New York Café Bárzongorista Verseny, második elődöntő

Vasárnap, január 15-én kerül megrendezésre a Bárzongorista verseny második elődöntője. A nagy érdeklődés miatt a mostani fordulóra asztalt sajnos már nem lehet foglalni. Viszont aki szeretne ott lenni a következő fordulók valamelyikén, esetleg élőben végigizgulni a döntőt, időben foglaljon asztalt a www.barzongorista.hu honlapon.

A versenyzőket, a zsűrit, a zongorát, sőt a verseny hivatalos süteményét is bemutattuk már. Most viszont a bárzongoristák világáról, repertoárjukról, slágereikről szeretnénk pár szót szólni. Az elmúlt forduló és az előttünk álló is bővelkedett, bővelkedik népszerű slágerekben, ezek pontos listáját és a versennyel kapcsolatos legfrissebb információkat szintén megtalálják a honlapon.

A bárzongoristák a két világháború között élték fénykorukat Budapesten. Nem volt olyan kávéház, vagy étterem, ahol ne játszott volna egy szóló zongorista, vagy kísértek volna ők, zongorán egy dizőzt. A New York egykori első zongoristája volt Brodszky Miklós. Õ később híres operettek és filmek zenéjét szerezte. Szerencsét próbál Hollywoodban is. Ötször jelölték Oscar díjra. A második világháború utáni időkben sanyarúbb sorsa lett a hazai bárzongoristáknak. Ám így is olyan világklasszisok kerültek ki közülük, mint pl. Orosz János. Decemberben a versenyzőknek az ő kottaörökségéből kellett választaniuk egy darabot. Orosz János 11 évesen kezdett zongorázni és miután elvégezte a zeneakadémiát, 60 évig játszott az éjszakában. Feleségével, Vadas Zsuzsával beutazták és körbejátszották a fél világot. New Yorkban találkoztak és baráti kapcsolatba kerültek Karády Katalinnal, Los Angelesben pedig Elvis Presley vendégszeretetét élvezhették. Az első fordulóban olyan híres szerzeményei csendültek fel kézzel írott kottafüzetéből, mint a Valaki kell nekem is, a My Funny Valentine, a Szeretni kell, vagy az Álltam a hídon.

A második fordulóban szabadon összeállított musical-egyvelegeket és átiratokat játszanak a versenyzők, majd a helyszíni sorsolás alapján a második körben egy ismert magyar slágert játszanak. A 15 szám között szerepel – a teljesség igénye nélkül – a Szomorú vasárnap, A vén budai hársfák, a Szeressük egymást gyerekek, vagy az Ezt a nagy szerelmet tőled kaptam én című dalok.

Egy kis játékkal szeretnénk kedvet csinálni Önöknek a Bárzongorista versenyhez. A szövegben vastagon kiemelt szavakat keressék meg a szókereső játék betűhalmazában. A szókereső játék szabályai szerint függőlegesen, vízszintesen és átlósan is lehetnek a szavak. A megmaradt betűkből összeolvasható a megfejtés, ami egyben a nyeremény része is. Az első helyes megfejtő jutalma egy 2 fő részére szóló belépőjegy a verseny január 29-i, harmadik fordulójára. A belépőjegy tartalmazza az asztalfoglalást 2 fő részére, egy Bárzongorista süteményt és egy kávékülönlegességet a verseny étlapjának kínálatából. Megfejtésüket a pap.zsofia@cafeandevent.eu címre várjuk.

Boscolo szókereső. HOL Magazin 2012.

A képre kattintva az még nagyobb méretben is megjelenik.


Cikkajánló
- Két londoni díjat is kapott a magyar tökmag-áfonya praliné
- Hamisított paradicsomsűrítmények kiszűrésén dolgoznak a Szent István Egyetem kutatói
- Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörpje
- Szigorúan őrzik a legfinomabb magyar mák titkát
- Ünnepi csokoládévarázslat - bársonyos, ínycsiklandó ízek a téli napokra

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing