Négy keréken a Balatoni borvidéken

2016.07.26. | Kategóriák: Bor, Rendezvények, teljes cikkgyűjtemény, Programok, Hírek

Augusztus 26-28. között rendezik meg a XXI. Magyar Borok Útja Rallye-t
Blackjack! Avagy ebben az esztendőben éppen 21. alkalommal rajtol el az autós Magyar Borok Útja Rallye, hogy augusztus utolsó hétvégéjén felfedezze a Balatoni Borrégiót. Az exkluzív élménytúra a megújulás jegyében a nagy borászok mellett kis pincészeteket is meglátogat. 

A népszerű médiaszemélyiség, Buda Márton első alkalommal vesz részt a rendezvényen, ahol nemcsak versenyzőként, hanem férfi műsorvezetőjeként is hangulatfelelőse lesz a Rallye-nak.

Alig több mint egy hónap múlva, augusztus 26-28. között a budapesti Kincsem Parknál áll rajthoz a Magyar Borok Útja Rallye 100-120 autóból álló mezőnye, hogy nekivágjon a mintegy 700 kilométeres versenytávnak, és felfedezze a Somlói Borvidéket, Badacsonyt és a Balaton-felvidéket, a Boglári és Zalai Borvidékeket, valamint a Balatonfüredi-Csopaki Borvidéket. Badacsonytomaj, Somlójenő, Gyulakeszi, Monoszló, Kisapáti, Kéthely, Nagyrada, Balatonlelle, Zamárdi, Kötcse, Nemesvita, Badacsonyörs, Zánka, Balatonfüred – sokak számára lehetnek kevésbé ismert településnevek a felsorolásban. A Magyar Borok Útja Rallye egyik kiemelt célja éppen az, hogy felfedezze és bemutassa Magyarország szebbnél-szebb tájait és borvidékeit. A 17 vendéglátó borászat között az ismertebb Liszkay vagy Szt. Kristóf mellett állomáshelyként fogadja a versenyzőket többek között a Borbély Családi Pincészet, Pócz József Pincészete, vagy éppen a Fáncsi Hegyi Pince.

„A Magyar Borok Útja Rallye rendezvénysorozat és exkluzív élménytúra immár két évtizede kiváló ad a baráti és üzleti kapcsolatépítésre. Az elmúlt években ugyan már többször jártunk a Balaton környékén, de ezúttal – a megújulás jegyében – a nemzetközi hírű borászatok mellett olyan pincészeteket is meglátogatunk, melyek eddig nem szerepeltek az állomások között. Ezzel célunk, hogy a „nagyok” mellett lehetőséget biztosítsunk a még karrierjük hajnalán álló, ámde minőségileg kiváló borokat előállító pincészeteknek, hogy megismerje őket a Rallye mezőnye, valamint a rendezvényt övező élénk médiaérdeklődésen keresztül az egész ország.” –mondta Megay Róbert Péter, a Rallye szervezőbizottságának elnöke.

„Mindemellett rendszeresen jótékonykodunk, idén pedig meghonosítottuk a Magyar Borok Útja Rallye Társadalmi Felelősségvállalás Programot, melynek keretében ebben az évben minden egyes rendezvényünkön a hajléktalanok egészségügyi szűrésére, téli felkészítésére gyűjtünk. Az OxyTeam szakmai stábja, és a Pesti Vigadó Étterme már csatlakozott a programhoz, és bízunk benne, hogy kezdeményezésünk partnereink és barátaink körében további követőkre talál.” – emelte ki a Rallye fontos társadalmi küldetését a főszervező.

A tudatos, felelősségteljes és biztonságos közlekedés népszerűsítés hagyományosan kiemelt célja a Magyar Borok Útja Rallye versenysorozatnak. A versenyzés óráiban a borkóstolás minden sofőr számára szigorúan tilos, akik többször számíthatnak szondázásra és traffipaxra az út során. Napközben a mezőny egymásra, a versenyre, a csodálatos tájra, a vendéglátó borászokkal való találkozásra és beszélgetésre, a borászat működésének és filozófiájának megismerésére, valamint az általuk kínált finom falatokra koncentrál.

A Magyar Borok Útja Rallye egyik versenyzője, és egyben műsorvezetője Buda Márton lesz, akinek a hangját a legnépszerűbb közrádió hangjaként szerette meg az ország az elmúlt években.

„Nyártól új vizekre eveztem, így lehetőségem nyílik részt venni olyan izgalmas élményekben, mint a Magyar Borok Útja Rallye. A rendezvénysorozatról ugyan már hallottam (ki ne emlékezne például a néhány évvel ezelőtti sok-sok narancssárga sportkocsira, amint végiggurultak Budapest belvárosán?), de versenyzőként indulok először, és már nagyon várom a rajtot. Tetszik, hogy elsősorban nem a gyorsaság, hanem a pontosság és a biztonság számít, emellett nagyon várom a kvízeket és az ügyességi feladatokat is, no meg persze a balatoni borászatok hamisítatlan hangulatát. – számolt be az élménytúrára való felkészülésének „kulisszatitkairól” Buda Márton, az idei Rallye férfi műsorvezetője.

A XXI. Magyar Borok Útja Rallye fővédnökei dr. Pintér Sándor belügyminiszter és dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter lesznek. A szponzorautókat biztosító autós márkák mellett a rendezvény szervezésében és lebonyolításában idén is szakmai partnereink a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

 

További információk: Pőcze Judit

Magyar Borok Útja Rallye Kft.

M: +36 30 211-0839

p.judit@borokutja.hu

www.borokutja.hu

 


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség idei díjazottait
- Libamájról és borokról. Szöghy Ottó ajánlásai
- Beszáll az e-kereskedelembe Váradi József
- Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyet nyert a Folly levendula szörpje

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing