Négycsillagos hotelt építtet Lenti önkormányzata

Lenti önkormányzata négycsillagos szálloda építésébe kezd, a 3,3 milliárd forintos beruházás kivitelezésére szóló közbeszerzési felhívás már megjelent.
Horváth László (Fidesz-KDNP) elmondta: a beruházás két részből áll, a hatszintes, 94 szobás szálloda építése mellett magába foglalja a gyógyfürdő fejlesztését is. Ez utóbbi területén - összekötve a szállodával - két fedett medencét, 65 méter hosszú csúszdát, valamint gyerekcsúszdát építenek.

A több mint 200 szobás szállodában két elnöki lakosztályt is kialakítanak, de konferenciaterem, nívós étterem és bár is helyet kap az épületben. Az üzemeltetést a száz százalékban az önkormányzat tulajdonában lévő Lenti Gyógyfürdő Kft. végzi majd.

A nettó 3,3 milliárd forintos beruházási összegből 830 millió forintot a város önkormányzata biztosít, egymilliárd forintot európai uniós és magyar állami támogatásból fedeznek, mintegy 1,4 milliárd forintot pedig fejlesztési forrásból teremtenek elő. A szálloda üzemeltetése 50 új munkahelyet teremt.

Az építési munkálatokra szóló közbeszerzési kiírás már megjelent, több pályázó meg is vásárolta a dokumentumot. A tervek szerint a nyertes pályázóval úgy kötik meg a szerződést, hogy még az idén elkezdődik a kivitelezés, és 2015 októberétől már vendégeket fogadhat a hotel - jelezte a polgármester.

Horváth László kifejtette, a beruházást az indokolja, hogy Lentiben ma még nincs ilyen színvonalú szálláshely. Konferenciatermet sem tudnak biztosítani, és magas nívójú vendéglátóhely sem működik a városban, holott igény mutatkozik minderre. A fürdő- és a szállodafejlesztéstől azt várják, hogy növeli a város vendégforgalmát, gyarapodik a vendégéjszakák száma, és ezzel együtt a bevételek is növekednek.

 

 

MTI 2014. október 18., szombat 5:40


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing