Országszerte kinyitnak a pincék a pünkösdi hétvégén!

2015.05.21. | Kategóriák: Bor, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A pünkösdi hétvége ismét igazi ünnepnek ígérkezik a borbarátok számárra, hiszen május 23-25 között országszerte több mint száz pincészet tárja szélesre kapuit az érdeklődők előtt.
A Nyitott Pincék programsorozat keretében kedvezményes kóstolók mellett sok helyen lehetőség nyílik a pince és a szőlőbirtok bejárására, temérdek új ismeret megszerzésére is, és a jóféle borok mellé finom falatok is kerülhetnek a vendégek asztalára.

A borral való találkozásnak két útja van. Vagy a bort visszük a fogyasztóhoz, vagy a fogyasztó megy a borhoz. Leggyakrabban az előbbi történik, mi most az utóbbit ajánljuk!

A bor szülőhelyével való találkozás mindig különleges élmény. A szőlőtáblák között megbúvó évszázados pincék, a varázslatos pincefalvak, az élénk zöldben harsogó borvidékek a túrázóknak különleges hangulatot kínálnak. Nem csak kulináris gyönyör, de kellemes kulturális, ismeretszerző kirándulás lehet egy jól megválasztott bortúra! Nem véletlen, hogy a borgasztronómia külföldön vezető helyet foglal el a rendszeresen kirándulók programjaiban és nálunk is egyre kedveltebb program.

A borturizmus népszerűsítésére alakult Nyitott Pincék Szövetség – a Borászportál, a Vinoport online bormagazinokkal és a Winelovers rendezvényszervező csapattal együttműködve - hirdeti meg Pünkösd hétvégéjén a Nyitott Pince Napokat, hogy a bort készítők és a bort fogyasztók, a borkultúra értékeit megismerni vágyók találkozhassanak egymással. A bor ugyanis bizalmi termék. Ezért nagyon fontos, hogy az érdeklődők megismerhessék a legjobb pincéket és a borokat készítő borászokat, hogy hírvivői lehessenek ennek a sokak számára ismeretlen, vonzó világnak. Az elmúlt évek pünkösdjein már tízezrek élvezhették a borászok és a pincészetek vendégszeretetét.

A rendezvény célja az, hogy megkönnyítse a bort készítők és a bort fogyasztók találkozását a borok szülőhelyén. Azt mondják egy szép bor a táj lelke, a készítője hiteles kézlenyomata, a barátság alapja, a életre szóló élmény forrása.

Itt borvidékenként csoportosítva találhatod meg azoknak a pincéknek a fontosabb adatait, amelyek csatlakoztak a kezdeményezéshez! Használd ezeket az információkat és csodálkozz rá borvidékeink sokszínűségére!

A listán szereplő pincészet a három napból minimum két napon át fogadják az érdeklődőket, és - kevés kivételtől eltekintve - 10 és 19 óra között nyitva tartanak. A helyszínen a gazda vagy a borhoz értő személyzet fogadja a betérő vendégeket, akik megnézhetik a pincészetet és kedvezményesen kóstolhatják meg a pince borait, és a vásárolt borok árából is engedményt kapnak. Javasoljuk, hogy a felkeresni kívánt pincékkel a részletekről előre egyeztess a megadott telefonszámokon!

 


Cikkajánló
- DWWA Best in Show díjat nyert a Juliet Victor
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Igazi hungarikummal, lélegzetelállító környezetben ünnepelhetik a borok szerelmesei az államalapítás ünnepét.
- Tokaji Tavasz Tállyán

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing