Népszerű az online nyelvtanulás

 

A Központi Statisztika Hivatal (KSH) adatai alapján 1989 és 2008 között növekedett a nyelvtanulók száma. Mára pedig egyre népszerűbbé vált az otthonról történő, vagy más néven online nyelvtanulás. - írja az onlinetanulok.hu.

Bár a rendszerváltás óta gyarapodott a nyelvtanulók száma Magyarországon, ez mégsem jelenti, hogy jobban beszélnénk egy-egy idegen nyelvet. Az 1989-es rendszerváltás után megszüntették a kötelező orosz nyelv tanulását, illetve tanítását, az emberek ennek köszönhetően nyitottabbak lettek más idegen nyelvek iránt. Mindazonáltal a legújabb felmérések alapján kevesebben vallották, hogy beszélnek valamilyen idegen nyelvet. 2010 óta pedig folyamatosan csökkenő tendencia figyelhető meg az oktatáspolitika beavatkozásának ellenére is. Ez az arány azért meglepő, mert európai viszonylatban is országunkban magas óraszámban folyik az idegennyelv-oktatás.

A mai világban azonban szinte mindenütt elvárás legalább egy idegen nyelv ismerete, melyet sokan nem tudnak teljesíteni, mert nem tudják idejükbe illeszteni a nyelviskolai előadásokat. Manapság egyre populárisabb és praktikusabb megoldásnak bizonyul az online nyelvtanulás, azaz az otthonunkban, az interneten keresztül megvalósuló nyelvelsajátítás. Számtalan ilyen internetes oldal foglalkozik az ilyen keretekben létrejövő idegen nyelv oktatásával. Az otthonról történő nyelvoktatásba való bekapcsolódás rugalmas időbeosztást kínál, hiszen mindenki egyéni módon, a saját üteme szerint tanulhatja a nyelvet. Az online nyelvtanulás számos előnye mellett kiemelkedik, szemben a nyelviskolában történő tanulással, hogy nem igényel utazást, így több időt fordíthatnak a nyelvet tanulni vágyók az ismétlésre, gyakorlásra. Emellett költséghatékonyabb megoldás is, hiszen nem kell üzemagyagra, útiköltségre költenünk.

A nagyvilágban elképesztő ütemben fejlődik az online nyelvtanulás, egyre nagyobb teret hódítva az egyetemi oktatásban is. A nyugati országokban már felismerték ennek az oktatási formának a nagy előnyét, és ezt kihasználva élnek is a lehetőséggel. Már csa k rövid idő, hogy nálunk, Magyarországon is a legnépszerűbb nyelvoktatási forma legyen. Közkedveltségének köszönhetően ugyanis a legfejlettebb országok mintájára hazánkban is terjedőben van. Nem is csoda, nagyon kényelmes megoldást kínál, hiszen a saját, megszokott szobánkban kapcsolódhatunk be az ismeretszerzésbe. Aki nem szeretne lemaradni a tanulásban sem, az otthonról is magába tudja szívni a tudást, ahogyan a fejlettebb országokban már jó ideje teszik a tanulni vágyók.

A nyelvvizsgázni szándékozók szüntelenül bővülő online nyelviskolák közül válogathatnak, melyek a saját kényelmüket is szolgálják, hiszen nem csoportokban történik, így saját képességeink szerint haladhatunk a tananyaggal. Ehhez nincs szükség egyébre, mint egy számítógépre, mikrofonra és internetkapcsolatra. Az online nyelvoktatás zártkörű oktatási forma, ahol a tanuló és a tanár van jelen. Ennek köszönhetően a tanár figyel mét a tanulóra tudja összpontosítani, a tanuló pedig a tananyagra tud fókuszálni.

Forrás: http://www.onlinetanulok.hu


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing