Nyárra elkészül Debrecen új turisztikai brandje

2015.03.10. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

A nyári szezonra elkészül Debrecen új turisztikai brandje - közölte a város alpolgármestere kedden Debrecenben, a hétvégén 25. alkalommal megrendezendő utazási szakvásár sajtótájékoztatóján.

Széles Diána tájékoztatása szerint a hajdú-bihari megyeszékhely új turisztikai imázsát a hagyományok megőrzése mellett a fiatalos ajánlatok jellemzik majd, termékként kínálva a helyi sajátosságokat. Mindezt egy kézikönyvben rögzítik, amelyet a turisztikai ipar minden szereplőjéhez eljuttatnak.

Az alpolgármester kiemelte: a Debrecen és Bécs közötti közvetlen vasúti járatokra alapozva a város májusban Bécsben mutatkozik be, ahol a konkrét programkínálat mellett bemutatják a debreceni páros kolbászt és a város borát is.

Széles Diána elmondta azt is, hogy Debrecen iránt évről évre növekszik az érdeklődés: a múlt évben több mint 134 ezer turista kereste fel a várost, 20 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

A turisztikai adóbevétel ugyanebben az időszakban 13 millió forinttal, 80 millióra nőtt - tette hozzá.

Miklósvölgyi Péter, az Utazás és szabadidő vásárt rendező Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője beszámolt arról, hogy a március 13. és 15. között a debreceni Kölcsey Központban megrendezendő kiállításon - amelyet immár harmadik éve ingyenesen látogathatnak az érdeklődők - csaknem 150 kiállító várja majd az érdeklődőket.

Elmondta: évek óta hagyomány, hogy egyes régiók, országok díszvendégként mutatják be értékeiket. Az idén a belföldi turizmust az egyik legnépszerűbb úti cél, a Balaton képviseli, a külföldi díszvendég pedig Bulgária lesz - fűzte hozzá.

 

 

MTI 2015. március 10., kedd 16:40


Cikkajánló
- Tojásból lesz a csoda!
- A fogyasztók szavaztak: ilyen lett Az Ország Salátája
- Zöldséges sült hal lett a tökéletes családi vacsora
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- Egy hét múlva rajtol a magyar Bocuse d'Or-csapat Tallinnban

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing