Összetartás miatt zárva

2013.01.21. | Kategóriák: Éttermek, Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Szabadságra megy a Salon Étterem. Szakácscsapatunk Lyonban szorít a magyar Bocuse d’Or döntősnek

Két hétre bezár a New York Palota Salon Étterme. A kitűnő ételekért felelős csapat 2013. január 20-tól február 4-ig Wolf András chef és Fekete Antonio vezetésével Lyonban szurkol Széll Tamás mesterszakácsnak, aki a Bocuse d’Or szakácsversenyén vesz részt.

Bár hivatalosan konkurensnek számítanak, nagy összefogás alakul ki a chefek között akkor, amikor a magyar gasztronómia külföldi népszerűsítése a cél. Éppen ezért a New York Palota Salon Éttermének csapata úgy döntött, hogy egy emberként szurkol a magyar versenyzőnek.

Wolf András chef úr is Lyonban szurkol Szél Tamás sikeréért. HOL Magazin 2013.

Széll Tamás, az Onyx Étterem mesterszakácsa – a magyar indulók közül – elsőnként jutott be a világ egyik legnívósabb főzőversenyébe. A 2012. márciusi európai selejtezőn, Brüsszelben 19 induló közül a 9. helyet szerezte meg, ezzel kvalifikálta magát a döntőbe. A végső megmérettetést 2013. január 29–30-án rendezik Lyonban.

A Bocuse d Or (Concours mondial de la cuisine) egy kétévente megrendezett szakácsverseny. A Paul Bocuse mesterszakácsról elnevezett esemény döntőjét minden második január végén rendezik meg Lyonban, a SIRHA Nemzetközi Szálloda, Vendéglátás és Élelmiszerkereskedelmi Kiállításon. A világ egyik legrangosabb főzőversenyének számít.

A kvalifikáció rendszere többször változott a verseny 1987-es indulása óta. A 2009-es verseny óta 24 ország csapata vesz részt a megmérettetésen, amelyek különböző módon jutnak be a döntőbe. Indulhat a versenyen a 20 nemzet részvételével zajló Bocuse d Or Europe 12 legjobbja, a Bocuse d Or Asia 12 csapatából a 4 legjobb, a 12 résztvevős latin-amerikai Copa Azteca 3 legjobbja, valamint 3 induló nemzeti jelentkezés alapján és 2 induló szabad kártyával, akiket a rendezők szabadon választanak ki.

Február 5.-én újra megnyit a Salon étterem. HOL Magazin 2013.

Február 5-én a már ismert nyitva tartással, a megszokott minőséggel: a magyar esszenciális gasztronómia fine dining remekeivel várja vendégeit a New York Palota Salon Étterme.

 

New York Palace Salon Étterem

Budapest, Erzsébet körút 9-11.


Cikkajánló
- Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottait
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- Új magyar gin a Bestillótól
- Omega-3 tojást tojó tyúkokat nevelnek a Szent István Egyetemen
- Feljövőben a minőségi, prémium szaloncukrok 2020-ban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing