Összemérték tudásukat a séfek

Különdíjas lett Wolf András a Világevő Séfversenyen
2014. szeptember 15-én rendezték a Világevő Séfversenyt Budapesten a legnagyobb, leghíresebb, legelismertebb magyar séfek részére. Nyolcan mérték össze tudásukat, és – ahogy az a versenyzők tudása alapján is várható volt – valóságos gasztronómiai műremekek készültek. A szabályok roppant kötetlenek voltak, az egyetlen közös pont az volt, hogy a mangalica kerüljön a középpontba.

A nyolc sztárséf egyszerű konyhai körülmények között mérte össze tudását, és bár versenyeztek egymással, a hangulat mégis egy baráti találkozóra emlékeztetett. Míg a levegőben ínycsiklandó illatok terjengtek, a séfek heccelődése és viccelődése mindenki arcára mosolyt csalt. Mindannyian egy pultot, egyforma edényeket kapnak. A szervezők a modern éttermi-konyhai körülmények mellőzésével azt akarták bizonyítani, hogy főzni igenis jó és ezt az elfoglaltságot bárhol élvezni lehet.

Versenyzők:

Ádám Csaba (Olimpia – Budapest)

Bicsár Attila (Alabárdos – Budapest)

Bíró Lajos (Bock – Budapest)

Pataky Péter (IKON – Debrecen)

Sárközi Ákos (Borkonyha – Budapest)

Takács Lajos (Lacipecsenye – Budapest)

Varju Viktor (Bock – Budapest)

Wolf András (Salon – Budapest)

 

Zsűri:

Zsűri: Csapody Balázs (Kistücsök)

Harmath Csaba, Segal Viktor és Szulló Szabina (Onyx)

 

Az ítészek két különdíjat is kiosztottak: a legszebb tálalásért Wolf Andrást emelték ki, míg a legjobb anyagfelhasználásért, vagyis a legkevesebb hozott anyagért Bicsár Attila kapott elismerést. Az első helyezett Sárközi Ákos, a második Ádám Csaba, a harmadik pedig Bíró Lajos lett.

A Salon Étterem és a New York Kávéház séfje: Wolf András már kiérdemelte a legjobbaknak járó figyelmet: hisz a hagyományos magyar ételek és alapanyagok erejében, azonban új formában álmodta őket újjá.

A Salon Étterem chefjei évek óta dolgoznak az Esszenciális Magyar Gasztronómia megismertetésén. Ez nem csak egy jó étel elfogyasztását jelenti, minden mást is magába foglal, ami új és tradicionális egyben. Az ételek kinézetének és tálalásának teljes átalakítása mellett kitartanak a hagyományos ízek megtartása mellett. Az íz, a szín, a textúra, az illat és a forma művészi harmóniája, melyből az íz állandó elem, míg az egyéb jellemzők szabadon változtathatók - a kreatív alkotás területe.

Salon Étterem

1073 Budapest, Erzsébet krt. 9-11.

Tel: +36 1-8866-167


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing