Oktoberfest az Egykettőben

Szerencsésnek mondhatják magukat a budapesti sörimádók, mert idén nem kell egészen Münchenig utazniuk az Oktoberfestért, hiszen az Egykettő október 3-a és 12-e között megrendezi saját, autentikus, de ugyanakkor igazán a hazai közönségre hangolt fesztiválját. Házi finomságok, finom falatok és természetesen különleges sörök kerülnek terítékre.

A müncheni Oktoberfest (a németek a helyszín után „Wiesn”-nek is nevezik), a világ legnagyobb népünnepélye. 1810 óta évről évre több millió ember látogatja a Theresienwiesén megtartott eseményt. Erre az alkalomra a müncheni sörfőzdék Spaten-Franziskaner-Bräu, Augustiner, Paulaner, Hacker-Pschorr, Hofbräu és Löwenbräu különleges sört főznek (Wiesnbier), amely nagyobb alkoholtartalmú a szokásosnál. Ezekért a sörökért azonban Münchenbe kell utazni, ugyanis csak a helyszínen kaphatóak.

Sörfesztivál az Egykettőben. HOL Magazin 2013.

Magyarországon a Fóti Kézműves Sörfőzde készít ilyen típusú szezonális sört, stílszerűen Oktoberfest Märzenbier néven. Ezt is megkóstolhatják azok, akik az Egykettő Oktoberfest programjára látogatnak október 3-a és 12-e között. Különlegesség, hogy az Oktoberfest hagyományaihoz híven, az Egykettő is beszerezte a literes korsókat, úgyhogy a sörimádók valóban nem kell visszafogják magukat. A finom nedű mellé bajor káposzta, 2 személyes csülöktál, házi kolbász, sült oldalas és hot dog dukál, melyeket házi finomságok tesznek teljessé.

Részletek: www.egyketto.eu/oktoberfest


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing