Odaítélték az idei Gundel Művészeti Díjakat

A pályájuk elején álló színművészek, filmrendezők, balett- és néptáncosok, zenészek és énekesek közül már kiválasztották az idei Gundel-díjasokat - közölte az MTI-vel Korcsmáros Nóra, a Gundel-díj alapítvány titkára.

A Gundel Művészeti Díjat tavaly alakították át: az elismerést az életműdíj kivételével csak pályakezdés előtt állóknak ítélik oda.

A művészeti felsőoktatási intézmények vizsgaelőadásai és meghallgatásai alapján idén már több kategóriában döntöttek a Gundel-díjakról.

A színművészeti kategóriában Spiegl Annát és Nagyhegyesi Zoltánt, a filmrendezőiben Lőrincz Nándort találták Gundel-díjra érdemesnek. A klasszikus balett kategóriában Földi Leát és Rónai Andrást, a néptáncosok közül Szabó Kincsőt és Farkas Mátét választották. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói közül Bán Máté fuvolaművész és Balgova Gabriella operaszakos hallgató kapja az elismerést.

A képzőművészeti és a "Sztár-lett" kategória elismeréseiről, valamint az életműdíjról később döntenek. A díjakat szeptember 17-én adják át a Gundel-étteremben - tette hozzá Korcsmáros Nóra.

A Gundel Művészeti Díj célja, hogy a művészeti felsőoktatási intézmények jelöltjei és a közülük kikerülő díjazottak is minél több lehetőséget kapjanak karrierjük elindulásához.

 

MTI 2012. június 20., szerda 19:54


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing