Négyszáz féle pálinka a hétvégi fesztiválon

Huszonöt pálinkafőzde több mint négyszáz féle pálinkája, tequilák és mexikói ételspecialitások, tíz kolbászkészítő, borászok és sajtmesterek termékei mellett számos koncert és egyéb program várja a VI. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál vendégeit csütörtöktől vasárnapig.

Hat évvel ezelőtt, amikor a rendezvény elindult, az volt a cél, hogy felhívja a figyelmet a hungarikumok igazi értékére és a hagyományőrzés szerepére, nem utolsósorban pedig minél több külföldi és belföldi látogatóval ismertesse meg a magyar pálinka- és kolbászkülönlegességeket - idézték fel az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők.

A pálinkafőző-mesterek a hagyományosnak számító párlatok mellett különleges ízeket is kínálnak majd, és egy új, egyedi pálinkamárka is megjelenik a fesztiválon, Szemtelen néven, melyben a szőlő, a törköly és borpárlatok négyféle íze és a hozzá tartozó karakterek elevenednek meg.

Az őszi Pálinkafesztiválon évről évre egy vendégnemzet mutatkozik be: Olaszország és Oroszország után idén Mexikót hívták meg, és nemzeti itala, a tequila az egyik főszereplő.

Az általánosan elterjedt tévhittel ellentétben az agavéból erjesztett italt a mexikóiak kísérő nélkül, tisztán fogyasztják. A sót, a fahéjat és a citrusféléket a rossz utóíz elfedésére alkalmazzák, ezért az ilyen rituálék abból az időszakból eredeztethetők, amikor az Egyesült Államokban divatba jöttek a gyengébb minőségű mixto tequilák - emlékeztetnek a szervezők.

Mint azonban hangsúlyozzák, a budai Vár Hunyadi- és Oroszlános udvarában nem ezekkel találkozhatnak a látogatók, akik éhségüket többek között csirkés burritóval, lime-os csirkés wrappel, chili con carnéval vagy párolt rizses csirke chipotléval csillapíthatják a Mexikói udvarban. A tequila házban nyolcféle mexikói és egy olyan tequilás sört kóstolhatnak a vendégek, amellyel csak a fesztiválon lehet találkozni.

A rendezvény zenei programja mindig kapcsolódik a pálinkához és az adott tematikához. A Mexikói udvarban az akusztikus hangzásvilág uralkodik: ismert magyar zenekarok frontemberei adnak koncertet egy szál gitárral a kezükben, ugyanakkor illeszkedve a mexikói hangulathoz, latin-amerikai dallamok is felcsendülnek majd.

A nagyszínpad beköltözik az Oroszlános udvarba, ahol délutánonként dzsesszkoncertek, lágyabb dallamok alapozzák meg az estét. A fellépők között lesz a Bohémian Betyár, a Folk Free, a Szilvásy Gipsy Folk Band, a Hot Jazz Band és Zséda is.

A Pálinkafesztiválon egy új és gyors elektronikus fizetési mód biztosítja majd a látogatók számára, hogy sorban állás nélkül, a legegyszerűbben tudjanak kóstolni. A belépőjegy ára 2000 forint, ez tartalmaz egy pálinkáspoharat is.

További információkat a rendezvényről a www.palinkaeskolbasz.hu honlapon találhatnak az érdeklődők.

 

MTI 2012. október 3., szerda 17:44


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing