Öböl Ház Rendezvényközpont

Augusztus egyik verőfényes napján Semsei Rudolffal, a Budapest Party Service ügyvezető igazgatójával a XI. kerületi Öböl partján sétálva beszélgettünk a beruházásról, a miértekről, a tervekről.

Amire első sorban kíváncsi voltam, mi volt annak az oka, hogy a BPS kitelepedett ide. Rudi csak annyit mondott: „Nézz körbe! Nincs egy zavaró tényező sem. Teljesen körbevesz minket a természet. Egyik oldalon az Öböl a másikon pedig a Duna hömpölyög. A városban nem találsz még egy ilyen parkot, ahol még a növényzet is egyedülálló: mintha egy arborétumban járnánk. Még a fűnek - melyre persze lépni szabad!- a színét is a Pantone színskála alapján állították be. A környéken nincsenek lakóházak, így itt egy hajnalig tartó bulival sem tudsz senkit megzavarni. Hatalmas őrzött parkolóval rendelkezik és igazán könnyen megközelíthető.”

Öböl Ház Rendezvényközpont. HOL Magazin 2011.

A terület tulajdonosa, az Öböl XI. kft megbízásából a Budapest Party Service lett az Öbölben szervezett rendezvények kizárólagos lebonyolítója. 2010 tavaszán megnyitották étteremláncuk újabb elemét, a VakVarjú Beach-et is. Bár a bisztró egy hangulatos, beülős hely, ami igen gyorsan vált népszerűvé és keresetté – de nem igazán fér el benne egy nagyobb rendezvény.

VakVarjú Beach. Étterem és szórakozóhely a Kopaszi-gát mellett. HOL Magazin 2011.

„Hamar felismertük a kínálkozó lehetőségeket. Mivel a potenciális megrendelők folyamatosan kerestek itt kint helyszínt nagy létszámú programok lebonyolítására, rá kellett jönnünk, hogy az Öböl vonzza az embereket! Tehát megjelent az igény egy olyan központ kialakítására, ahol elfér minden típusú esemény. Õsszel meg is született az elhatározás, hogy a BPS hasznosítani fogja a terület legnagyobb kapacitású épületét. A cég megalakulása óta, az eltelt évek szorgos munkájának köszönhetően anyagi akadálya sem volt annak, hogy idén nyár elején, saját erőből elindítsuk a beruházást.”

A fejlesztés során mindent megtettek annak érdekében, hogy egy igényes központot hozzanak létre egy csodás terület közepén. A belső tér hangulatát a mai kor ízlésének megfelelően alakították ki, és nagy figyelmet szenteltek a praktikus megoldásoknak, így professzionális környezetben fogadhatják a rendezvényeket.

Öböl Ház Rendezvényközpont. HOL Magazin 2011.

Mobil válaszfalakat húztak fel, kulturált, igényes kiszolgáló helyiségeket alakítottak ki. Hőszigetelték az egész belső teret és megoldották a terem fűtését és hűtését is.

Az eddigi visszajelzések alapján, Rudi büszkén újságolta: „Tényleg hatalmas az igény az itteni rendezvényhelyszínekre! Bár a „hivatalos” megnyitó csak őszre várható, de a nyár folyamán már több rendezvényt is megtartottunk itt, és őszig több foglalásunk is van már. Csak, hogy néhány példát említsek, ezt a helyszínt választotta a Vodafone Zrt., itt került lebonyolításra a Sárkány Fest és a Triatlon VB is.”

 

Budapest Party Service az Öböl Házban. HOL Magazin 2011.

 

Sétánk közben visszaérkeztünk az épülethez. Eljött az idő, hogy végre a saját szememmel is megcsodálhassam az Öböl Házat. A tetőteraszon kezdtük a bejárást. Lenyűgöző adottságok, pazar panoráma, számtalan kínálkozó lehetőség! Egy 500 nm-es, fedett terület, ahol akár 400 vendég is elfér. Tetszett, hogy két lépcsőn is fel lehet jutni, kívülről is, és belülről is. Csodás kilátás nyílik az öbölre, egy esküvői szertartást, vagy egy nyáresti előadást igazán el tudok képzelni ide.

A hatalmas üvegfalakkal körbevett nagyterembe belépve, érdekes ez a „bent is kint vagy” érzés. A maga 420 nm-es belméretével, rendezvénytípustól függően akár 300 meghívott is kényelmesen leültethető. De itt még nem ér véget a meglepetések tárháza. Ne gondoljuk azt, hogy egy kisebb létszámú workshop vagy esküvő elveszne ekkora térben! A már említett beépített válaszfalak segítségével a belső rész felosztható, így akár egy helyiségen belül megoldható a konferencia és az étkezés is. Az üvegajtóknak köszönhetően hozzányithatjuk a nagy alsó teraszt és a parkot is - a rendezvény valamennyi programeleme egymás mellett megvalósítható. A berendezési variációk gazdag tárháza várja a vendégeket, lehet miből válogatni.

 

Öböl Ház Rendezvényközpont. HOL Magazin 2011.

 

A helyszínt körbejárva, további részletek iránt érdeklődtem a BPS és csatolt részei kapcsán. A Vakvarjú Beach teraszán egy zöldalmás limonádé mellett Rudit terveiről faggattam tovább.

„ A legfontosabb jelen pillanatban, hogy az emberek megismerjék Budapest új rendezvényközpontját, az Öböl Házat és sikerüljön megtölteni rendezvénnyel. Ezek után pedig megrendelőink véleményére bízzuk magunkat és folytatjuk a fejlesztéseket. A terület még sok lehetőséget hordoz magában rugalmasságának és adottságainak köszönhetően, így a jövőben ezeket szeretnénk a felmerülő igényekhez igazítva kiaknázni. Mivel saját kikötővel rendelkezünk, jelenleg is folynak a tárgyalások a BKV-val, hogy hozzanak létre nálunk is egy állomást. Ha ez megvalósul, vízi városnézéssel is bővíthetjük a rendezvények programjait.”

Találkozónk Rudival kissé hosszúra nyúlt, de ezt csak az óránkra pillantva vettük észre. Szinte megállt az idő idekint sétálva. Az Öböl Ház a parkkal kiegészülve egy teljesen új dimenzióba repíti az embert. Szívből ajánlani tudom azoknak, akik nem csak túl szeretnének lenni egy rendezvényen, hanem kellemes, nyugodt környezetet kívánnak teremteni, hogy vendégeik a nap minden egyes percét élvezhessék.

 

(c) Fraknói Gabi, Specia Kommunikációs Ügynökség


Cikkajánló
- Krúzolj a Krúzerből indulva
- Új extrém szórakoztatóközpont várja a sport szerelmeseit Budapesten
- Elkészül a Párisi Udvar Hotel Budapest az év végére
- Megújul a bajnai Sándor-Metternich-kastély
- Átadták a felújított margitszigeti Casinót

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing