Pécs, a kulturális főváros a két éves New York Művész Páholyban

Születésnapi esttel folytatódik a New York Művész Páholy. Március 9-én, este 19 órától, a kulturális programsorozat második születésnapján a Világ Legszebb Kávéházát ismét izgalmas, szakmájukban meghatározó, a kulturális élet különböző területein alkotó művészek töltik meg, akik egy különleges szállal kapcsolódnak egymáshoz: mindannyiuk életében meghatározó város Pécs.

 A középpontban az ország egyik kulturális csomópontja, fővárosa: Pécs – a zene, az irodalom, a képzőművészet, a színház képviselőivel.

Pécs -  Jannus Pannonius, Juhász Gyula, Fülep Lajos, Weöres Sándor, Parti Nagy Lajos, Csorba Győző, Munkácsy Mihály, Zsolnay Vilmos „otthona” – íme csak néhány kiemelkedő név, akik munkájukkal, tudásukkal kötődnek Pécshez. Mi a város titka, hogy ennyi alkotó indult és talált hazára Pécsett? Könnyű-és komolyzene, irodalom, képzőművészet, és egy irodalmi lap, a Jelenkor, ami emblematikussá vált 1958-tól kezdve.

Vendégeinkkel a Pécshez kötődésről, a város szerepéről, hangulatáról, munkájuk találkozási pontjairól, pécsi kulturális életről és a mediterrán város egyedi aurájáról, Pécs város nagy művészeiről beszélgetünk, s vetítés, élőzene és felolvasás kapcsán varázsolunk ünnepi estet.

 

Vendégeink:

Nyáry Krisztián kommunikációs szakember, író, irodalomtörténész

Weiler Péter festőművész, író, online főszerkesztő

Márta István zeneszerző, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője

a Halott Pénz zenekar – Járai Márk és Marsalkó Dávid zenészek

A két éves múltra visszatekintő New York Művész Páholy az elmúlt évben - egy igazán jól startolt és gazdag programmal teli első év után - tovább folytatta sikerét a budapesti kulturális, művészeti rendezvények sorában. Szervezett estjein rendre több százan vesznek részt, két év alatt a tematikus estek minden alkalommal teltház előtt zajlottak, s a fellépő művészek, a látogatók, az azóta kialakult törzsvendég-gárda egyaránt elégedetten, lelkesedéssel és az irodalom, a művészet iránti tudás-kíváncsisággal élvezték az estéket. A New York Művész Páholy sikere minden bizonnyal leginkább az irodalom, a művészet közvetlen megközelítéséből adódik. A két éves születésnapot ünneplő est egy meghatározó várost, Pécset teszi középpontjába március 9-én – a várost, mely olyan sok kulturális értéket, művészt, alkotót adott és ad hazánknak.

A New York Művész Páholy március 9-i estjére a belépőjegy 1800 Ft-os áron, a helyszínen váltható. A jegy egy kávé, pohár bor vagy pezsgő árát is tartalmazza.

A program megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet.

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a Libri Média, az események háziasszonya pedig Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser. 

Eseményeinkről, programjainkról minden információt, érdekességet, adatot megtalálnak Facebook oldalunkon: www.facebook.com/newyorkmuveszpaholy

Made in Pécs. HOL Magazin 2015.


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing