Négymilliárd forint értékű fejlesztések a Mátrában

Közel négymilliárd forint értékű turisztikai, környezetvédelmi és területfejlesztési beruházás valósul meg a következő időszakban a Mátrában és a Mátraalján - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a térség országgyűlési képviselője.
A fejlesztések az ország legmagasabban fekvő tavánál, a Gyöngyöshöz tartozó Sástónál, a Felső-Mátrában és Domoszlón valósulnak meg - közölte Balázs József (Fidesz).

Elmondta: Gyöngyös önkormányzata közel 300 millió forintot nyert el a Sástó rehabilitációjára, ökoturisztikai fejlesztésére. Egy másik, 400 milliós beruházás keretében pedig az ország egyik legmodernebb kempingjévé válik a sástói.

Ugyanakkor a Magyar Természetbarát Szövetség 470 millió forintot nyert az Országos Kéktúra útvonal korszerűsítésére a Mátrában, egy magánvállalkozás pedig szintén pályázat nyomán 395 millió forintot használhat fel a felső-mátrai Hotel Vadvirág újjáépítésére.

Domoszlón 722 millió forintos támogatás nyomán valósulhat meg a település 855 millió forint értékű csatornázása, illetve a tervek szerint a község határában épül ki egy 1,6 milliárd köbméternyi víz befogadására alkalmas dombvidéki víztározó az állami víztározó-építési program keretében, 1,2 milliárd forint ráfordításával.

Ez hozzájárul a helyi turizmus fejlődéséhez, illetve növeli a mezőgazdasági termelés biztonságát - sorolta a fejlesztéseket Balázs József.

 

MTI 2013. január 17., csütörtök 17:29


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing