Oscar-díj - Varázslatos kényeztetés a díjátadó utáni bálon

2017.02.20. | Kategóriák: Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

"Varázslatos átváltozás" - ez a témája az Oscar-díjátadó ceremóniát követő kormányzói bálnak, amelynek szervezői gondoskodnak róla, hogy a háromórás műsor alatt megéhező sztárok a legfinomabb csemegéket luxuskörülmények között élvezhessék.

A 89. Oscar-díjátadó 1500 vendége a ceremóniát követően a kormányzói bálra hivatalos, amelyet a Dolby Színház épületének Ray Dolby Báltermében rendeznek meg. Az elegáns, modern dekorációt a piros, fehér és arany szín uralja, a válogatott finomságokról pedig a híres Oscar-séf, Wolfgang Puck gondoskodik.

A Variety beszámolója szerint 3500 miszótölcsér, majd hétkilónyi szarvasgomba, 160 kiló atlanti tonhal, 7500 garnélarák, 2375 perec, 4250 kézzel készült gnocchetti és 70 kiló rukkola is szerepel az alapanyagok között.

"Ha valaki öt kaviáros krumplit enne, akkor annyit kap. Ha párolt bordát kíván vagy csirkés pitét, esetleg miniburgert vagy valamilyen pizzát, amit csak akar, tőlünk megkapja" - ígérte Puck.

A báli közönség megkóstolhatja a séf hagyományos ajánlatait, de Puck minden évben újdonságokkal is meglepi a sztárokat. Idén a kaviár- és lazac-Oscar mellett aranyporos popcorn, cukorborsó-falafel, és tarógyökértaco is lesz garnélával és mangóval.

A desszertkínálatban lávatorta, vörös bársony gofri és csokoládébüfé is szerepel Oscar-nyalókákkal és bonbonokkal. A szomjas vendégek whiskykoktélokat, Francis Ford Coppola borászatának különlegességeit és pezsgőket kortyolhatnak.

Tízezer szál virággal, egyebek mellett bordó amarillisszel, piros papagájtulipánnal és fehér jácinttal díszítik a termet. A falakat, asztalokat és székeket pedig hófehér szaténnal borítják be.

Cheryl Cecchetto, aki 25 éve rendezi a kormányzói bált, elmondta, hogy "tiszta, egyszerű és hívogató palettát" akart összeállítani. A díszítés szépségét főleg az apró részletek adják, és persze Puck több mint 35-féle ételből álló menüsora.

 

 

 

 

MTI 2017. február 17., péntek 14:37

Fotó The Lord of the Chefs


Cikkajánló
- A Pannonhalmi Főapátság sörfőzdéjének új sörei
- Sztárokkal jön az I. Séf Feztivál Tihanyban
- Hazai termelők támogatásával valósul meg a Séf Fesztivál
- Különleges pálinka-alapanyagokat kutattak a Szent István Egyetem végzősei
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing