Négynapos fesztivállal ünneplik a belváros új főutcáját

Négynapos fesztivállal ünneplik csütörtöktől a budapesti belváros "új főutcáját", a márciusban átadott Ferenciek terét és a környező utcákat.
A Budapesti Főutca Fesztivál programját öt helyszínen több mint 100 előadó csaknem 110 órányi műsorral tölti meg...

...miközben a Miénk a Belváros Főutcája elnevezésű sorozatban gyermekműsorok, kerekasztal-beszélgetések, háztörténeti séták, író-olvasó találkozók és újrahasznosított anyagokból készült divatbemutatók várják az érdeklődőket május 22. és 25. között.

Az Egyetem téren a komolyzenei, a Hild téren az ifjúsági és gyerekszínpad, az Erzsébet téren egy világzenei színpad, a Petőfi téren dzessz, míg a Szabadság téren könnyűzenei színpad várja a közönséget csütörtöktől vasárnapig. A programban fellép mások mellett a Balkán Fanatik, a Napra, Herczku Ági és a Banda, a Why Not, a Django Gipsy Band, az Ivan & The Parazol, a Péterfy Bori & Love Band, valamint az Intim Torna Illegál is - közölte az V. kerület önkormányzata az MTI-vel.

A Budapesti Főutca Fesztiválhoz kapcsolódik a Miénk a Belváros Főutcája elnevezésű programsorozat, amelyben kulturális, gasztronómiai, környezetvédelmi és helytörténeti rendezvénysorozat kapcsolódik hét belvárosi helyszínen csütörtöktől vasárnapig.

Az olvasás fontosságára és a könyvek szeretetére hívja fel a figyelmet az Egyetem téren a könyvcserélős könyvbörze és az író-olvasó találkozó. Ezzel egy időben Mesélő főutca címmel háztörténeti sétákat szerveznek, amelyeken idegenvezetők mutatják be a belvárosi házak gazdag történetét az érdeklődőknek.

A környezetvédelem jegyében több helyszínen lehetőség lesz kavicshalak és papírsárkányok készítésére, vagy zöldségfigurák faragására. Lesz kézműves- és biovásár, az Ability Parkban pedig meg lehet ismerkedni a fogyatékossággal élők világával, amelynek keretében kerekesszékes akadályversenyt is tartanak.

Goy András a Március 15. téren hulladékból készít utcabútorokat, míg Reök Cecília régi függönyökből készült menyasszonyiruha-kollekcióját, a Réthy Fashion pedig újrahasznosított farmerekből készített öltözékeit mutatja be.

A biotermékek iránt érdeklődőket a Szabadság téren várják.

Részletes program a http://goo.gl/lxAfG2 oldalon érhető el.

 

MTI 2014. május 20., kedd 17:25


Cikkajánló
- 10. WHISKY SHOW 2021.
- Az év legvarázslatosabb filmjének előzetese megérkezett!
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing