New York Bárzongorista verseny 3. forduló

2012.02.01. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek

A január 29-i, harmadik fordulóban az operett és a pop világába kalauzoltak el minket a versenyzők. Előbbiekből szabadon készülhettek a versenyzők, a 80-as, 90-es évek könnyűzenei 12-es listáját azonban a zsűri elnök állította össze. A mezőny tagjainak összesen két hetük volt megtanulni mindegyik dalt, hiszen az csak a helyszínen derült ki, hogy ki-mit ad elő ezek közül. Ez alkalommal az ítészek a – pianisztikus tudás mellett – a szenvedélyességet, a romantika megjelenését és a közönséggel való kommunikációt figyelték a leginkább.

Nyári Károly, a zsűri elnöke külön megköszönte a közönségnek az érdeklődést és a versenyzőknek a kitartó felkészülést. Szentpéteri Csilla főként a kávéházi élmény összességét kereste, kívánta újra és újra átélni. A művésznő szerint az operettek némelyike kifejezetten élvezetes volt néhány versenyző előadásában. Rakonczai Viktor úgy találta, hogy a versenyzők nem foglalkoztak eléggé a könnyűzenével, pedig egy bárban bármikor előfordulhat, hogy valaki a 80-as, 90-es évekből akar hallani egy dalt. Ennek ellenére nagyon értékelte a programpárosítást.

A vasárnapi forduló azonban nem ért véget az este folyamán. Két versenyző, Gallyas Lakatos Róbert és Almási Antal közül csak egy juthat tovább az internetes szavazók döntésére alapján. Az internetes szavazás csak lapzártánk után, szerda éjfélkor zárul le.

Amennyiben kíváncsiak ki jutott tovább, keressék fel a www.barzongorista.hu honlapot. Ezen az oldalon megnézhetik az eddigi produkciókat, új információkat tudhatnak meg a versenyről és a versenyzőkről, valamint asztalt is foglalhatnak a februári fordulókra. További képeket találnak a versenyzőkről, az esemény Facebook-os oldalán is.

http://www.facebook.com/barzongorista


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing