Pálinka- és hungarikum napok Tihanyban

Pálinka-és hungarikum napokat rendez a pálinkaház és az önkormányzat Tihanyban: szombattól pünkösd hétfőig kulturális, szórakoztató és gasztronómiai programok várják a látogatókat.

Ez a település első ilyen jellegű rendezvénye. A programokat a Visszhang dombon és környékén tartják - mondta Rózsa Éva, a Németh László Művelődési Ház vezetője az MTI-nek.

Szombaton Pálinka nappal kezdődik a rendezvénysorozat: a Pálinka-falu megnyitása után a Tihanyi Asszonykórus ad műsort, majd Túl az óperencián címmel Tóth Éva és Leblanc Győző operett és nosztalgia dalokat énekel, kívánságműsorral. Ha zene szól címmel a Tihanyi Musical Stúdió, majd Kocsis Tibor, Gyurcsik Tibor, végül a Balkán Fanatik lép színpadra, este nyolckor Retro disco zárja a napot.

Vasárnap gyereknapi forgatag várja a családokat a Visszhang dombon és az Óvoda udvarában: arcfestéssel, labirintussal, népi babakészítéssel, bőrőzéssel, trambulinnal, az óvoda tornatermében babakiállítással. Mesélnek az állatok címmel a Pódium színház ad gyermekműsort, ezt követően a Tihany Gyermek Táncegyüttes, a tihanyi Echo Citerabanda, a keszthelyi 2 Stride tánccsoport és Hadházi László szórakoztatja a közönséget. Este hétkor az Első Emelet koncertezik, utána pünkösdi bál kezdődik az SMS együttessel.

Hétfő a hungarikum nap: kézműves kirakodóvásárral, szürkemarha gulyás-főzőversennyel. 11 órakor a Palacsintás Királyról a Csetényi Meseszínház mesél, fél kettőkor Az Igazmondó juhász című mesét adják elő.

 

MTI 2012. május 23., szerda 10:12


Cikkajánló
- Naptárba beírni: Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállítás!
- Határtalan Kárpát-medencei borünnep a Festetics Palotában december 7-én
- Elindult a nevezés a Central European Beer Awards Nemzetközi Sörversenyre
- Csopaki Kódex
- Újra itt az ősz legizgalmasabb családi rendezvénye: BabaMama és KidExpo 2019

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing