Novák Katalin: kidolgozzák a családbarát minősítés feltételeit a turizmusban

2016.11.23. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Turizmus

Megkezdődött a családbarát turizmus feltételrendszerének kidolgozása, amelynek része lesz a családbarát védjegyrendszer kialakítása is - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára kedden az MTI-vel.

Elmondta: a tárca és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közös munkába kezdett annak érdekében, hogy a turizmus is minél inkább családbarát módon működjön Magyarországon.

A tervek között szerepel például, hogy az új fejlesztéseknél, amikor támogatást kapnak szolgáltatók, kötelezően előírnának olyan alapvető feltételeket, amelyek a családbarát működést szolgálják - ismertette Novák Katalin. Ezek között említette az éttermekben a kicsi gyerekeknek szükséges etetőszéketet, pelenkázókat vagy a megfelelő szoptatási lehetőségeket.

Az államtitkár hangsúlyozta azt is, hogy nem csak a kisgyermekeseket, illetve a nagycsaládosokat segítő elképzelésekről van szó. A családbarát turizmus alapvető jellemzője, hogy minimum két generáció érintett, ide tartozik az is, amikor valaki idősebb szüleivel megy el valahova, vagy a nagyszülő és az unoka kapcsolódik ki együtt. Olyan szolgáltatásokra van szükség, amelyek megfelelőek több generációnak - jelezte.

Az MTÜ jövő márciusra nagyszabású konferenciát szervez, ahol bemutatják a magyar turizmusban várható újdonságokat, akkor már részleteket is ismertetnek arról, hogyan tervezik a családbarát turizmus megvalósítását - közölte Novák Katalin, hozzátéve, hogy konzultációt is indítanak a témáról a szolgáltatók és a fogyasztók körében is.

 

 

 

 

MTI 2016. november 22., kedd 15:02


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing