Örömzene a New York Művész Páholyban

Május 13-án 19 órától egy igazán különleges programmal várja az érdeklődőket a New York Művész Páholy. A Világ Legszebb Kávéházában először lép együtt színpadra hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, a Budapest Bár és Kőrösi Zoltán író, valamint Bombera Krisztina és Vajay Zsófia újságírók, akik a zenekarról nemrég jelentették meg elemző, bemutató kötetüket. Ezúttal tehát a zene, az irodalom, a személyes történetek és az alkotás-öröme kerül középpontba.

A Budapest Bár, napjaink egyik legnépszerűbb zenekara megmutatja, hogyan éleszthető fel a XXI. században a kávéházi cigányzene. Némi magyaros dallamvilág megbolondítva csipetnyi füstös kávéházi hangulattal, ízesítve Karádyval, Jávor Pállal, legújabban pedig Beatlessel, Európa Kiadóval, Doors-szal – mindez világszínvonalú cigányzenekar és élvonalbeli magyar énekesek előadásában. Korok, generációk és kultúrák találkozása a Budapest Bár – kiváló muzsikusokkal és fantasztikus egyéniségű előadókkal.

Bombera Krisztina és Vajay Zsófia újságírók Budapest Bár – Örömzene című kötetükben a kulisszák mögé vezetik az olvasót. Megismerjük a 16 tagú zenekar résztvevőit, akik a magyar könnyűzene kiemelkedő szereplői, de a Budapest Bár számukra egyaránt „szívügy”. Megismerhetjük baráti vagy munkakapcsolataikat, a számos fejezetben és alfejezetben ismerősökké, barátokká válnak.

Amennyire a Budapest Bár zeneiségéhez, létezéséhez szervesen hozzátartozik a tradíciók léte és értelmezése, annyira fontos ez Kőrösi Zoltán József Attila-díjas író köteteiben is. Kőrösi 1990-2007 között a Magyar Rádióban dolgozott, 1995-től a Rádió Irodalmi szerkesztőségének vezetője, 2002 júliusától 2007 áprilisáig a (a megszüntetésig) a Művészeti Főszerkesztőség főszerkesztője volt. Volt lapszerkesztő (Kritika) és könyvsorozat (JAK-füzetek) felelős, dramaturg és forgatókönyvíró, tanár és műsorkészítő. 1996-ban megnyerte az ÉS novellapályázatát. Novelláit olasz, héber, orosz, angol, hindi, német, horvát, spanyol, francia és koreai fordításokban jelentek meg.

Új könyve, a Magyarka az áprilisi Könyvfesztiválra jelent meg, de a tradíciók, a hagyományok szerepe minden kötetére fontos jellemző. Amennyire a Budapest Bár zeneileg tele van ötlettel, annyira Kőrösi szövegei is, és érdekes közös szál a legutóbbi kötet roma hegedűs szereplője.

Az esten a beszélgetés mellett a Budapest Bár exclusive koncertet ad a New York Művész Páholyban.

A New York Művész Páholy sokszínű programkínálatában minden hónapban a kortárs kulturális, művészeti élet legkiemelkedőbb alkotóit, szereplőit ültetjük le asztalainkhoz és beszélgetünk pályáról, ihletről, kiemelkedő vagy épp nehéz pillanatokról, barátságról. Látogatóinknak emellett igyekszünk elhozni vendégeink által az igazi élet-örömet, a felszabadult tánc vagy zene hangulatát, emellett a beszélgetés élvezetét. Izgalmas, hogy az alkotás mögött kik állnak, hogy egy-egy produkció hogyan épül fel. Hogy hogyan lehet a tradícióhoz ma, a XXI. században viszonyulni. Se irodalmi, se művészeti, se zenei építkezés nincs a hagyományok megismerése nélkül. Tehát: művészeti összefüggések, hagyományőrzés és újítás, emellett előítéletek és elfogadás – erről szól a májusi est.

A New York Művész Páholy május 13-án a szezon ötödik estjével várja a művészetet, kultúrát szerető látogatókat. A belépőjegy 1500 Ft-os áron a helyszínen váltható, ez egy kávé, pohár bor vagy pezsgő árát is tartalmazza.

A program megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet.

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a Libri Média, az események háziasszonya pedig Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser.

Eseményeinkről, programjainkról minden információt, érdekességet, adatot megtalálnak facebook oldalunkon: www.facebook.com/newyorkmuveszpaholy

 

fotó stylemagazin.hu


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing