November a Dél-Dunántúlon

Márton Napi Pálinkafesztivál, Márton napi vígasság, Holdfény túra a Rezi várhoz, Márton Napi libavacsora, XII. Garda Fesztivál, IV. Vonyarcvashegyi Süteménysütő Verseny, Katalin Napi Disznóvágás, Városnap és Jótékonysági vásár, 100 Hungarikum Bormustra, 47. Mecsek Rallye...

2013. November

Balaton

 

Márton Napi Pálinkafesztivál

2013. november 8. – 2013. november 10.

Siófok

www.siofokportal.com

A szürke novemberi napokba egy kis melegséget visz, a magyarok kedvenc italának, a pálinkának és a hagyományos libaétkeknek a bemutatása. A fedett rendezvénysátorban hagyományőrző és szórakoztató műsorok váltják egymást, a Fő téren pedig, kirakodó vásár kavalkádjában sétálhatnak a látogatók.

 

Márton napi vígasság      

2013. november 9.

Alsóörs

www.alsoors.hu

Márton napját és az újbor ünnepét kézműves foglalkozással, bormustrával, kulturális műsorral és libavacsorával tesszük emlékezetessé.

 

Holdfény túra a Rezi várhoz

2013. november 15.

Rezi

www.bfnp.hu

A telehold fényénél, vadregényes erdőkön keresztül túrázunk a Rezi várhoz, ahol megsüthetjük az útravalóul elcsomagolt szalonnát és a vacsora elfogyasztása közben gyönyörködhetünk a várból elénk táruló panorámában. A túra hossza 8,5 km, szintkülönbség kb. 160 m Szükséges felszerelés: Időjárásnak megfelelő ruházat és lábbeli, enni-innivaló. Időpont: 2013. november 15. 20 óra Felnőtteknek: 850 Ft/fő, gyerekeknek:400 Ft/fő

 

Márton Napi libavacsora

2013. november 16.

Badacsonytördemic      

www.badacsonytordemic.hu

Hagyományaink ápolásához hozzátartozik, hogy összegyűljünk Márton Nap környékén bemutatni az újbort és elfogyasztani az ízletes kemencében sült libacombot, megelőlegezve ez által a következő év gazdagságát. Az este folyamán hangulatos műsor és zene mellett jólesik beszélgetni a baráti társaságoknak, akik nem csak a községből érkeznek e jeles rendezvényre.

 

XII. Garda Fesztivál

2013. november 16. - 2013. november 17.

Tihany

www.tihany.hu

Tihany egyik nevezetessége a garda, a látott hal, még a település címerére is rákerült.

Szerencsére még élnek a régi halászok közül, akik tudják, hogyan halászták ezt a különleges halat. Az ő elmondásuk alapján elevenítettük fel ezt a régi szokást. A vendégek hajókról követik a halászatot. Amikor kifogják a gardákat, utána a perjel úr megáldja a halat az Apátságban, majd tavalyi szőlővenyigére húzzák a beirdalt, bepaprikázott halakat, körbe a földbe szúrják, és parázson megsütik.

Ezt a régi hagyományt egészítettük ki halászléfőző versennyel, halászati bemutatóval, halas játszóházzal, szórakoztató programokkal, táncházzal. Borbemutató, gasztronómiai előadás, felvonulás, játék, vetélkedés teszi még izgalmasabbá ezt a két napot. 

Ezzel a programunkkal szeretnénk meghosszabbítani a szezont. Az elmúlt évek bizonyítják, hogy elképzelésünk jó volt.

 

IV. Vonyarcvashegyi Süteménysütő Verseny

2013. november 22.

Vonyarcvashegy             

www.vonyarcvashegy.hu

A rendezvény célja a különböző házi sütemények bemutatása, megismertetése, a nagymamák féltve őrzött receptjeinek megmentése, és a régi, valamint disznóvágással kapcsolatos sütemények megkóstolása.

 

Katalin Napi Disznóvágás

2013. november 23.

Vonyarcvashegy             

www.vonyarcvashegy.hu

A hagyományok ápolásával, s természetesen finom falatokkal elevenítjük fel a régi falusi disznóvágásokat. A napot házi pálinkával kezdjük, majd a disznó tisztítása, pörzsölése és feldolgozása kerül sorra, melyen tetszés szerint bárki részt vehet. Reggelire hagymán pirított friss vért, resztelt májat, savanyúsággal és kenyérrel tálalunk fel. Délután folyamán felköszöntjük Katalinokat. Vendégeink a disznósajt, májas-véres hurka, házi kolbász és házi tepertő készítésének rejtelmeit leshetik el, közben harmonikaszó gondoskodik a megfelelő hangulatról.

 

Városnap és Jótékonysági vásár          

2013. november 29.

Siófok  

www.kulturkozpont-siofok.hu

Siófok megszépült Fő terén ünnepeljük Siófok várossá válásának 45. évfordulóját. Egész nap Jótékonysági vásár várja a látogatókat, ahol helyi egyesületek, szervezetek kínálják érdekes portékájukat, hogy az így összegyűjtött adományokat jótékony célra fordíthassák. Este az elsötétített téren látványos produkció után kerül felkapcsolásra a város varázslatos karácsonyi díszkivilágítása, amely idén új elemekkel is gazdagodik. Minden látogató vendégünk egy jó forralt borra vagy finom teára!

 

 

 

100 Hungarikum Bormustra    

2013. november 30.

Keszthely          

www.balatonszinhaz.hu

A 100 Hungarikum Bormustrán a szervezők őshonos magyar, szőlőfajták és magyar nemesítésű szőlők boraiból válogatnak és kínálnak a borkedvelő közönségnek. A rendezvényen megközelítőleg száz tétel kóstolható, melyek jó része igazi különlegesség, gyakran kereskedelmi forgalomban nem elérhető bor. A szakmai előadások témái is a jellegzetesen magyar szőlőfajták termesztéséhez és feldolgozásához kapcsolódnak. A bormustrát az esti bordal koncert teszi teljessé. A rendezvénnyel a szervezők hazánk egyik legsikeresebb és legismertebb szőlőnemesítője Dr. Bakonyi Károly emléke előtt kívánnak tisztelegni.

 

Dél-Dunántúl

47. Mecsek Rallye

2013. november 8-9.

Pécs-Mecsek, Orfű

www.mecsekrallye.hu 

A november 8-9-ei Mecsek-rali a hazai ORB-sorozat záróakkordja lesz, a már megszokott gyorsaságikkal, Széchenyi téri rajt-céllal, és számos, még formálódó kiegészítő közönségcsalogató programmal. Amelynek a rangját ezúttal is emeli, hogy keretein belül az FIA Historic rali Eb mezőnye is Pécsre látogat.

 

Márton-napi Borünnep

2013. november 8-11.

Szekszárd

www.szekszard.hu 

A szekszárdi pincék és borházak gazdag programajánlatokkal várják a borkedvelő látogatókat. A város katolikus templomában történik az ünnepélyes termény- és boráldás.

 

II. Sütőtök Fesztivál

2013. november 9-10.

Pécs, Zsolnay Kulturális Negyed

www.zsn.hu

A Pécsi Sütőtök Fesztivál a Vendel naptól Márton-napjáig tartó környékbeli hagyományokat eleveníti fel egy napon, mindeközben színes programokkal mutatja be a térség termelőit és kézműveseit.

 

Szennai Hurkafesztivál

2013. november 30.

Szenna

www.szenna.hu

A disznóölés hagyományos időszakának kezdetén Szennában rendszeresen megrendezésre kerül a hurka töltő, hurka kötöző mesterek és nyársdugóvers mondó poéták versenye. A rendezvényen hagyományos és különleges, frissen sült és hidegen fogyasztandó hurkaféleségekkel is találkozhat a látogató. A finom falatok mellé a forralt bor, hagyományőrző együttesek műsorai és vidám hangulat dukál.

Észak-Alföld

Debreceni Irodalmi Napok

november 6-8.

Debrecen, Kölcsey Központ

www.fonixinfo.hu, www.debrecen.hu

Nagy múltú rendezvény, amely a magyar irodalmi közélet egyik legjelentősebb szakmai eseménye. A program magját képező tudományos tanácskozás köré a város értelmiségét, irodalomkedvelő közönségét, tanuló ifjúságát megcélzó, az ide látogató írókat és a társművészetek képviselőit is bevonó programok kerülnek.

 

 

III. Márton-napi Libalakoma

november 08-10.

Hajdúszoboszló, Szent István park

www.hajduszoboszlo.com

November második hétvégéjén, Márton nap alkalmából következik a 2013-as év záró gasztronómiai rendezvénye, ahol a libából készített ételek mellé neves magyar pincészetek újborkínálatát is megízlelhetik a látogatók!

 

 

Márton Napi Libalakoma Egri Borcsillagokkal

november 8-10.

Debrecen, Kossuth tér

www.barabasetterem.hu

a Márton Napi Népi Hagyományoké a Kossuth tér, itt kínálják a hagyományőrző libaételeket (sült libacomb, libatoros), melyek mellett az Egri Borászatok finom nedűit kóstolhatják meg az érdeklődők.

 

Márton-napi vigasságok

november 9.

Nyíregyháza- Sóstógyógyfürdő, Sóstói Múzeumfalu

http://www.muzeumfalu.hu

E nap régen az új bor és a libákból készült ételek kóstolásával telt. A magyarországi szabadtéri múzeumok közös programja keretében nálunk is számos libás ételt kóstolhatnak. Ezen felül megízlelhetik különféle borvidékek jeles borfajtáit, elleshetik a bodnárok mesterfogásait, kézműves portékákat vehetnek a népművészeti vásáron, játékokon és vetélkedőkön tehetik próbára ügyességüket.

 

Márton-napi Libator

November 9.

Hajdúböszörményi Tájházak

www.hajduboszormenyi-tajhazak.eu

Hangos libagágogással, finom ételekkel és megannyi gyermekprogrammal várja a családokat a Hajdúböszörményi Tájházak november 9-én. A Márton Napi Libator rendezvény az őszutóhoz kapcsolódó hagyományokat idézi fel.

 

VII. Itt-honi Népzenei és Néptánc Találkozó, Szolnok

november 22.

Szolnok, Aba-Novák Kulturális Központ

www.ankk.hu

Az első népzenei találkozót 2007-ben rendezte meg az Aba-Novák Kulturális Központ.

Két évvel később már nemcsak népzenei-, hanem néptánc-találkozót is sikerült megvalósítani a rendezvény keretein belül.

Azóta az összes szolnoki népzenével és néptánccal foglalkozó csoport egy este, egy színpadon mutatkozhat be és találkozhat egymással. 

 

 

Hajdúböszörményi Országos Ifjúsági Mazsorett Fesztivál

November 23-24.

Hajdúböszörmény, Bocskai István Általános Iskola Sportcsarnoka, Iskola u.

A nagyszabású eseményen számos neves és kezdő művészeti csoport is fellép. Hajdúböszörmény mazsorettjei mellett képviseltetik magukat a környező települések együttesei is. A fesztivál záró gáláján az összes mazsorett felszabadultan táncol, miközben a zsűri értékeli a produkciókat.

 

Csokiparádé

november 23-24.

Debrecen, VOKE Egyetértés Művelődési Központja

www.vmuvhaz.hu

Csoki kicsiknek és nagyoknak. Tavaly játszóház, ugrálóvár, csoki készítés, papírtechnikák, karácsonyfadíszek készítése, vásár, kakaóbár, csoki szökőkút, egyéb programok várták a közönséget..

 részletek később

Észak-Magyarország

Márton napi mulatság

Egerszalók

2013. november 9.

www.egerszalok.hu

Márton napi bandázás, újborkóstoltatás libatepertővel, libazsíros kenyérrel Egerszalók pincéiben. Népzenei koncert és táncház, töklámpás készítés, gyertyamártás, népi játékok, libasütés kemencében a Barlanglakásoknál.

 

Újbor ünnepe Szent Márton Napján

Noszvaj

2013. november 10.

www.noszvaj.hu

Bár az időjárás Mártonkor már hűvösre fordul, Noszvajon forró kemencékkel, vendégszeretettel várják a Márton-napra kíváncsi vendégeket. A Gazdaház kemencéjében ezen a napon sütik a lúdnyakat vagy más néven krumplinyakat, amelyet jó szokás szerint sült kolbásszal, hagymával kínálnak. Itt próbálhatják ki a vendégek is a hagyományos tésztacsinálást is: lúdgége tésztát készíthetnek az asszonyokkal. A helyi szakácsok ludaskását, sült libát ill. más finom libás ételeket főznek az éhes vendégeknek, sőt este Márton-napi borvacsorán vehetnek részt. A borospincékben kiforr az újbor, lehet kóstolni, a faluban neves pincészet található, a Thummerer, valamint 4 pincesor. Az evés-ivást kézműveskedés, táncház színesíti. Érdemes pár őszi napot tervezni Noszvajra, hiszen a falu látnivalói: De la Motte kastély, Pocem-barlanglakások, a helyi kovács, Palóc Meseút; a közeli gyógyfürdők és a mindig gyönyörű Bükk sok élményt tartogat..

 

Borkorcsolya napok

Egerszalók

2013. november 22-24.

www.gyogyvizekvolgye.hu

A Gyógyvizek Völgye nem csak a vizeiről, fürdőiről vagy sódombjáról híres, finom borai messze földön is megmérettettek. A Borkorcsolya napok alkalmat ad az ideérkezőknek a három település Egerszalók, Demjén és Egerszólát legjobb borainak és ételeinek a megismerésére. A borkorcsolyák olyan ételspecialitások, melyek jól kiegészítik a helyi borászok kínálatát. Főzzenek együtt mesterszakácsainkkal, kóstoljanak kiváló borokat neves borászainkkal a Gyógyvizek Völgyében!

 

Palócgála - Regionális Nemzetközi Népzenei Gála

Eger

2013. november 22-24.

www.ekmk.hu

Palóc népdaléneklési verseny, országos és térségi minősítések, néprajzi filmek vetítése, népművészeti kiállítás, szakmai előadások, palócbál.

Közép-Dunántúl

Országos Mikulás Fesztivál

2013.11.01-12.31.

Nagykarácsony

www.mikulasfalva.com

A nagykarácsonyi Mikulásház 1995-ben nyitotta meg kapuit, s attól kezdve töretlen népszerűségnek örvend. A Mikulás Fesztivál ideje alatt a dolgozó szobájában várja látogatóit, kicsiket és nagyokat egyaránt a Magyar Mikulás. A Mikulásház udvarában parkol a „Csillagjáró Szán” melyre mindenki felülhet, és a képzelet szárnyán az ajándékosztó éjszakán érezheti magát, bejárva az egész Földkerekséget.

 

Mikulásház története:

A nagykarácsonyi Mikulásház 1995-ben nyitotta meg kapuit, s attól kezdve töretlen népszerűségnek örvend. A Magyar Posta „Tervezz karácsonyi bélyeget” címmel pályázatot hirdetett 1994-ben. A nyertesek jutalma többek között egy nagykarácsonyi táborozás volt a következő esztendőben. A tábor során vetődött fel az ötlet, hogy lakjon a magyar Mikulás Nagykarácsonyban. Ugyanabban az évben a gondolat valóra vált. A nagykarácsonyi önkormányzat és a Magyar Mikulás Alapítvány szervezésében, egy bérelt intézményben megnyitotta kapuit a Mikulásház. Már az első évben több ezer látogatót vonzott a Ház. Ebben az évben lett a község a Mikulás-levelezés központja. A címzés nagyon egyszerű: Mikulás, 2425 Nagykarácsony.

Többszöri költözés után, 1997-ben kapott állandó helyet a Mikulás. A Ház és udvara folyamatosan fejlődött. Ma már Játékszobában szórakozhatnak a gyerekek a Mikulással való találkozás előtt. Az udvaron megtalálható a Csillagjáró Szán, míg a szánhúzó szarvasok a kertben tekinthetők meg. Emellett Ajándékládika-Fal és a Jóság Kútja nyújt szórakozást a látogatók számára. A Mikulásfalva Nonprofit Kft., illetve elődje a Kht. üzemelteti a házat és a Mikulás Fesztivált 2003 óta. A társaság célja a Szent Miklós legendán alapuló, egész évben nyitva tartó Mesefalu létrehozása és üzemeltetése.

 

 

Szent Márton-napi Újbor Ünnepe

2013.11.09-11.

8500 Pápa, Fő tér 1. 
http://bornapok.papa.hu

Szent Márton Napi Újbor Ünnepe Pápán. Kulturális programok, koncertek, gasztronómiai különlegességek várják az Eszterházy Kastély udvarán. 

Öt borászat borai, pálinka, libacomb, libatöpörtyű, ludaskása, Esterházy-libaragu, sajt, rostos üdítők és egyéb finomságok várják Önöket

 

XIII. Tatai Vadlúd Sokadalom

2013.11.29-30.

Tata

www.vadludsokadalom.hu

A vadludak tiszteletére Tatán minden év novemberében fesztivált is rendeznek a megyei

természetvédők. Az idén már 13. alkalommal megrendezésre kerülő Tatai Vadlúd Sokadalom 2013.

november 29-30-án várja az érdeklődőket a tatai Öreg-tó partján.

 

Tata neve jól ismert a magyarországi és a külföldi madármegfigyelők mind népesebb táborában. Az Öreg-tó, ez az alig 2 km2 felületű, mesterséges tó, az őszi-téli időszakban olyan fantasztikus látványosságot kínál a természetkedvelőknek, mely méltán teszi világszerte híressé a tavat. Ez a látványosság pedig nem más, mint a vizimadarak, kiemelten a vadludak őszi-téli vonulása. 
A távoli északi költőterületeikről a Kárpát-medencébe érkező vadludak évszázadokkal ezelőtt itt, a tatai Öreg-tavon alakították ki egyik legrangosabb - 1989 óta nemzetközi egyezménnyel is védett - pihenőhelyüket. Tízezrével érkeznek minden év novemberében, hogy a hideg téli hónapokat itt töltsék, aztán februárban-márciusban visszindulnak skandináviai, szibériai költőhelyeik felé. Amitől e látványosság Európa-szerte egyedülálló, az az, hogy az Öreg-tó az egyetlen olyan madárpihenőhely, amelyet egy város szinte teljesen körülvesz. Nem is akármilyen város! Tata, a "Vizek városa", Magyarország legjelentősebb vizi várával, a barokk építészet megannyi műemlékével és persze a modern kor épületeivel olyan keretet nyújt a madármegfigyeléshez, amelyet látni kell!

Sok természetkedvelő hosszú utat tesz meg azért, hogy ilyen látványban legyen része. A természet és kultúra e szerencsés találkozása az, amely Tatát egyedülállóvá és varázslatossá teszi.

A Tatai Vadlúd Sokadalom egész napos rendezvénysorozatával elsősorban a távoli északi tundrák üzenetét magukkal hozó vadludakat köszöntjük. 
Nem hangos fesztivál ez, nem egymást érő koncertek és kirakodóvásárok kavalkádja, mégis ünnep, igazi fesztivál ez a maga módján. Olyan fesztivál, amelyen a látványosságról és a hangulatról a sokezernyi vadlúd gondoskodik, a vendégek pedig mi, emberek vagyunk

 

 

Illatos Advent

2013.11.30-12.23.

 Veszprém, Vár

http://www.veszpreminfo.hu

Veszprém családbarát önkormányzata az Illatos advent családi programsorozatával már több mint fél évtizede hívja és várja karácsonyi készülődésre, ráhangolódásra a helybelieket és az idelátogatókat. A kísérőprogramok során állatsimogatóval, forralt borral és frissen sült kürtöskaláccsal várnak a szervezők kicsiket és nagyokat az Veszprémi Várba, ahol a legkisebbek még Joulupukkival, a finn Mikulással is találkozhatnak.

Nyugat-Dunántúl

Advent Győrben (kiemelt rendezvény)

November 29 – December 31.

Széchenyi tér

 

November végén ünnepi fénybe burkolózik a város. Ebben az évben is az Advent időszaka felejthetetlen hangulatot, színes programokat tartogat az ünnepre készülődőknek. A belváros díszfénybe öltözik, a forralt bor és a sült gesztenye varázslatos illata lengi be az utcákat. A Téli Fesztivál a felnőtteknek és a gyerekeknek is sok érdekes programot tartogat. A Széchenyi téren ismét felállítják mindannyiunk karácsonyfáját, ott lesz a téren a betlehem és a rénszarvasszán a gyerekek nagy örömére. A megnyitón felgyúlnak az ünnepi fények, bekapcsolják a város díszvilágítását. A Széchenyi téren ismét megcsodálhatjuk majd az ünnepi fényjátékot.

 

Requiem

2013. november 1.

Sopron

Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar és a Pedagógus Énekkar előadása.

A hangverseny ingyenes. A költségek fedezésére köszönettel fogadják szíves adományaikat.

Helyszín: Sopron, Evangélikus templom (Bünker köz 2.)

Zenekar vezető: Dárdai Árpád

 

 

Ízelítő – Termelői piac

2013. november 8. 8.00-16.00 óra

Sopron, Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ (Liszt F. u. 1.)

www.prokultura.hu

A hévízi termelők kínálják áruikat (méz, lekvár, sajt, hús, savanyúság, zöldség stb.) és kézműves termékeiket.

 

Adventi vásár

Sopron, Fő tér

2013. november 29. - december 23.

www.nemeshangtechnika.hu

Karácsonyi hangulat kulturális programokkal, ajándékvásárlási lehetőséggel,

sütemény- és forralt bor kóstolással

 

Márton-napi vigasságok

2013. november 9.

Zalaegerszeg, Göcseji Falumúzeum

www.zmmi.hu

A libaételek és illatos új borok, pálinkák kóstolása mellett, felidézzük a tollfosztás, kukoricahántás hangulatát. A programot kirakodóvásár, kézműves játszóház színesíti.

 

 

 

X. Kárpát-medencei Mézfesztivál

2013. november 29. - december 1.

Zalaegerszeg, Keresztury Dezső VMK

http://projekt.kereszturyamk.hu

A már hagyományosnak mondható zalaegerszegi Mézfesztivál szinte csak olyan programokat kínál, melyek témája a méz. A zalaegerszegi Kárpát–medencei Mézfesztivál programsorozata minden percben a méhészet és a méz körül forog. Az idelátogató mézrajongók számos 'mézes' program közül válogathatnak kedvük szerint. Bárki, akit egy kicsit is csábít a mézesmadzag, ne sokat habozzon és látogassa meg ezt az igazán kiváló rendezvényt!

 

„Falu a város közepén” – Szent Márton napi országos nagyvásár

Szombathely, 2013. november 9-10.

www.savariamuseum.hu

Az országos hírű Szent Márton napi vásárra hazánk szinte valamennyi szegletéből érkeznek minőségi portékákat kínáló árusok, de ahogyan ez lenni szokott az erdélyi kézműipari termékek sem hiányoznak majd a palettáról.

A nagyszínpadon zajló programok között lesz gyermekelőadás, néptánc, népzene s más, vásári hangulatot idéző előadás, bemutató.

Az egész napos nézelődésben, alkudozásban megfáradt látogatók megkóstolhatják a kürtöskalácsosok, gesztenyesütők friss csemegéit, a lacikonyhák kínálta libaétkeket, majd koccinthatnak egyet a jobbnál-jobb borokat kínáló gazdáknál.

Szent Mártonhoz kapcsolódó népszokásokkal, ügyességi játékokkal, illetve gyermekfoglalkoztatókkal a múzeumfalu egész területén találkozhat a tisztelt nagyérdemű.

Tisza-tó

Madárvonulás a Tisza-tónál

2013.  november 02.

Szabics Kikötő, Tiszafüred-örvény

www.szabicskikoto.hu

A Tisza-tavon átvonuló és táplálkozó szürke gémek, nagy kócsagok,  récék, ludak megfigyelése a tanösvény kilátójából távcsövekkel és spektívvel. Természetjáróknak, madarászoknak, kikapcsolódni vágyóknak ajánljuk! A túra előzetes egyeztetéssel 10 órakor indul.

Részvételi díj felnőtteknek  900 Ft  gyermekeknek 500 Ft.

 

Tisza-tavi vadlúd-dömping

2013.  november 09.

Szabics Kikötő, Tiszafüred-örvény

www.szabicskikoto.hu 

Az átvonuló és táplálkozó szürke gémek, nagy kócsagok,  récék, ludak megfigyelése a tanösvény kilátójából távcsövekkel és spektívvel. Természetjáróknak, madarászoknak, kikapcsolódni vágyóknak ajánljuk! Előzetes egyeztetéssel 10 órától indul a túra.

 

Színház Határok nélkül

2013. november 9. és 23.

Tiszaújváros, Derkovits Kulturális Központ

www.tujvmkvk.hu

Határon túli magyar színházak vendégszereplése, felnőtt színházi előadások, közönségtalálkozó, kiállítás.


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing