New York Salon Fine Dining étterem - csak profi vendégeknek…
A New York Palota évszázados épülete mindig az adott kor egyik gasztronómiai és közéleti találkozóhelyének adott otthont. A buján díszített belső terek, a velencei tükrök és kristálycsillárok között irodalmunk elismert szereplői, színházi életünk mindenkori csillagai adtak egymásnak találkát. Az új évezred elején - az olasz Boscolo-csoport vállalásában - a legendás kávéház régi pompájával várja vendégeit, mai designelemekkel ötvözve a Monarchia autentikus hangulatát.

Ez év tavaszától a kulinária is megújul a Palotában. A gasztronómia iránt elkötelezett, a vendéglátás és rendezvényszervezés területein már tekintélyt szerzett csapat az eltelt rövid idő alatt is figyelemre - és elismerésre - méltó eredményeket ért el. A magyar magánszemélyekből álló tulajdonosi kör méltó folytatója lehet az évszázados sikertörténetnek. Mint elkötelezett “pesti vendéglátósok “a legmagasabb éttermi színvonalat is megcélozták: megnyitották a New York Salon Fine Dining éttermet, a Kávéház Fehér Szalonjában.
A minőség állandó - a kínálat változatos és egyre sokszínűbb lesz. A különleges étlapszerkesztésnek köszönhetően a Vendég mindig két menüből rendelhet. Az egyik a Kárpát-medence gasztronómiáját mutatja be, a másik pedig váltakozva valamely nemzet konyháját. De vigyázat! Semmi nem az, aminek látszik. Valamennyi étel az eredeti alapanyagokat és jelleget megőrizve, de újrakomponálva: modern gasztronómiai köntösben kerül tányérra.
Az étterem szakembereinek másik törekvése, hogy igyekeznek a két nemzeti konyhát párhuzamba állítani, a hasonlóságokra hangsúlyt helyezni: Pl.: Nudli – Gnocci, Derelye – Ravioli…
A fine dining egyik alapja a kifogástalan minőségű alapanyag. A New York Salon Fine Dining itt sem hibázik. Kenyér- és péksütemény-különlegességeiket helyben sütik, ám a természetes és egyedi ízek érdekében mindent a legjobb beszállítótól rendelnek. Lássunk hát néhányat: a kecskesajtok és a tökmagolaj az őrségi Magyarszombatfáról, a pisztráng Szilvásváradról, füstölt só Dél-Afrikából, a turbolya a Farkaserdőből származik. Házi műhelyük büszkeségei a füstölt harcsa és a marinált norvég lazac.
A gourmet étterem felszolgálói is felnőttek a feladathoz. Elegáns egyenruhában, mindig láthatóan de nem tolakodóan állnak rendelkezésre. Az eszközparkról pedig csak szuperlatívuszokban beszélhetünk.
Egy próbát megér. Utána törzsvendégek leszünk…