Nagykövetségi vacsora a Hotel Boscolo Prague éttermében

Magyar vezetők ültek egy asztalhoz a magyar üzemeltetésű étteremben

A legfinomabb ízek külhonban is képesek egy asztalhoz ültetni addig egymás számára ismeretlen embereket. A prágai magyar nagykövet és az üzemeltető Eventrend cégcsoport meghívására magyar érdekeltségű cégek vezetői találkoztak. Volt szó egy kis üzletről, egy kis magánéletről, az azonban biztos, hogy Prága egyik legszebb fine dining éttermének kuriózumai marasztalóként hatottak a vendégekre.

Magyar érdekeltségű nagyvállalati vezetők választották találkozójuk színhelyéül a minap a prágai Boscolo Hotel Salon Éttermét. Az összejövetelt a prágai magyar nagykövet és az Eventrend cégcsoport kezdeményezte.
Az eseményen részt vett Pető Tibor, Magyarország Nagykövete; Buckó István, első beosztott; Kolozsvári István, vezető külgazdasági szakdiplomata - Magyar Nagykövetség, Bucsai Márta, ügyfélkapcsolati vezető, Marienbad Danubius Hotel; Dr. František Gyürüsi, ügyvezető igazgató, Gedeon Richter Marketing ČR, s.r.o.; Dr.Vojtech Mészáros, vezérigazgató, Egis Praha s.r.o,; Peter Bodnár, igazgatósági tag, ČEZ a.s; Tövisi András, ügyvezető igazgató, Philip Morris International Czech Republic; Dsupin Attila, ügyvezető igazgató, Slovnaft Mol Group Česká republika spol. s r.o., Kőrössy Zoltán, az Eventrend cégcsoport egyik tulajdonosa, és Hamar Krisztina, Sales and event igazgató Eventrend Prague s.r.o.

Bár üzleti együttműködés reményében ültek egy asztalhoz, és egyes résztvevők korábban még soha nem találkoztak, nem pusztán protokolláris találkozóról volt szó: a külhonban élő magyar vezetők a hivatalos ügyekből igen rövid idő alatt kötetlen, jókedvű beszélgetésbe lendültek át.

A találkozó és ezzel együtt a vacsora a Salon étteremben volt. A vendégek a 7 fogásos degusztációs menüt kóstolták meg, a magyar konyha meglepetésivel kiegészítve. Így volt például egy kis gulyásleves ízelítő is, valamint desszertként egy zserbó szelet. A menü bősége és a jó társaság egy könnyed hangulatú este lehetőségét vetítette előre, amely be is igazolódott: a hangulat korántsem volt feszengősnek nevezhető, a találkozó pedig jócskán elhúzódott.

A prágai Boscolo Hotel kávézójának és éttermének üzemeltetését 2012. augusztusában vette át a budapesti New York Café és New York Palace Salon Étterem vezetését is felvállaló magyar Eventrend cégcsoport. A magyar fővárosban található, „a Világ Legszebb Kávéházának” brandje ezzel külföldön is megjelent. A prágai vezetés gyakorlatilag átvette a budapesti New York Café teljes étlapját, kezdve a kávétól, a főételeken keresztül a kitűnő desszertekig. Természetesen, lévén hogy a cseh fővárosról van szó, 5 tipikus cseh étel is felkerült a menülapra.

A szálloda teljes körű vendéglátását a New York Kávéház biztosítja, létrehozva így az egységes magas színvonalú kiszolgálást a hotel minden területén. A New York Café Prague Executive Chef-je, Pásztor Krisztián személyesen vesz részt a rendezvények, zártkörű események menüinek összeállításában.

Pásztor Krisztián neve igen nívós a hazai gasztronómiában: 5 évig volt a Parlament chefje, számtalan nemzetközi delegáció számára készítette az ételkülönlegességeket, de az ő keze munkáját dicsérték azok a fogások is, amelyekkel a soros Európai Uniós rendezvényeken kínálták a résztvevőket.

A cseh hagyományokat eredeti módon feldolgozva nyílt meg a Salon Prague. Az étterem törekvése, hogy az "Esszenciális cseh gasztronómia" műhelyeként vállaljon szerepet a cseh gasztronómiai kultúra megújításában. Mint ahogy Budapesten Wolf András Executive Chef, úgy Prágában Pásztor Krisztián személyesen tart kapcsolatot számos minőségi őstermelővel. Szezonális étlap formájában előre megtervezett menüsorokat kínál, amelyeket a mintegy százféle nemzetközi kézműves borból álló választék tesz teljessé.


Cikkajánló
- Par Excellence díjas a badacsonyi Villa Sandahl pincészet
- Gasztroarcok fogtak össze egy szebb Karácsonyért
- Nyolcmilliárdos turisztikai fejlesztés kezdődik Hajdúszoboszlón
- Korhű módon születik újjá romjaiból a Budavári Palotanegyed
- Restaurálták az ország legnagyobb római kori mozaikegyüttesét

SPECIA Kommunikációs Ügynökség 1134 Budapest Botond utca 12. +3630 9994299 info@specia.hu online kommunikáció webmarketing