érdeklődők.

A színházi bemutatók sorában szerepel egyebek mellett a Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk című komédia a Békéscsabai Jókai Színház előadásában, a Magyar Zenés Színház A víg özvegyet adja elő, fellép a Féling Színház is. A képzőművészet iránt érdeklődők Tornyai János festőművész kamarakiállítását, Fülöp Péter óriás fotóiból nyílt tárlatát vagy Nagy Károly festő- és grafikusművész kiállítását tekinthetik meg. A könyvbemutatók sorában szerepel Morvai Ferenc naplókötete, és a közönség találkozhat Ugron Zsolna íróval is.

A programfüzet digitális változata elérhető a www.csabagyöngye.com oldalon.

 

 

 

MTI 2017. március 7., kedd 11:56


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing