Női korzó – nőnapi est a New York Művész Páholyban

Március 10-én a New York Művész Páholyt ismét izgalmas, fiatal, kreatív, szakmájukban, a hazai és nemzetközi művészeti életben kiemelkedő alkotó hölgyek töltik meg. A nőnaphoz és a Mindenütt Nő! programsorozathoz kapcsolódóan négy tehetséget: Cakó Kinga divattervezőt, Dobó Kata színművészt, Kármán Orsolya ékszertervezőt és Pátkai Rozina énekesnőt látjuk vendégül a Világ legszebb Kávéházában. 

Négy nő, aki a sztereotípiákat kikerülve elmeséli, könnyű vagy nehéz helyt állni szakmájukban, hogy látják egymást, s milyen szálakon találkoznak alkotásban.

Természet tündérei, szeszélyesek és kiszámíthatatlanok, de igazabbak  a meddő gondolatnál

(Kosztolányi Dezső)

A New York Művész Páholyt nem először „veszik birtokba”a fiatal, tehetséges női alkotók. A novemberi La Beauté est után ismét izgalmas művészeket látunk vendégül, akik kiemelkedőek saját területükön, s megvívták saját harcaikat azért, hogy azzal foglalkozhassanak, ami a legfontosabb számunkra. Március 10-én az országos Mindenütt nő! programsorozathoz kapcsolódóan, nőnapi est keretében látjuk vendégül a divat, az ékszertervezés, a színművészet és a zene területéről érkező négy művésznőt. A szépség és a művészet összekapcsolásával foglalkozunk, az alkotással, a teremtéssel, a szépség külső-belső megjelenítésével. Olyan női alkotók kerülnek a középpontba, akiket jól ismerünk a színpadról, filmből, koncerttermekből, ruháikat kifutókról, ékszerüket magazinokból. Figyeljük őket, elismerjük munkájukat. Estünkön mesélnek majd eddigi pályájuk legizgalmasabb és legnehezebb pillanatairól, kezdetekről és meghatározó eseményekről, női szerepekről és érvényesülésről, önmegvalósításról, művészetek együttállásáról, s egymáshoz köthető munkáról is!

Cakó Kinga. HOL Magazin 2014.

Cakó Kinga stylist, divattervező többgenerációs művész családból származik: születése óta a képzőművészet, a grafika, a festészet, a szobrászat - a vizualitás szövi be életét. Nagypapája Fassel Ferenc festőművész, édesapja Cakó Ferenc alkalmazott grafikus, animációs filmrendező, a homokanimáció világhíres nagymestere.
Cakó Kinga gyermekkora óta tudja: divattervező szeretne leni, s ezért lépésről lépésre haladt előre az útján: tanult Budapesten és Firenzében (Polimoda), dolgozott nemzetközi nagy cégeknek és elindította saját vállalkozását, majd tavaly létrejött saját márkája, a CAKO, amely óriási sikereket ért el már a debütáláskor. Divatbemutatók, hazai és nemzetközi szereplések mellett mindig fontosnak tartja hangsúlyozni: a művészeti inspirációk nélkül nincs alkotás, ezért figyeli, nyomon követi szobrász testvére, Cakó Dániel munkáit, és a hazai művészeti élet, zene, képzőművészet, irodalom legújabb alkotásait.

Dobó Kata. HOL Magazin 2014.

Dobó Kata színésznőt egy ország ismeri a filmvászonról, az Éretlenek után 1997-ben A miniszter félrelép című filmmel vált ismertté. Amerikai és magyar produkciókban is játszott, főszerepei mellett több külföldi, amerikai filmben is kapott jelentős szerepeket. Összetéveszthetetlen báj, sugárzó szépség, vörös hajkorona, karakteres hang és színészi játék jellemzi Katát, aki több pesti színházban is játszik. Maximalistának vallja magát, aki inkább sokszínű, jó színésznő szeretne lenni, mint "sztár", állítja, a szerencsén és önmagán múlik, mi lesz belőle. 

Kármán Orsolya. HOL Magazin 2014.

Kármán Orsolya egész élete a kreativitásról szól. Szakmai múltja számos területre visszavezethető. A MOME Alkalmazott Grafika szakán szerzett diplomát. Ezirányú tevékenységét kiadványok, bélyegtervek, arculatok, kiállítások tervezése határozta meg, majd több mint 10 évig a reklámszakma területén Art Director-ként dolgozott. A divat iránti elkötelezettsége és szeretete egy újabb fordulatot hozott kreativitása kifejezésében, váltott, majd egyre tudatosabban építette fel ékszertervezői karrierjét. Saját márkája, a Karman Jewelry két éve jelent meg a magyar divat színterén, és máris jelentős sikereket könyvelhet el magának. Vallja, szinte a legfontosabb, hogy ékszereit hordják, szeressék, életre keltsék.

Pátkai Rozina. HOL Magazin 2014.

Pátkai Rozina pályáját klasszikus énekkel kezdte az olasz gyökerekkel rendelkező, fiatal magyar énekesnő, aki több mint három éve robbant be a zenei köztudatba. Számos nemzetközi verseny díjazottja, zenekarával - különböző felállásokban – a bossa nova, a brazil dallamvilág autentikus képviselői, de az improvizáció is közel áll hozzájuk. 2013 augusztusában nyerte meg dzsessz kategóriában az amerikai Independent Music Awards (IMA) közönségdíját a Vocé e Eu című dallal. Albuma ugyanezzel a címmel tavaly szeptemberben jelent meg. Példaképei Chet Baker és Ella Fitzgerald. Rozina kivételes tehetség, s erről élőben is meggyőződhetnek a New York Művész Páholy március 10-i, nőnapi estjén, ahol Tóth Mátyás gitárossal együtt zenélnek majd.

A New York Művész Páholy március 10-i estjére a belépőjegy 1800 Ft-os áron a helyszínen váltható, ez egy kávé, pohár bor vagy pezsgő árát is tartalmazza.

A program megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet.

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a Libri Média, az események háziasszonya pedig Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser. 

Eseményeinkről, programjainkról minden információt, érdekességet, adatot megtalálnak facebook oldalunkon

www.facebook.com/newyorkmuveszpaholy


Cikkajánló
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing