Olyanok, mint bárki más, mégis különlegesek

2012.12.06. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Neve: Sabine című film vetítése az autizmus témájában

A decemberi Európa Pontban az alapvető emberi jogok kerültek fókuszba. Ennek kapcsán vetítjük december 6-án a Lumiére Filmklubban a Neve: Sabine című filmet, amely az autizmust hivatott bemutatni.

„Biztos és 100 százalék, hogy eljössz hozzám holnap reggel is?” – kérdezi számtalanszor egymás után az autista Sabine az őt filmező nővérét. A Neve: Sabine megkapó dokumentumfilm egy család személyes tragédiájáról és egy alig ismert, gyakran félrekezelt betegségről, az autizmusról.

Sandrine Bonnaire ismert, ünnepelt színésznő Franciaországban, kívülről sikeres életének egyik legnagyobb terhe azonban az, hogy egy évvel kisebb húga az autizmus egyre súlyosabb tüneteit produkálja. A saját maga által írt, rendezett és jó részben forgatott filmnek a legnagyobb részét a beteg Sabine jelenlegi mindennapjainak a bemutatása teszi ki. Ezen jelenetek között a nővér narrációjából és az elmúlt évtizedekben készült felvételekből ismerjük meg a nővérek előtörténetét.

A Lumiére Filmklub vendége Farkas Gyöngyi, gyógypedagógus, autizmussal élőkkel foglalkozó szakember.

Az est házigazdája Gyárfás Dorka, a Lumiére Filmklub kurátora Bujdosó Bori újságíró.

 


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing