Orosz street food bisztró nyílt a Belvárosi Piacon

2016.02.05. | Kategóriák: Éttermek, Gasztronómia, teljes cikkgyűjtemény, Hírek

Ismét van MoszkvaTéR Budapesten – ezúttal a belvárosban
Az Arany Kaviár visszahozta a Moszkva Teret a köztudatba
2016 máris erősen indult a budapesti gasztronómiában: januárban ugyanis ismét nyílt egy izgalmas és eredeti hely, amely könnyedén a közönség kedvencé válhat. A január első heteit jellemző soft opening időszak után már hivatalosan is megnyít a MoszkvaTéR, melyet nem más, mint az ország egyik legjobb éttermének tartott Arany Kaviár nyitott, ahol a tulajdonsok vallják, a minőségi étkezést street food fronton is erősíteni kell, így lehetővé téve azt szolidabb árakon is.

A frappáns nevet viselő MoszkvaTéR autentikus szortimenttel és menükínálattal a Belvárosi Piacon várja az orosz kulinária iránt érdeklődőket.

A Hold utcában található piac így egy újabb nívós gasztronómiai múlttal rendelkező „étkezdével” bővül, ahol a kijevi jércemellet épp úgy készítik, mint a híres nagy testvér konyhájában, az Arany Kaviárban, és amelyre fokozottan ajánlott figyelni és megtapasztalni az év egyik legjobb ebédjeként: az enyhén fokhagymás, fűszeres vaj úgy csorog ugyanis a tányérunkra, ahogy azt a nagy orosz receptkönyvekben már megírták.

Szása és a MoszkvaTér fiatal orosz chefje. HOL Magazin 2016.

A MoszkvaTéR érdekessége, hogy minden helyben, kizárólag frissen készül: Sasha Kalinichenko, a fiatal orosz szakács lépéseit így bárki szemügyre veheti és végigkísérheti, hogy készül a választott fogás.

A menüválaszték az autentikus orosz street food & bisztró konyhát tükrözi: míg a téli hónapokban a két szignifikáns leves, a szoljanka és a borscs a frissen nyílt hely slágerfogása, a tavaszi-nyári időszakban tovább bővül majd a kínálat és megjelennek a különlegességnek számító füstölt, sózott halak. A MoszkvaTéR elengedhetetlen eleme a pelmenyi, ami most még húsos, később majd rákkal töltve is kínálják. Ugyanitt érdemes megemlíteni a blinit is, vagy más néven a kaviárral szervírozott orosz palacsintát, mint a hely ikonikus fogását. Az italszortimentet tekintve természetesen a menütáblán találjuk az orosz vodkát, a kvaszt és a pezsgőt is. A szamovár grúz tea lekvárral pedig mindenkit felmelegít még a télen.

Borscsleves. HOL Magazin 2016.  Russzkij Sztendert. HOL Magazin 2016.

A MoszkvaTér célja, hogy minőségi alapanyagokat felhasználva mindig frissen, egy közvetlenebb bisztróstílus keretében ezt követően már a belvárosban is a legnépszerűbb orosz fogásokat a hét minden napján az arra fogékony gasztromágnásoknak és kísérletező kedvű kulináris hedonistáknak.

 

MoszkvaTér

Belvárosi Piac, 1. emelet

1054 Budapest, Hold utca 13.

facebook.com/moszkvaterholdutca

Molnár Attila, a másik tulajdonos. HOL Magazin 2016.


Cikkajánló
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- A Golden Season menü új korszakot nyit az Arany Kaviár történetében
- Mádi Kúria, a kulcs Tokaj-Hegyalja varázsához
- Gyulán nyitja második franchise éttermét a Creppy
- Megnyitotta kapuit Miskolc legújabb és legfinomabb élményközpontja

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing