Nyugat Bár - Lator László rendhagyó irodalmi estje

Megnyit a Nyugat Bár! A New York Kávéházhoz tartozó létesítményt Lator László költő irodalmi estjével avatjuk fel. A bárt (korábban Cigar Bar), amely a körút felöli karzaton található, a „Nyugatosok”előtti tisztelgésként nevezték át az üzemeltetők. A hely szelleme tálcán kínálta az elnevezést, hiszen a századelőn éppen itt szerkesztették Osváték a Nyugatot. A bár kisebb, intimebb tere kiválóan alkalmas egy kora esti irodalmi beszélgetésre, mint a kávéház nagy szalonjai. Természetesen a költő, műfordító professzor, Lator László előtt is, irodalmi munkássága elismeréseként, saját művészasztallal tiszteleg a kávéház.

Amennyiben kíváncsiak Lator László irodalmi estjére, úgy május 30-án, szerdán, 18 órakor látogassanak el a New York kávéházba!

A New York kávéház művészeti estjei közül eddig már részesei lehettünk az Irodalmi Páholy rendezvénynek, ahol egy élő írólegendával, hazánk egyetlen Baumgarten-díjas írójával, Juhász Ferenccel találkozhatott a közönség. Feri bácsi mesélt az életéről, írói munkásságáról és anekdotázott a régi New Yorkról is. Elérzékenyült, hogy elsőként kapott irodalmi művészasztalt élő íróként a kávéházban, így csatlakozva olyan nagy elődjeihez, mint pl. Kosztolányi Dezső. Szintén elsőként lett tagja a New York Irodalmi Páholy exkluzív társaságának is.

Pár héttel később, egy meleg tavaszi vasárnap, könnyed felüdülésként rendeztük meg a New York Színész Páholy első eseményét. A házigazda, Csomós Éva beszélgető partnere Bodrogi Gyula volt. A nemzet színész társaságában repült az idő. Észrevétlenül múlt el másfél óra, pedig szívesen hallgattuk volna még a történeteket.

Az eddigi eseményeket mind a Világ Legszebb Kávéházának csodás szalonjaiban (Fehér és Vörös Szalonok, valamint a Mélyvízben) rendeztük meg, ezúttal a New York Kávéház újabb szegletét ajánljuk fel az igényes kultúra rajongóinak!


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing