Nagyszabású gyermeknapi programok a Városligetben

Több százezer hátrányos helyzetű család és gyermek színvonalas és kulturált programokon, szűrővizsgálatokon és tanácsadásokon vehet részt az ingyenes Városligeti Gyereknapon - közölte Tarlós István főpolgármester a Városházán Edvi Péterrel, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat(NGYSZ) elnökével tartott közös keddi sajtótájékoztatón.

A szolgálat szervezésében a Városligetben szombaton és vasárnap egész nap zenével, színházzal, játszósarokkal, légvárral, arcfestéssel, focikupával, energiatakarékossági bemutatóval, környezettudatosságra épülő programokkal, Kresz-pályával, rekordkísérlettel és nőgyógyászati szűréssel 35 helyszínen várják a gyerekeket és családokat.

Tarlós István főpolgármester, az NGYSZ tagja kifejtette, hogy a főváros ebben az évben a polgármesteri célalapból nyújt anyagi támogatást, hozzátéve, hogy a nagyszabású rendezvénysorozat nagyjából harmincmillió forintba kerül.

Edvi Péter arról beszélt, hogy a már tradicionálisnak számító programok, mint a nagy játszópark, a focikupa és a fogászati rendelés mellett, idén először lest nőgyógyászati kamionszűrő, energiatakarékossággal kapcsolatos tanácsadás és a gyerekeket megtanítják felfedezni a Föld energiáit: a levegőt, a napfényt, és a vizet. "Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan lehet a fűtéssel takarékoskodni és hogyan lehet okosabban, olcsóbban világítani" - magyarázta az elnök.

A Safer Internet elnevezésű programon a biztonságos internethasználatáról kapnak hasznos tájékoztatást a szülők és a gyerekek egyaránt. Készségfejlesztő, szórakoztató internet játékokat és online szerepjátékokat is bemutatnak.

A Nemzetek Utcájában vasárnap 14 külképviselet települ ki azért, hogy a gyerekek megismerhessék más országok kultúráját és szokásait. A Nagykövetségek Színpadán indiai táncbemutató, magyarországi lengyel ifjúsági együttes, német tánccsoport, japán taiko-dob bemutató, az operettszínház művészei és koncertek várják az érdeklődőket.

A Közlekedési Múzeum mellett a MobileKids eseményen a négy- és tízéves gyerekek játékos formában megtanulják a közlekedés alapvető szabályait, azt hogyan kell átkelni az úton, vagy hogyan kell helyesen kerékpározni.

Az OTP Gyermeknapi Focikupáján a csapatok és a gólkirályok is jutalmat kapnak, a döntő után Kovács Péter freestyle futball-világbajnok kísérli meg felállítani a sarokdekázás világrekordját - mondta el az NGYSZ főtámogatója, az OTP Bank képviseletében Nagy Zoltán Péter.

Az NGYSZ a Fővárosi Önkormányzattal az idén huszonkettedik alkalommal rendezi meg a kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényt.

Tavaly csaknem négyszázezer gyermek és felnőtt látogatott el a városligeti programokra. További részletek a www.gyermekmento.hu oldalon érhetők el.

 

MTI 2012. május 22., kedd 14:38

Fotó budapestterminal.hu


Cikkajánló
- II. Országos Képzőművészeti Filmnapok
- VINO Bor és Zene Ünnep 2020.
- Budapest Borfesztivál Limited - 2020 egy kivételes évjárat!
- Aranytíz 2020 szeptember
- Farmer Expó: állatbemutatókkal fűszerezve

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing