Októberi programok az Európa Pontban

2016.10.06. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Izgalmas programokkal, világhírű előadókkal indul az ősz az EU Pontban. Októberben a közönség találkozhat Dr. Philip Zimbardoval, a Stanford Egyetem professzorával, a hónapban ezen kívül szó lesz a kreatív munkahelyekről, koncertezik a Deti Picasso, Egy csésze Európa sorozatunkban pedig Portugáliába repülünk. De a mozi és kiállítások szerelmesei is találnak kedvükre való programot: a hónap második felében Taxpower címmel nyílik kiállítás az Európa Pontban, október 18-án pedig a Lumière Filmklubban a Két nap egy éjszaka című filmet vetítjük. Részletekért tartson velünk:

De a mozi és kiállítások szerelmesei is találnak kedvükre való programot: a hónap második felében Taxpower címmel nyílik kiállítás az Európa Pontban, október 18-án pedig a Lumière Filmklubban a Két nap egy éjszaka című filmet vetítjük.

Október 12-én a Hősök Tere kezdeményezés meghívására érkezik az Európa Pontba a vílághírű szociálpszchiológus, Dr. Philip Zimbardo, a Stanford Egyetem professzora.  Az est során két témát járunk körül. Mi történik az emberekkel, ha gonosz környezetbe tesszük őket, és mi kell ahhoz, hogy képesek legyünk megtörni a közönyt és tenni másokért? Beszélgetésünk másik vezérfonala Zimbardo professzor Nincs kapcsolat - Hova lettek a férfiak? c. könyve. Milyen a ma felnövő nemzedék, hogyan formálja a társadalom a mai fiatalokat, és fordítva? Milyen hatások érik Európa fiataljait, és milyen hosszútávú következményekkel járhat mindez? A beszélgetést könyvdedikálás zárja. Az est moderátora: Al Ghaoui Hesna. (A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött).

Ahhoz, hogy az Európai Unió növekedni tudjon, új befektetőkre, új ötletekre, nagy szellemi teljesítményekre is szükség van. A kreatív ipar Európa és benne Magyarország egyik kitörési pontja lehet: az ötletekre, innovációra, kreativitásra épülő vállalkozások munkahelyeket teremtenek, befektetőket vonzanak, valamint olyan know-how-t építenek, amely egyedülálló a világon. Október 14-én ezekről a kérdésekről beszélgetünk meghívott vendégeinkkel, majd a Deti Picasso lép az Európa Pont színpadára.

Október 17-én nyílik a Taxpower című kiállítás, amely a társasági adóelkerülés következményeire világít rá, amely évente többmilliárd dollártól fosztja meg az államokat világszerte. A jelenség mindannyiunkat érint, de nem mindannyiunkat érint egyformán. Az Európai Bizottság becslései szerint az adócsalás és adóelkerülés miatt évente mintegy 50-70 milliárd euró körüli összeg kiesik a költségvetésből. A világ legszegényebbjei még nálunk is súlyosabb árat fizetnek.

Október 18-án a Lumière Filmklubban a Marion Cotillard főszereplésével készült Két nap, egy éjszaka című filmet vetítjük.

A hónap zárásaként Egy csésze Európa sorozatunkban Portugáliába repülünk, átbeszéljük az ország uniós létének különböző stációit, megemlítjük a világbirodalmi régmúltat is. Miközben sárga villamossal beutazzuk Lisszabon központját, más UNESCO világörökségi helyszínekre is ellátogatunk. És közben portugál finomságot kóstolunk. Az est díszvendége Őexcellencája Maria José Teixeira de Morais Pires, a Portugál Köztársaság Magyarországi Nagykövete. (A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az egycseszeeuropa@gmail.com e-mail címen lehet, 2015. október 13-tól.)

 


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing