Nyitány a Duna Palotában

2013. február 1-én, 19 órakor elindul a Duna Szimfonikus Zenekar tavaszi hangversenysorozata
Az 1960-ban alapított Duna Szimfonikus Zenekar repertoárja a barokk zenétől a XX. századi és a kortárs kompozíciókig felöleli az európai zenetörténet valamennyi stíluskorszakát. A tavaszi műsoron Wagner, Strauss, Csajkovszkij, Hummel, Dvořak, Mendelssohn, Szervánszky, Beethoven, Tommy Víg, Brahms, Haydn, Bach, Mozart, Lajtha, Schumann művei, értő tolmácsolásban.

Közreműködik: Bazsinka Zsuzsa (ének), Tarkövi Gábor (trombita), Győri Noémi (fuvola), Tommy Víg (vibrafon), Ella Dániel (oboa) és Zsoldos Bálint (zongora)

Vezényel: Medveczky Ádám, Deák András, Madaras Gergely, Vashegyi György, Ménesi Gergely

Művészeti vezető: Szklenár Ferenc

 

Február 1. 19.00 óra: „Csak komolyan”

Wagner születésének 200. évfordulója alkalmából, a február 1-i koncerten, A bolygó hollandi nyitánnyal tisztelgünk a német zeneszerző, karmester emléke előtt. „Háromszor is részünk volt a leghevesebb viharban. Egy ízben a kapitány kénytelen volt egy norvég kikötőbe befutni. A norvég szorosokban tett út mélyen megragadta képzeletemet. A bolygó hollandi mondája, amelyet a matrózok szájából hallottam, határozott, sajátos alakot öltött bennem, aminőt csak az átélt kalandok adhattak neki”. Wagner emlékezése a Rigából Londonon át Párizsig tartó, menekülésszerű útról tudósít. A háborgó tenger emléke az opera nyitányában is felidéződik a címszereplő tragikus sorsára utalva, miközben a szerző drámai módon ütközteti az opera legfontosabb dallamokat.

Hallható lesz még Strauss Négy utolsó ének műve és Csajkovszkij 3. D-dúr szimfóniája.

Közreműködik: Bazsinka Zsuzsa, a Magyar Állami Operaház magánénekese

Vezényel: Medveczky Ádám, Kossuth-díjas karmester

 

A Duna Szimfonikus Zenekar elkötelezett a fiatalok zenei nevelésében, az igényes kultúra közvetítésében, ezért vasárnapon délelőttönként, 10:30-kor, Szimfonikus családi matiné hangversenysorozatot szervezünk.

Vezényel: Deák András

Műsorvezető: Zelinka Tamás

Művészeti vezető: Szklenár Ferenc

 

Február 10-én, „Muzsikáló városok” címmel London, Moszkva, Szentpétervár, Nápoly, Róma, Párizs, Velence csodálatos tájait járjuk be Purcell, Mascagni, Muszorgszkij, Csajkovszkij, Bizet, Rossini és Vivaldi zenéivel.

Az alkalmankénti jegy ára: 2.700,- Ft; matiné: 1.100 Ft.

Jegyek kaphatók a www.jegymester.hu, a www.jegy.hu és a www.tutijegy.hu weboldalon, valamint a Duna Palota portáján.


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing