Ne tegye! 10 dolog, amivel megkeserítheti az életét

2014.10.20. | Kategóriák: teljes cikkgyűjtemény, Hírek, Életmód

Szerencsétlennek érezhetjük magunkat, ha személyes támadásra gyanakszunk, ha idő előtt kétségbe esünk, ha tragédiára számítunk, ha irreális elvárásaink vannak, ha babonákban hiszünk, ha nem merünk kockázatot vállalni, ha másokat méregetünk - ne keserítsük meg az életünket rossz szokásokkal.

Szándékosságot feltételezünk

A kiegyensúlyozott, boldog emberek nem gondolnak személyes sértésre, támadásra, ha például valaki bevág eléjük az úton, vagy nem hívja vissza őket telefonon. Nem szabad állandóan megsértődni, csak magunknak ártunk vele.

A saját filmünk főszereplői vagyunk

Nem jó, ha úgy érezzük, mi írtuk a forgatókönyvet és mi vagyunk a sztárok, a legnagyobb baj, ha a happy endet is megírjuk. És ha mégsem sikerül valami, kétségbe esünk.

Előrevetítjük a tragédiát

Sok embernek van az a rossz szokása, hogy egy dolog lehető legrosszabb kimenetelére számítunk, csak hogy a végén kellemesen csalódjunk. Felesleges ezzel szenvedést okozunk magunknak, mert a negativitás újabbakat szül, és a végén leránt minket az örvény.

Irreális elvárásaink vannak

Nem várhatjuk el barátainktól, családtagjainktól, hogy olvassanak a gondolatainkban. Nagyon sok boldogtalanság forrása ez, ne várjunk el soha semmit, örüljünk annak, ami van.

Valamilyen „jelre” várunk

Jobb alakítani a sorsunkat, mint hagyni, hogy eluralkodjon rajtunk. Ne higgyünk a babonákban!

Nem merünk kockázatot vállalni

Lehet, hogy nem sikerül sok minden, de ne féljünk elvállalni rizikós dolgokat. Ha életünk végén összeadjuk ezeket a helyzeteket, boldogok leszünk, amiért kockáztattunk.

A másokéhoz hasonlítjuk életünket

Az irigység, a „szomszéd füve mindig zöldebb” hozzáállás nagyon megkeseríti az életet. Mindig találunk nálunk szebbet, okosabbat, sikeresebbet. Ne tegyük, fogadjuk meg inkább Roosevelt elnök szavait: „Az összehasonlítás megfoszt az örömtől”.

Ne hagyjuk magunkat meglopni

A pénzünkre tudunk vigyázni, ám a legnagyobb értékre, az időre sajnos nem mindig. Nagyon sok időtolvaj leselkedik körülöttünk, önző, negatív emberek. Ügyeljünk jobban az időnkre, tartogassuk olyanok számára, akik megérdemlik és tiszteletben tartják.

Képtelenek vagyunk elengedni

Az élet tele van veszteségekkel, ám nélkülük nem létezne igazi boldogság sem. A veszteség segít fejlődni, megtanulni értékelni a valóban értékes dolgokat.

Nem viszonozzuk, amit kapunk

A veszteségre a legjobb gyógyír, ha valami jót cselekszünk, adakozunk, önkénteskedünk. Nem kell nagy dolgokra gondolni, sokszor elég, ha meglátogatunk valakit, aki egyedül van. Szabaduljunk meg attól, hogy magunkba temetkezünk. Ne feledjük, igaz a mondás: jobb adni, mint kapni.

- informed -


Cikkajánló
- Gluténérzékenyek karácsonya
- Edinaturally - Partner a megújulásban!
- A D-vitamin pótlás fontosságáról
- Hajrá immunerősítés!
- Gyakorlati tudnivalók a COVID-19 tesztekről utazóknak és munkavállalóknak

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing